FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2007 Chicago Cubs
Quiz about 2007 Chicago Cubs

Take this 2007 Chicago Cubs Quiz! Difficult Trivia | MLB Teams


All about the 2007 NL Central champion Chicago Cubs.

A multiple-choice quiz by bugmenot. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
bugmenot
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
274,491
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1043
- -
Question 1 of 10
1. Who hit the first Cubs HR of 2007? Hint


Question 2 of 10
2. Who pitched the first Cubs complete game shutout of the season? Hint


Question 3 of 10
3. Who led the Cubs in RBIs in 2007? Hint


Question 4 of 10
4. Who led the team in steals? Hint


Question 5 of 10
5. Which catcher never hit a home run in the season? Hint


Question 6 of 10
6. Who led the Cubs in appearances without a win? Hint


Question 7 of 10
7. Against what team did Lou Piniella "lose his cool" infamously, turning the Cubs season around? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following Cubs did not have a walkoff hit in the season? Hint


Question 9 of 10
9. Who hit the Cubs' lone home run of the postseason? Hint


Question 10 of 10
10. Who had that lone RBI in game 3 of the NLDS? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who hit the first Cubs HR of 2007?

Answer: Mark DeRosa

DeRosa homered on the 2nd day of the season against the Reds. The second baseman hit 10 in the entire season.
2. Who pitched the first Cubs complete game shutout of the season?

Answer: Jason Marquis

On May 9, Marquis shut out the Pirates 1-0 at Wrigley. It was his only shutout in the season, and went on to go 12-9.
3. Who led the Cubs in RBIs in 2007?

Answer: Aramis Ramirez

101 for Mr. Ramirez. No other Cub reached 100. Derreck Lee was a distant second with 82.
4. Who led the team in steals?

Answer: Ryan Theriot

Theriot's 28 led the way after Soriano only racked up 18 following his 40+ steal year in 2006. It was a new season high for Ryan, who was in his third season with the Cubs.
5. Which catcher never hit a home run in the season?

Answer: Rob Bowen

Bowen, along with Henry Blanco hit 0 HRs as a Cub in 2007. Bowen had a 2 HR-game after being traded to Oakland for Kendall who had 1 total. Barrett hit 9 in the season. Hill had 2 for the Cubs.
6. Who led the Cubs in appearances without a win?

Answer: Neal Cotts

Cotts appeared in 16 games early in the year and went 0-1 with nearly a 5.00 ERA. Guzman had 0 wins in 12 appearances. Cotts played for the White Sox in 2006.
7. Against what team did Lou Piniella "lose his cool" infamously, turning the Cubs season around?

Answer: Atlanta Braves

Lou's meltdown sparked a crazy June that propelled the Cubs back into the NL Central race.
8. Which of the following Cubs did not have a walkoff hit in the season?

Answer: Cliff Floyd

DeRosa and Ward has walkoff singles against the Nationals and Reds, while Ramirez has a walkoff HR against Milwaukee. Cliff Floyd was at the plate when Matt Murton scored the winning run against the Phillies in a game, but did not get a walkoff hit.
9. Who hit the Cubs' lone home run of the postseason?

Answer: Geovany Soto

Soto's HR in game 2 of the NLDS gave the Cubs a 2-0 lead, their only lead of the series. They lost the series to the Diamondbacks, three games to none.
10. Who had that lone RBI in game 3 of the NLDS?

Answer: Jason Kendall

Kendall's RBI groundout accounted for the only run in the 5-1 loss, in a three game skunking provided by Arizona.
Source: Author bugmenot

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Friendly Confines Average
2. 1908 Cubs Difficult
3. Cubs in The World Series Average
4. Curse of the Billy Goat Tough
5. I Didn't Mean To Do It! Average
6. Chicago Cubs Baseball Average
7. 1998 Chicago Cubs Average
8. The Chicago Cubs! Average
9. Cubs Fans Unite Average
10. Chicago Cubs Difficult
11. Chicago Cubs: 2003 Average
12. Chicago Cubs Very Difficult

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us