FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Dark Arts  Cutting Body Parts
Quiz about The Dark Arts  Cutting Body Parts

The Dark Arts - Cutting Body Parts Quiz


Surgeons love to cut. But what are they cutting?

A multiple-choice quiz by onunodnumiar. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Health and Human Biology
  8. »
  9. Miscellaneous Health

Author
onunodnumiar
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,055
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1874
Last 3 plays: Murdox (8/10), fletch1165 (6/10), japh (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. You know you're going to lose something when a surgery name ends with this suffix: Hint


Question 2 of 10
2. Your doctor says he's going to conduct a tonsillectomy on you. You reply? Hint


Question 3 of 10
3. Your Doctor wants to remove your gallbladder. What does he say he's going to do? Hint


Question 4 of 10
4. "It can be solved with an auriculectomy, your doctor says. What do you say? Hint


Question 5 of 10
5. A man is to have a vasectomy. What is he NOT losing? Hint


Question 6 of 10
6. You'll do anything to save your son and the doctor says he could do a nephrectomy on you before performing some more surgery on your son. What does he want to transplant? Hint


Question 7 of 10
7. Now is time for a mastectomy, says the Doctor. What do you think? Hint


Question 8 of 10
8. Now it's really going weird, the Doctor proposes a hysterectomy. What's going on? Hint


Question 9 of 10
9. This doctor doesn't talk funny. He just come out and said he wants to remove my ovaries. What is this surgical procedure name? Hint


Question 10 of 10
10. I finally leave the Doctor's consultory, and still have my vermiform appendix. What has the Doctor decided not to do? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 04 2024 : Murdox: 8/10
May 26 2024 : fletch1165: 6/10
May 26 2024 : japh: 10/10
May 25 2024 : shadowzep: 9/10
May 24 2024 : TurkishLizzy: 9/10
May 22 2024 : Guest 136: 8/10
May 19 2024 : kitter96: 10/10
May 03 2024 : xxFruitcakexx: 10/10
Apr 30 2024 : quizzer74: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You know you're going to lose something when a surgery name ends with this suffix:

Answer: ...ectomy

...ectomy - refers to excision of, as in appendectomy: excision of the appendix.
...tomy - refers to incision, as in tracheotomy: incision into the trachea.
...stomy - refers to creating an opening, as in tracheostomy: opening through the neck into the trachea to place a breathing tube.
...plasty - refers to a surgical repair as in rhinoplasty: surgical repair of the nose.
2. Your doctor says he's going to conduct a tonsillectomy on you. You reply?

Answer: Oh no, not my tonsils!

Tonsillectomy is the surgical removal of the tonsils. This procedure has some 3000 years of history.
3. Your Doctor wants to remove your gallbladder. What does he say he's going to do?

Answer: A Cholecystectomy

Cholecystectomy is the surgical removal of the gallbladder. You can have a laparoscopic cholecystectomy or an open cholecystectomy.
Colectomy is the ressection of any extension of the colon.
Ganglionectomy is the removal of a ganglion.
Gallbladderectomy doesn't exist...
4. "It can be solved with an auriculectomy, your doctor says. What do you say?

Answer: Oh, no. Not my ears!

Auriculectomy is the surgical removal of the ear.
5. A man is to have a vasectomy. What is he NOT losing?

Answer: His testicles

A vasectomy is a procedure in which a man's vas deferens are severed. It is used for male sterilization.
6. You'll do anything to save your son and the doctor says he could do a nephrectomy on you before performing some more surgery on your son. What does he want to transplant?

Answer: Your kidney

A nephrectomy is the surgical removal of the kidney. It can be performed for the purpose of a living donor kidney transplantation.
7. Now is time for a mastectomy, says the Doctor. What do you think?

Answer: Oh no, not my breasts.

A Mastectomy is the surgical removal of one or both breasts.
8. Now it's really going weird, the Doctor proposes a hysterectomy. What's going on?

Answer: He wants to remove the uterus.

Hysterectomy is the removal of the uterus, it can be total or partial and is the most common gynecological surgical procedure.
9. This doctor doesn't talk funny. He just come out and said he wants to remove my ovaries. What is this surgical procedure name?

Answer: Oophorectomy

Oophorectomy is the removal of the ovaries.
Cystectomy removal of the urinary bladder.
Salpingectomy is the removal of a Fallopian tube.
Ovaryectomy doesn't exist...
10. I finally leave the Doctor's consultory, and still have my vermiform appendix. What has the Doctor decided not to do?

Answer: An appendectomy

The removal of the appendix is an Appendectomy (also appendisectomy or appendicectomy).
Source: Author onunodnumiar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us