FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Cubbies
Quiz about The Cubbies

The Cubbies ! Trivia Quiz


A quiz about the Cubbies!

A multiple-choice quiz by Superdawg. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
Superdawg
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,544
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
1378
- -
Question 1 of 15
1. Who was the last pitcher to pitch a perfect game against the Cubs? Hint


Question 2 of 15
2. Before Sammy Sosa broke his record in 1998, who led the Cubs in home runs in a season? (He led the Cubs in RBIs as well)

Answer: (Nickname, not his real first name)
Question 3 of 15
3. What was the original name of Wrigley Field? Hint


Question 4 of 15
4. Which newspaper first called the Chicago Cubs by the name they are known now? Hint


Question 5 of 15
5. Which of the following Cubs didn't not win the Rookie of the Year award? Hint


Question 6 of 15
6. Which one of the following Hall of Famers played on the Cubs at one point in their career? Hint


Question 7 of 15
7. When Ryne Sandberg won the MVP in 1984, how many HRs did he have? Hint


Question 8 of 15
8. Who managed the Cubs to a division title in 1989? Hint


Question 9 of 15
9. Who hit the first home run in the basket at Wrigley in 1970? Hint


Question 10 of 15
10. Who was the last team to beat the Cubs in the World Series? Hint


Question 11 of 15
11. As of 1999, who was the last Cub to win the Cy Young award? Hint


Question 12 of 15
12. What was Mordecai Brown's strange trait? Hint


Question 13 of 15
13. Who started for the Cubs on Opening Day in 2000? Hint


Question 14 of 15
14. Before he was the G.M. for the Cubs, Andy McPhail was the GM of what MLB team? Hint


Question 15 of 15
15. What or who is Hee Sop Choi? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the last pitcher to pitch a perfect game against the Cubs?

Answer: Sandy Koufax

2. Before Sammy Sosa broke his record in 1998, who led the Cubs in home runs in a season? (He led the Cubs in RBIs as well)

Answer: Hack Wilson

He hit 56 home runs and drove in 190 runs in 1930.
3. What was the original name of Wrigley Field?

Answer: Weegham Park

4. Which newspaper first called the Chicago Cubs by the name they are known now?

Answer: Chicago Tribune

5. Which of the following Cubs didn't not win the Rookie of the Year award?

Answer: Mark Grace

Kerry Wood won the award in 1998, Jerome Walton in 1989, and Dawson in 1977 as an Expo.
6. Which one of the following Hall of Famers played on the Cubs at one point in their career?

Answer: Lou Brock

7. When Ryne Sandberg won the MVP in 1984, how many HRs did he have?

Answer: 19

8. Who managed the Cubs to a division title in 1989?

Answer: Don Zimmer

9. Who hit the first home run in the basket at Wrigley in 1970?

Answer: Billy Williams

10. Who was the last team to beat the Cubs in the World Series?

Answer: Tigers

11. As of 1999, who was the last Cub to win the Cy Young award?

Answer: Greg Maddux

12. What was Mordecai Brown's strange trait?

Answer: He didn't have all his fingers

That's right, the famous 'Three Fingers' Brown!
13. Who started for the Cubs on Opening Day in 2000?

Answer: Jon Lieber

14. Before he was the G.M. for the Cubs, Andy McPhail was the GM of what MLB team?

Answer: Minnesota Twins

15. What or who is Hee Sop Choi?

Answer: A Major League player

Source: Author Superdawg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wrigley Field Average
2. The 2003 Chicago Cubs Average
3. Chicago Cubs Very Difficult
4. The Friendly Confines Average
5. Your Chicago Cubs! Average
6. Chicago Cubs: 2003 Average
7. 1998 Chicago Cubs Average
8. Chicago Cubs in 2003 Very Difficult
9. The Chicago Cubs! Average
10. For Cubs Fans Average
11. Cubs Mania Easier
12. The 1989 Chicago Cubs Easier

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us