FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chicago Cubs
Quiz about Chicago Cubs

How much do you know about Chicago Cubs? | Quiz


A test on your knowledge of Chicago Cub history.

A multiple-choice quiz by d-brick. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
d-brick
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,924
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
8 / 15
Plays
467
- -
Question 1 of 15
1. How many National League pennants did the Cubs win from 1902-1920? Hint


Question 2 of 15
2. Jerome Walton won the National League Rookie of the Year award in 1987.


Question 3 of 15
3. How many Gold Gloves did Ernie Banks win in his career? Hint


Question 4 of 15
4. Who was the first Cub ever to hit for the cycle? Hint


Question 5 of 15
5. How many saves did Lee Smith have as a Cub? Hint


Question 6 of 15
6. When was the first All-Star game held at Wrigley Field? Hint


Question 7 of 15
7. How many saves did Bruce Sutter have as a Cub? Hint


Question 8 of 15
8. Which Cub pitcher threw a no-hitter as a rookie in 1972? Hint


Question 9 of 15
9. How many home runs did Ron Santo hit as a Cub? Hint


Question 10 of 15
10. How many wins did Ferguson Jenkins have as a Cub? Hint


Question 11 of 15
11. Andre Dawson won the National Leasue MVP in 1987.


Question 12 of 15
12. Which of these Hall of Famers never played for the Cubs? Hint


Question 13 of 15
13. How many batting titles did Bill Madlock win as a Cub? Hint


Question 14 of 15
14. Which of the following seasons did the Cubs have three players with 200 or more hits in a season? Hint


Question 15 of 15
15. Sammy Sosa had a season in which he had 30 home runs and 30 stolen bases as a Cub.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many National League pennants did the Cubs win from 1902-1920?

Answer: 5

They won three in a row from 1906-1908, winning two World Series(1907-08), then in 1910 and 1918.
2. Jerome Walton won the National League Rookie of the Year award in 1987.

Answer: False

He won it in 1989, and teammate Dwight Smith finished third in the balloting.
3. How many Gold Gloves did Ernie Banks win in his career?

Answer: 1

"Mr. Cub" won his only Gold Glove as a shortshop in 1960 for the Cubs.
4. Who was the first Cub ever to hit for the cycle?

Answer: Hack Wilson

He accomplished the feat on June 23, 1930, during his Major League record season of 191 RBIs.
5. How many saves did Lee Smith have as a Cub?

Answer: 180

He saved his first games as a Cub, and finished his career with 478 with the Expos in 1997.
6. When was the first All-Star game held at Wrigley Field?

Answer: 1947

It also was the site for the 1962 and 1990 All-Star games.
7. How many saves did Bruce Sutter have as a Cub?

Answer: 133

After pitching for the Cubs, he went to the St. Louis Cardinals, where he was a member of the World Series champions in 1982. He finished with 300 saves in his career.
8. Which Cub pitcher threw a no-hitter as a rookie in 1972?

Answer: Burt Hooton

He threw his masterpiece on April 16, 1972, at the friendly confines of Wrigley Field against the Philadelphia Phillies.
9. How many home runs did Ron Santo hit as a Cub?

Answer: 337

A lifetime .294 hitter, he was one of the best third baseman during his playing career.
10. How many wins did Ferguson Jenkins have as a Cub?

Answer: 167

He finished his career with 284 wins, and was the first pitcher in ML history to have 3,000 strikeouts and walk less than 1,000 (997).
11. Andre Dawson won the National Leasue MVP in 1987.

Answer: True

He hit .287, 49 HRs, and 137 RBIs for the last place Cubs.
12. Which of these Hall of Famers never played for the Cubs?

Answer: They all played for the Cubs

Kiner played in 1953-54, Lazzeri in 1938, and Roberts in 1966.
13. How many batting titles did Bill Madlock win as a Cub?

Answer: 2

"Maddog" won batting tiles as a Cub in 1975 and 1976. He won his other batting titles as a Pittsbrgh Pirate in 1981 and 1983.
14. Which of the following seasons did the Cubs have three players with 200 or more hits in a season?

Answer: 1930

In the 1930 season, right fielder Kiki Cuyler had 228, third baseman
Woody English banged out 211, and centerfielder Hack Wilson 208.
15. Sammy Sosa had a season in which he had 30 home runs and 30 stolen bases as a Cub.

Answer: True

He did it in two seasons. In 1993 he hit 33 home runs with 36 stolen bases, and again in 1995 when he hit 36 home runs with 34 stolen bases.
Source: Author d-brick

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wrigley Field Average
2. The 2003 Chicago Cubs Average
3. Chicago Cubs Very Difficult
4. The Friendly Confines Average
5. Your Chicago Cubs! Average
6. Chicago Cubs: 2003 Average
7. 1998 Chicago Cubs Average
8. Chicago Cubs in 2003 Very Difficult
9. The Chicago Cubs! Average
10. The Cubbies ! Average
11. For Cubs Fans Average
12. Cubs Mania Easier

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us