FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chicago Cubs Lovable Losers
Quiz about Chicago Cubs Lovable Losers

Chicago Cubs: Lovable Losers Trivia Quiz


A quiz about baseball's lovable losers - the Chicago Cubs.

A multiple-choice quiz by 81gaucho. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
81gaucho
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,259
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
872
- -
Question 1 of 15
1. Whom did the Cubs trade to the Phillies in 1982, to obtain future Hall of Fame 2nd baseman Ryne Sandberg? Hint


Question 2 of 15
2. What two Cubs finished 1st & 2nd in the 1989 National League Rookie of the Year Award balloting? Hint


Question 3 of 15
3. What Cubs pitcher tossed a 1-hitter to win game 3 of the 1945 World Series? Hint


Question 4 of 15
4. Who was the manager of the Cubs' 1989 National League Eastern Division champions? Hint


Question 5 of 15
5. Whom did the Cubs obtain from the White Sox when they traded Ron Santo in 1974? Hint


Question 6 of 15
6. Ernie Banks won the National League MVP award in what consecutive years? Hint


Question 7 of 15
7. In what year was second baseman Ken Hubbs, the National Leaue Rookie of the Year? Hint


Question 8 of 15
8. Who did the Cubs trade to the White Sox in 1992 to obtain Sammy Sosa? Hint


Question 9 of 15
9. After the Cubs obtained this pitcher from the Cleveland Indians part way through the 1984 season, he went 16-1 to help the Cubs win the N.L. East title. Who was he? Hint


Question 10 of 15
10. How many consecutive years did Hall of Famer Ferguson Jenkins win at least 20 games for the Cubs? Hint


Question 11 of 15
11. What year did Wrigley Field add lights? Hint


Question 12 of 15
12. Perhaps baseball's most famous double play combination, was the Cubs "Tinker to Evers to Chance" of 1906 through 1910. Oddly, none of these players are in baseball's Hall of Fame?


Question 13 of 15
13. Of that famous double play combo of Tinker (SS), Evers (2B), and Chance (1B), who was the 3rd baseman? Hint


Question 14 of 15
14. What team did the Cubs beat in the World Series in 1908? Hint


Question 15 of 15
15. What team did the Cubs lose to in the 1945 World Series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Whom did the Cubs trade to the Phillies in 1982, to obtain future Hall of Fame 2nd baseman Ryne Sandberg?

Answer: Ivan DeJesus

The Cubs also got shortstop Larry Bowa in the deal. Sandberg was the National League MVP in 1984, and helped lead the Cubs to division titles in 1984 & 1989.
2. What two Cubs finished 1st & 2nd in the 1989 National League Rookie of the Year Award balloting?

Answer: Jerome Walton & Dwight Smith

Centerfielder Walton hit .293 with 24 stolen bases and had a 30 game hitting streak. Left fielder Smith batted .324 in just over half the season. By 1994, both were no longer with the Cubs.
3. What Cubs pitcher tossed a 1-hitter to win game 3 of the 1945 World Series?

Answer: Claude Passeau

Rudy York's 3rd inning single was the Tigers' only hit of the day. Hank Wyse led the Cubs in wins in 1945 with 22, and Borowy won game 6 but lost game 7, which he started with only 1 day's rest.
4. Who was the manager of the Cubs' 1989 National League Eastern Division champions?

Answer: Don Zimmer

The Cubs were nicknamed "The Boys of Zimmer", in reference to the manager's Brooklyn Dodger roots.
5. Whom did the Cubs obtain from the White Sox when they traded Ron Santo in 1974?

Answer: Steve Stone

The popular Santo was towards the end of his career, and was traded to the American League where he could be a designated hitter. Stone later won the American League Cy Young Award in 1980 while with the Orioles.
6. Ernie Banks won the National League MVP award in what consecutive years?

Answer: 1958 & 1959

Banks hit .313 with a league leading 47 HRs and 129 RBIs for the 5th place Cubs in 1958, He followed that up in 1959, by batting .304 with 45 HRs and a league leading 143 RBIs as the Cubs finished 5th again.
7. In what year was second baseman Ken Hubbs, the National Leaue Rookie of the Year?

Answer: 1962

Hubbs was tragically killed in a 1964 plane crash at the age of 22.
8. Who did the Cubs trade to the White Sox in 1992 to obtain Sammy Sosa?

Answer: George Bell

This was the second time Cubs General Manager Larry Hines traded for Sosa. While GM of the White Sox in 1989, he obtained Sosa from the Texas Rangers for Harold Baines. Sosa hit only 8 home runs in his first year with the Cubs.
9. After the Cubs obtained this pitcher from the Cleveland Indians part way through the 1984 season, he went 16-1 to help the Cubs win the N.L. East title. Who was he?

Answer: Rick Sutcliffe

Sutcliffe, who was obtained for Mel Hall and Joe Carter, won the N.L. Cy Young Award in 1984.
10. How many consecutive years did Hall of Famer Ferguson Jenkins win at least 20 games for the Cubs?

Answer: 6

Jenkins won between 20 and 24 games each season in 1967, 68, 69, 70, 71, and 72.
11. What year did Wrigley Field add lights?

Answer: 1988

The first night game ever at Wrigley, was against the eventual 1988 N.L. Eastern Division champion New York Mets.
12. Perhaps baseball's most famous double play combination, was the Cubs "Tinker to Evers to Chance" of 1906 through 1910. Oddly, none of these players are in baseball's Hall of Fame?

Answer: False

All 3 are in the Hall of Fame, and all 3 later became major league managers.
13. Of that famous double play combo of Tinker (SS), Evers (2B), and Chance (1B), who was the 3rd baseman?

Answer: Harry Steinfeldt

Steinfeldt is the often forgotten man of the infield that help lead the Cubs to the World Series in 1906, 1907, 1908, and 1910.
14. What team did the Cubs beat in the World Series in 1908?

Answer: Detroit Tigers

The Cubs won 4 games to 1, despite Ty Cobb's .368 series batting average for the Tigers. Hall of Famer Mordecai "Three Finger" Brown, tossed 2 shutouts and Orval Overall allowed only a total of 1 run in his 2 series victories.
15. What team did the Cubs lose to in the 1945 World Series?

Answer: Detroit Tigers

The Tigers, led by Hall of Famers Hank Greenberg and Hal Newhouser, beat the Cubs 4 games to 3. The Tigers and Cubs have met in the World Series 4 times, with the Cubs winning in 1907 and 1908, while the Tigers won in 1935 and 1945.
Source: Author 81gaucho

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Friendly Confines Average
2. 1908 Cubs Difficult
3. Cubs in The World Series Average
4. Curse of the Billy Goat Tough
5. I Didn't Mean To Do It! Average
6. 2007 Chicago Cubs Difficult
7. Chicago Cubs Baseball Average
8. 1998 Chicago Cubs Average
9. The Chicago Cubs! Average
10. Cubs Fans Unite Average
11. Chicago Cubs Difficult
12. Chicago Cubs: 2003 Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us