FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 1989 Chicago Cubs
Quiz about The 1989 Chicago Cubs

The 1989 Chicago Cubs Trivia Quiz


Do you remember who played for the 1989 NL East Champions? We're talking about the normal starters.

A multiple-choice quiz by boilerpicc. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
boilerpicc
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
172,894
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1236
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first baseman? Hint


Question 2 of 10
2. Who played second base? Hint


Question 3 of 10
3. Who was their shortstop? Hint


Question 4 of 10
4. Who was at the hot spot at third base? Hint


Question 5 of 10
5. Damon Berryhill caught half of the games in the 1989 season. Which two catchers played in the rest of the games? Hint


Question 6 of 10
6. Who did the fans see in right field? Hint


Question 7 of 10
7. The normal center fielder was Rookie of the Year in 1989. Who was he? Hint


Question 8 of 10
8. The left fielder was runner-up in the Rookie of the Year voting. Who was he? Hint


Question 9 of 10
9. Which promising young pitcher started for the Cubs, until he was lost to free agency in 1992 just as he was becoming phenomenal? Hint


Question 10 of 10
10. Which was Wild Thing's real name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : Guest 166: 9/10
May 21 2024 : Guest 24: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first baseman?

Answer: Mark Grace

It was his second of 13 seasons with the Cubs, during which he won 4 Gold Gloves and was a 3 time All-Star.
2. Who played second base?

Answer: Ryne Sandberg

Ryno is one of the greatest Cubs ever! He won 9 Golden Gloves, went to the All-Star game for 10 consecutive years, and was the 1984 NL MVP. He also lead the league for at least one season in the following categories: Runs, total bases, triples, and home runs.
3. Who was their shortstop?

Answer: Shawon Dunston

Shawon had a cannon for an arm and played shortstop for the Cubs from 1985-1995, and again in 1997. He was out with back problems through much of 1992 and 1993, but was able to come back and play for 9 more years with various teams.
4. Who was at the hot spot at third base?

Answer: Vance Law

Keeping alive the Cubs rotating door policy at third, Vance was only with the Cubs for two seasons.
5. Damon Berryhill caught half of the games in the 1989 season. Which two catchers played in the rest of the games?

Answer: Joe Girardi and Rick Wrona

Wrona only played in the majors until 1994, seeing the most action in 1989. Girardi went on to win 3 World Series with the Yankees, and returned to the Cubs in 2000. All of the other choices have been catchers for the Cubs at some point in time.
6. Who did the fans see in right field?

Answer: Andre Dawson

Andre's nickname was 'The Hawk'.
7. The normal center fielder was Rookie of the Year in 1989. Who was he?

Answer: Jerome Walton

Unfortunately, his career did not turn out like Billy's. Jerome had a stellar first year and faded from there.
8. The left fielder was runner-up in the Rookie of the Year voting. Who was he?

Answer: Dwight Smith

Walton and Smith were the first players from the same NL team to finish 1-2 in the voting since 1957. While Doug Dascenzo was an outfielder (and sometimes relief pitcher) on the '89 team, he didn't start frequently until 1990.
9. Which promising young pitcher started for the Cubs, until he was lost to free agency in 1992 just as he was becoming phenomenal?

Answer: Greg Maddux

How could the Cubs have been so stupid? Maddux has led the league in every good pitching category at some time or another, with the exception of strikeouts. Thank goodness they got him back.
10. Which was Wild Thing's real name?

Answer: Mitch Williams

Though he only spent two seasons as a Cub, Mitch put up good numbers for a closer. There was nothing like watching him and his blue mitt fall off the mound.
Source: Author boilerpicc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Few Little Cubs Average
2. The Chicago Cubs! Average
3. Cubs Mania Easier
4. Chicago Cubs Average
5. Your Chicago Cubs! Average
6. Your Chicago Cubs Average
7. Chicago Cubs Trades Average
8. Chicago Cubs in 1984 Average
9. Cubs 2004: Games 26-50 Difficult
10. Chicago Cubs: 2003 Average
11. Chicago Cubs: Lovable Losers Average
12. The 2003 Chicago Cubs Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us