FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about For Cubs Fans
Quiz about For Cubs Fans

For Cubs Fans Trivia Quiz


Here is a fun quiz for you older Cubs fans. You younger players might find it more challenging. Enjoy!

A multiple-choice quiz by freudian_1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
freudian_1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
17,992
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1234
- -
Question 1 of 10
1. What was Cubs great Ryne Sandberg's original position with the team? Hint


Question 2 of 10
2. This Cubs hurler won twenty games an unprecedented 6 straight years Hint


Question 3 of 10
3. This Cubs pitcher threw the only no-hitter ever tossed by a rookie for the north-siders Hint


Question 4 of 10
4. This fan favorite came within one pitch of tossing a perfect game Hint


Question 5 of 10
5. Hack Wilson knocked in this number of RBIs in 1930, still a major league record today Hint


Question 6 of 10
6. Which of these four Cubs greats was the last inducted into the Hall of Fame? Hint


Question 7 of 10
7. This Cubs legend started his career at shortstop and eventually ended his career at first base and later served as first base coach. Name him

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. This right hander was on the mound when the Cubs clinched the 1984 Eastern Division Championship Hint


Question 9 of 10
9. This Cubs player hit 49 home runs in 1987 and was named the league MVP Hint


Question 10 of 10
10. This Cubs skipper led the team to the division title in 1984 and was the teams general manager when they repeated the feat in 1989 Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Cubs great Ryne Sandberg's original position with the team?

Answer: third base

The Cubs thought the 'kid' did not have enough power to play third and moved him to second where he set the recored for most home runs by a second baseman.
2. This Cubs hurler won twenty games an unprecedented 6 straight years

Answer: Ferguson Jenkins

The Cubs traded Jenkins to Texas because he was 'washed up' - he won 25 games for the Rangers his second year with the club.
3. This Cubs pitcher threw the only no-hitter ever tossed by a rookie for the north-siders

Answer: Burt Hooten

He threw the first of two club no-hitters that year
4. This fan favorite came within one pitch of tossing a perfect game

Answer: Milt Pappas

After 26 consecutive outs Pappas went to a full-count on hitter number 27 and the next pitch was called a ball. Pappas retired the next hitter for a no-hitter but forever insisted that that last pitch was a strike.
5. Hack Wilson knocked in this number of RBIs in 1930, still a major league record today

Answer: 191

Recently, after another look at the 1930 season, baseball record keepers gave Hack an additional RBI, increasing his total to 191. Which makes Hack the only player to 'knock one in' posthumously.
6. Which of these four Cubs greats was the last inducted into the Hall of Fame?

Answer: Ron Santo

Despite Hall of Fame type numbers Santo was regularly fell short during Hall of Fame balloting. He took his deserved space when his name came up with the Veterans Comittee in 2012.
7. This Cubs legend started his career at shortstop and eventually ended his career at first base and later served as first base coach. Name him

Answer: Ernie Banks

Ernie was a power hitting MVP winning (twice) shortstop long before the likes of Derek Jeter, Nomar Garciaparra, or Alex Rodriguez.
8. This right hander was on the mound when the Cubs clinched the 1984 Eastern Division Championship

Answer: Rick Sutcliffe

Sutcliffe had a Cy Young winning 16-1 record after being traded to the Cubs from Cleveland, he was 4-5 with Cleveland at the time of the trade. By the way Trout is a southpaw.
9. This Cubs player hit 49 home runs in 1987 and was named the league MVP

Answer: Andre Dawson

Probably one of the most amazing aspects of Dawson's MVP campaign was that it was for a Cubs team that finished dead last.
10. This Cubs skipper led the team to the division title in 1984 and was the teams general manager when they repeated the feat in 1989

Answer: Jim Frey

Leo 'The Lip' never manged the Cubs to a division title, the closest he came was 1969 the year of the greatest collapse in Cubs history.
Source: Author freudian_1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wrigley Field Average
2. The 2003 Chicago Cubs Average
3. Chicago Cubs Very Difficult
4. The Friendly Confines Average
5. Your Chicago Cubs! Average
6. Chicago Cubs: 2003 Average
7. 1998 Chicago Cubs Average
8. Chicago Cubs in 2003 Very Difficult
9. The Chicago Cubs! Average
10. The Cubbies ! Average
11. Cubs Mania Easier
12. The 1989 Chicago Cubs Easier

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us