Quiz about Medical Terminology
Quiz about Medical Terminology

How much do you know about Medical Terminology? | Quiz


Ever wonder what your doctor is talking about? This should help.

A multiple-choice quiz by crowomn. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Health
  8. »
  9. Medical Lingo / Abbreviations

Author
crowomn
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
104
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
33808
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: lindamclean (9/10), wellenbrecher (10/10), Guest 98 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The prefix which refers to the gallbladder is: Hint

Chorio
Chrono
Gallo
Chole

2. The prefix that refers to the bladder: Hint

Chole
Urio
Bladdo
Cysto

3. The waste product that creates the yellow skin in jaundice is: Hint

Bilirubin
Sulfur
Hepatoma
Chromium

4. RSV is a common infection, it stands for: Hint

Retinosaliclate vaccilation
Rosacea Syndrome Variety
Roman Spirit Vibe
Respiratory Syncytial Virus

5. One of the symptoms of Raynaud's Phenomenon is: Hint

Cold, blanched fingers
Psychiatric problems
Hearing loss
Migraines

6. Excessive hairiness, especially in women: Hint

Dendritis
Orchalosis
Andronomy
Hirsutism

7. The prefix that refers to the stomach: Hint

Gastro
Entero
Endero
Cholangio

8. AAA is the acronym for which serious condition in medicine? Hint

Abdominal Aortic Aneurysm
Arthero-angiotic Alteration
American Automobile Association
Alchoholic Arterial Acclusion

9. Barbara and George Bush both suffered from a thyroid disease, known as: Hint

Thyroxemia
Graves' Disease
Hypothyrosis
Thyrotic syndrome

10. A doctor of the ears, nose and throat is a(n): Hint

Otorhinolaryngologist
Endoplasmoaudiologist
Nasoesophoauriculoptomist
Auriculoesophonosician


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The prefix which refers to the gallbladder is:

Answer: Chole

2. The prefix that refers to the bladder:

Answer: Cysto

3. The waste product that creates the yellow skin in jaundice is:

Answer: Bilirubin

4. RSV is a common infection, it stands for:

Answer: Respiratory Syncytial Virus

5. One of the symptoms of Raynaud's Phenomenon is:

Answer: Cold, blanched fingers

6. Excessive hairiness, especially in women:

Answer: Hirsutism

7. The prefix that refers to the stomach:

Answer: Gastro

8. AAA is the acronym for which serious condition in medicine?

Answer: Abdominal Aortic Aneurysm

9. Barbara and George Bush both suffered from a thyroid disease, known as:

Answer: Graves' Disease

10. A doctor of the ears, nose and throat is a(n):

Answer: Otorhinolaryngologist

Source: Author crowomn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : lindamclean: 9/10
Nov 27 2022 : wellenbrecher: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 98: 10/10
Nov 25 2022 : LauraMcC: 9/10
Nov 22 2022 : tornadosteve: 6/10
Nov 21 2022 : Coromom: 9/10
Nov 20 2022 : firstbase1945: 5/10
Nov 18 2022 : herma1504: 10/10
Nov 16 2022 : Dwey1965: 4/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us