FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chicago Cubs
Quiz about Chicago Cubs

Take this Chicago Cubs Quiz! Very Difficult Trivia | MLB Teams


This is a quiz of random questions about the Chicago Cubs and the players in its history. I tried to make some of the questions more difficult than others. Hope you enjoy it!

A multiple-choice quiz by jmegin35. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
jmegin35
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
7,431
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
6 / 15
Plays
2258
Last 3 plays: Guest 73 (6/15), Guest 108 (2/15), Guest 71 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. Which player has played the most career games at shortstop for the Cubs? Hint


Question 2 of 15
2. This player has the career record for saves as a Cub. Hint


Question 3 of 15
3. This Cubs player was the lone representative from the team at the 1996 Major League All-Star game. Hint


Question 4 of 15
4. In one of the worst trades in baseball history, the Cubs sent Lou Brock and two players to the Cardinals for Bobby Shantz, Doug Clemens, and this other player. Hint


Question 5 of 15
5. This is the only number one overall draft choice the Cubs have taken in their history. Hint


Question 6 of 15
6. This was the first season that the Cubs reached 1,000,000 people in total attendance for a year. Hint


Question 7 of 15
7. Sammy Sosa led the National League in RBI for the 1998 season. Who was the last Cub player to lead the NL in RBI before him? Hint


Question 8 of 15
8. Prior to their win in 2016, when was the last year that the Cubs won the World Series?

Answer: (One Word)
Question 9 of 15
9. This player has the most All-Time wins as a Cub. Hint


Question 10 of 15
10. This player has the record for most career walks as a Cub. Hint


Question 11 of 15
11. Second baseman Glenn Beckert was selected to 4 straight All-Star teams. True or False.

Answer: (One Word)
Question 12 of 15
12. Which player has been selected to the most All-Star games as a Cub? Hint


Question 13 of 15
13. Who pitched Game One of the 1989 Playoff Series against the San Francisco Giants? Hint


Question 14 of 15
14. What team did the Cubs play in their first ever game of Interleague Play? Hint


Question 15 of 15
15. All of these players were on the Cubs at one point in their career. All are in the Hall of Fame except one. Which one? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 01 2024 : Guest 73: 6/15
Jun 22 2024 : Guest 108: 2/15
Jun 04 2024 : Guest 71: 7/15
May 30 2024 : Guest 216: 4/15
May 30 2024 : Guest 65: 7/15
May 29 2024 : Guest 99: 6/15
May 16 2024 : Guest 8: 3/15
May 16 2024 : Guest 166: 3/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which player has played the most career games at shortstop for the Cubs?

Answer: Don Kessinger

Ernie Banks played more games at first than at short.
2. This player has the career record for saves as a Cub.

Answer: Lee Smith

Smith has 180, Sutter-133, Myers-112, and Regan-60.
3. This Cubs player was the lone representative from the team at the 1996 Major League All-Star game.

Answer: Steve Trachsel

Grace, Sosa, and Myers all went to the game in 1995.
4. In one of the worst trades in baseball history, the Cubs sent Lou Brock and two players to the Cardinals for Bobby Shantz, Doug Clemens, and this other player.

Answer: Ernie Broglio

This was...*sob*....not a good trade.
5. This is the only number one overall draft choice the Cubs have taken in their history.

Answer: Shawon Dunston

Shawon was taken in 1982. Carter in 1981, 2nd overall. In 1984, Hall was taken with the 3rd selection. Wood was the 4th overall pick in 1995.
6. This was the first season that the Cubs reached 1,000,000 people in total attendance for a year.

Answer: 1927

1984 was actually the first year they had 2,000,000 total people in attendance.
7. Sammy Sosa led the National League in RBI for the 1998 season. Who was the last Cub player to lead the NL in RBI before him?

Answer: Andre Dawson

Dawson led the league in 1987. Banks led in 1958 and 1959. Sandberg and Williams never led the NL in RBI.
8. Prior to their win in 2016, when was the last year that the Cubs won the World Series?

Answer: 1908

9. This player has the most All-Time wins as a Cub.

Answer: Charlie Root

Root-201, Brown-188, Corcoran-175, Jenkins-167.
10. This player has the record for most career walks as a Cub.

Answer: Stan Hack

Hack-1,092, Santo-1,071, Anson-952, Williams-911.
11. Second baseman Glenn Beckert was selected to 4 straight All-Star teams. True or False.

Answer: True

He was selected in 1969, 1970, 1971, and 1972.
12. Which player has been selected to the most All-Star games as a Cub?

Answer: Ernie Banks

Banks was selected to 14 All-Star games. Sandberg was selected to only 10, but he has started the most with 9 starts. Santo-9, Herman-7.
13. Who pitched Game One of the 1989 Playoff Series against the San Francisco Giants?

Answer: Greg Maddux

The Cubs lost the series in five games despite a fantastic series by Mark Grace.
14. What team did the Cubs play in their first ever game of Interleague Play?

Answer: Milwaukee Brewers

The Cubs lost to the Brewers at Wrigley Field, 4-2. Terry Mulholland took the loss.
15. All of these players were on the Cubs at one point in their career. All are in the Hall of Fame except one. Which one?

Answer: Charlie Grimm

Kelly was inducted in 1945, Cuyler in 1968, and Wilson in 1979.
Source: Author jmegin35

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Friendly Confines Average
2. 1908 Cubs Difficult
3. Cubs in The World Series Average
4. Curse of the Billy Goat Tough
5. I Didn't Mean To Do It! Average
6. 2007 Chicago Cubs Difficult
7. Chicago Cubs Baseball Average
8. 1998 Chicago Cubs Average
9. The Chicago Cubs! Average
10. Cubs Fans Unite Average
11. Chicago Cubs Difficult
12. Chicago Cubs: 2003 Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us