FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Software Engineering
Quiz about Software Engineering

Software Engineering Trivia Quiz


This quiz is written for software engineers and anyone who is interested in learning more about software engineering. These questions were created using The Software Engineering Book-A Practitioner Approach(International Edition) by Roger S. Pressman.

A multiple-choice quiz by smox19december. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Computers
  8. »
  9. Software and Programming

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,620
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1650
Last 3 plays: mandy2 (6/10), stephedm (5/10), masfon (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Design is one step in the process of software development, in which the requirements for building the software are gathered and analyzed in order to create an architectural model.


Question 2 of 10
2. According to Pressman, what is design? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these are characteristics of a strong design? Hint


Question 4 of 10
4. When we think about software architecture, we should think of it as the same thing as the end product- functioning software.


Question 5 of 10
5. The two levels of design for software architecture are: Hint


Question 6 of 10
6. In software engineering, what does KDD stands for? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these is an example of an archetype? Hint


Question 8 of 10
8. In software engineering, what does ATAM stands for? Hint


Question 9 of 10
9. To check the complexity of an architecture, what could a programmer use? Hint


Question 10 of 10
10. What is the use of an Architectural Description Language (ADL)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : mandy2: 6/10
Jul 08 2024 : stephedm: 5/10
Jul 08 2024 : masfon: 7/10
Jul 08 2024 : GoodwinPD: 10/10
Jul 08 2024 : wellenbrecher: 10/10
May 15 2024 : Guest 52: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Design is one step in the process of software development, in which the requirements for building the software are gathered and analyzed in order to create an architectural model.

Answer: True

Design is all about making decisions in order to build quality software. Designing software has many processes. Just like we cannot build a house without a blueprint, one cannot code software without designing it first.
2. According to Pressman, what is design?

Answer: information driven

The stakeholders, the consumers and the programmers need to sit together and provide as much information as possible about the software to be built so that it can be designed.
3. Which of these are characteristics of a strong design?

Answer: All of these

Modular: the software system should be broken into pieces (modules) that are independent. Each module should accomplish a single logical process.
High Cohesion: Each module should perform a single isolated task. If understanding a unit requires understanding another unit, that unit then shows low cohesion.
Low Coupling: Each unit stands alone. They are not tied exclusively to another unit and yet they still provide general functionality.
4. When we think about software architecture, we should think of it as the same thing as the end product- functioning software.

Answer: False

Software architecture is not the actual working software. It is just a blueprint, a representation of what the software will be like or how the software will perform once it is coded.
5. The two levels of design for software architecture are:

Answer: data design and architectural design

Data design: because we need to know the data our software will be manipulating.
Architecture design: because we need to see the big picture of our software before we start the coding process.
6. In software engineering, what does KDD stands for?

Answer: Knowledge discovery in databases

Knowledge discovery in databases (KDD) helps software engineers retrieve important information from databases- almost like data mining but much better.
7. Which of these is an example of an archetype?

Answer: Node

An archetype is an abstraction representing one element of a system's behavior.
The design specifies the structure of the system by defining and refining software components that implement each archetype.
For example, a security alarm that senses human presence etc..
Other examples of archetypes are:
Detectors, Indicators, and Controllers.
8. In software engineering, what does ATAM stands for?

Answer: Architecture trade-off analysis method

Architecture trade-off analysis method (ATAM) helps the software engineers to evaluate the architecture design they produce at each level.
9. To check the complexity of an architecture, what could a programmer use?

Answer: dependencies

One can think of dependencies as how much information flows between software from a system to another system.

There are three types of dependencies:
Sharing dependencies, Flow dependencies, Constrained dependencies.
10. What is the use of an Architectural Description Language (ADL)?

Answer: provides syntax for describing a software architecture

Architectural Description Language (ADL) helps the software engineers to better design the architecture.
Source: Author smox19december

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us