FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Solar System Object Am I On
Quiz about What Solar System Object Am I On

What Solar System Object Am I On? Quiz


I will name a feature, mountain, object, etc, and you tell me what planet, satellite or asteroid it is on.

A multiple-choice quiz by almach. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Astronomy
  8. »
  9. Our Solar System

Author
almach
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
49,053
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
7005
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: bakeryfarm (7/10), comark2000 (10/10), Guest 1 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Olympus Mons? Hint


Question 2 of 10
2. Crater Mead? Hint


Question 3 of 10
3. Straight Wall? Hint


Question 4 of 10
4. The Great Dark Spot? Hint


Question 5 of 10
5. North America? Hint


Question 6 of 10
6. Montes Alpes? Hint


Question 7 of 10
7. The Saddle? Hint


Question 8 of 10
8. Mariner Valley? Hint


Question 9 of 10
9. Canyon Diablo? Hint


Question 10 of 10
10. Caloris Basin? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : bakeryfarm: 7/10
Jan 30 2024 : comark2000: 10/10
Jan 23 2024 : Guest 1: 7/10
Jan 22 2024 : Guest 37: 4/10
Jan 08 2024 : PurpleComet: 10/10
Jan 06 2024 : Guest 76: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Olympus Mons?

Answer: Mars

Olympus Mons is the largest known volcano in the Solar System.
2. Crater Mead?

Answer: Venus

Crater Mead is a large impact crater on Venus.
3. Straight Wall?

Answer: Moon

The straight wall is a geologic fault on the Moon.
4. The Great Dark Spot?

Answer: Neptune

The Great Dark Spot was a storm on Neptune. When the Hubble space telescope looked at Neptune in 1994, the spot had disappeared, only to be replaced by another one in the northern hemisphere.
5. North America?

Answer: Earth

North America is one of the seven continents (as if you didn't know).
6. Montes Alpes?

Answer: Moon

Montes Alpes is located on the near side of the Moon, and is visible as early as the first quarter Moon.
7. The Saddle?

Answer: Asteroid Eros

The Saddle was the name given to a certain area of the asteroid Eros as taken by the NEAR-Shoemaker mission.
8. Mariner Valley?

Answer: Mars

Mariner Valley is a canyon some 16 miles deep and longer than the United States is wide.
9. Canyon Diablo?

Answer: Earth

Canyon Diablo, also known as Meteor Crater is in Arizona. It is an meteorite impact site estimated to be about 50,000 years old.
10. Caloris Basin?

Answer: Mercury

The Caloris Basin is a large impact basin, similar to ones seen on the Moon.
Source: Author almach

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us