FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Your Chicago Cubs
Quiz about Your Chicago Cubs

Your Chicago Cubs! Trivia Quiz


A quiz for all Cubs and baseball fans. Thanks for playing! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
Nightmare
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
107,264
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1937
Awards
Top 35% Quiz
Question 1 of 10
1. What were the Cubs called before they became the Cubs in 1903? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following was the first to hit .400 in a Cubs uniform? Hint


Question 3 of 10
3. What player was ranked 2nd behind Sammy Sosa in home runs for the Cubbies in the 2002 season? Hint


Question 4 of 10
4. In what year did the Cubs win their first World Series? Hint


Question 5 of 10
5. Cub slugger Sammy Sosa began his Major League career with what team? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following was NOT a Cubs pitcher? Hint


Question 7 of 10
7. What Chicago Cub set a team record by striking out 274 batters in a season? Hint


Question 8 of 10
8. In what year did the Cubs begin playing at Wrigley Field in Chicago? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following helmed the Cubs for 8 seasons? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following Cubs hit more career home runs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : Guest 108: 4/10
May 24 2024 : Guest 67: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What were the Cubs called before they became the Cubs in 1903?

Answer: Orphans

The Orphans (1898-1902), was the third name in the team's franchise history. They began it all in 1876 as the White Stockings until 1889, when they became the Colts until 1897. The Orphans were managed by Tom Burns, and played at West Side Park II.
2. Which of the following was the first to hit .400 in a Cubs uniform?

Answer: None listed

Nobody reached that plateau during the 20th century. The closest was Rogers Hornsby who hit .380 in 1929. After playing most of his career with the Cardinals, Hornsby was traded after the 1928 season from Boston to the Cubs.
3. What player was ranked 2nd behind Sammy Sosa in home runs for the Cubbies in the 2002 season?

Answer: Fred McGriff

After watching Sammy smack 49 big ones in 2002, the 'Crime Dog' got 30 of his own. Gonzalez hit 18, Bellhorn 27, and Alou 15.
4. In what year did the Cubs win their first World Series?

Answer: 1907

1907 saw the Cubs make their second World Series appearance in consecutive years. They beat the Tigers 4-0-1. Their manager-first baseman Frank Chance, Joe Tinker, and Johnny Evers, created the historical saying of, "Tinkers to Evers to Chance", which was the most feared double-play combination in history.

The following year in 1908 they beat the Tigers again, but this time 4 games to 0. 4 of the 7 seven years with manager Frank Chance, the Cubs went to the World Series.
5. Cub slugger Sammy Sosa began his Major League career with what team?

Answer: Texas Rangers

The Rangers had their hands on him in 1989, but let him go to the White Sox before the season had ended. He hit 28 home runs for the White Sox in less than 3 seasons. In his first full season with the Cubs, he belted 33.
6. Which of the following was NOT a Cubs pitcher?

Answer: Greg Pinchbeck

Pinchbeck never pitched for the Cubs. Mordecai "Three Fingers" Brown was an instrument in the Cubs winning the World Series in 1908. Jenkins pitched in a Cubs uniform from 1966-1973, and Vaughn played from 1913-1921, providing 151 career wins for the Cubs.
7. What Chicago Cub set a team record by striking out 274 batters in a season?

Answer: Ferguson Jenkins

Jenkins set the team record in 1969 when he struck out 273 batters. The following season he broke his own record with 274. He was 22-16 in 1970. In 1971, he won the Cy Young Award.
8. In what year did the Cubs begin playing at Wrigley Field in Chicago?

Answer: 1916

At the end of the 1915 season, the Cubs moved across town to Wrigley Field. In their first season at Wrigley, they doubled their attendance to over 453,000. They finished 5th in the league. The franchise had played at West Side Park II since 1894, and South Side Park before that.
9. Which of the following helmed the Cubs for 8 seasons?

Answer: Frank Chance

Chance who was also the first baseman, was the only Cubs manager in the 20th century to manage the team for 8 seasons, when he carried the club from 1905 to 1912. He and the Cubs won 4 National League crowns and 2 World Series.
10. Which of the following Cubs hit more career home runs?

Answer: Ernie Banks

"Mr. Cub", lovingly known to Chicago fans, was Chicago, in his Major League days. Banks hit 512 home runs for the Cubs. Williams hit 426, and third baseman Ron Santo hit 342. What a threesome home-run terror.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wrigley Field Average
2. The 2003 Chicago Cubs Average
3. Chicago Cubs Very Difficult
4. The Friendly Confines Average
5. Chicago Cubs: 2003 Average
6. 1998 Chicago Cubs Average
7. Chicago Cubs in 2003 Very Difficult
8. The Chicago Cubs! Average
9. The Cubbies ! Average
10. For Cubs Fans Average
11. Cubs Mania Easier
12. The 1989 Chicago Cubs Easier

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us