FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2001 Chicago Cubs
Quiz about 2001 Chicago Cubs

2001 Chicago Cubs Trivia Quiz


The 2001 was a disappointing year but do you know them?

A multiple-choice quiz by sparky5421. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
sparky5421
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,433
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
932
- -
Question 1 of 10
1. The Cubs had the best record in the MLB at the All-Star break?


Question 2 of 10
2. What pitcher gave up a home run against his first two and only two batters faced in the 2001 All-Star game? Hint


Question 3 of 10
3. The Cubs were the only team to not allow a pitcher to pitch a complete game against them.


Question 4 of 10
4. Who was the manager of the Cubs in 2001? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the opening day starter at shortstop? Hint


Question 6 of 10
6. Which catcher was a major disapointment that year and the next? Hint


Question 7 of 10
7. Which Cubs player was popular that year for his "zoo-doo"? Hint


Question 8 of 10
8. Which two players who played at least 95 games, went one/two in batting average for the Cubs? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the best all-around player for the Cubs in 2001? Hint


Question 10 of 10
10. Which record did the Cubs finish the season with? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Cubs had the best record in the MLB at the All-Star break?

Answer: False

Actually they had the second best record in the MLB and the best in the N.L.
2. What pitcher gave up a home run against his first two and only two batters faced in the 2001 All-Star game?

Answer: Jon Lieber

He had 20 wins but could not pull it out in the All-Star game.
3. The Cubs were the only team to not allow a pitcher to pitch a complete game against them.

Answer: True

4. Who was the manager of the Cubs in 2001?

Answer: Don Baylor

Dusty was hired in 2003 and Oscar was the pitching coach.
5. Who was the opening day starter at shortstop?

Answer: Ricky Gutierrez

Ricky was signed after playing with division rival, Houston. Ricky stayed one more year with the Cubs then left to join Cleveland.
6. Which catcher was a major disapointment that year and the next?

Answer: Todd Hundley

Todd Hundley was a major signing for the Cubs. They had great hopes for him but he did not produce. Later after he was traded, he said that being in Chicago was the worst year of his career.
7. Which Cubs player was popular that year for his "zoo-doo"?

Answer: Julio Zuleta

Julio Zuleta was a great prospect but later was gone. He would not admit that he performed "zoo-doo", but he had the same fruit for all 162 games in the dugout.
8. Which two players who played at least 95 games, went one/two in batting average for the Cubs?

Answer: Sammy Sosa/Rondell White

Rondell White always was hurt, but if he didn't he might have been one of the top left fielders in the league.
9. Who was the best all-around player for the Cubs in 2001?

Answer: Sammy Sosa

Sammy was coming off his best offensive year of his career, and Don Baylor came in and challenged him to omprove his fielding. He did exactly that and despite a bad year defensively in 2002, he improved once again in 2003.
10. Which record did the Cubs finish the season with?

Answer: 88-74

Despite having a great first half, they slumped the second and finished 3rd behind Houston and St. Louis in the division.
Source: Author sparky5421

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Cubs Mania Easier
2. The 1989 Chicago Cubs Easier
3. Chicago Cubs Trades Easier
4. The Chicago Cubs! Average
5. A Few Little Cubs Average
6. Cubs in The World Series Average
7. 1998 Chicago Cubs Average
8. The Chicago Cubs Average
9. Chicago Cubs in 1984 Average
10. Chicago Cubs Trades Average
11. I Didn't Mean To Do It! Average
12. The 2003 Chicago Cubs Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us