FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cubs Mania
Quiz about Cubs Mania

Cubs Mania Trivia Quiz


The Chicago Cubs are my favorite team. How many players of this storied franchise can you name correctly? Take this quiz and find out.

A multiple-choice quiz by KirkFar33. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
KirkFar33
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
181,529
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1253
Last 3 plays: Guest 104 (9/10), chessart (8/10), YesImPhoenix (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which great player played third for the Dodgers before he came to the Cubs? Hint


Question 2 of 10
2. Which player played first base for the Cubs, and was known as "The Bull"? Hint


Question 3 of 10
3. Which player was known as "Mr. Cub"? Hint


Question 4 of 10
4. Which Cub second baseman appeared in 10 consecutive All-Star games? Hint


Question 5 of 10
5. Which tall player hit one of the most prodigious homers ever at Wrigley Field? Hint


Question 6 of 10
6. Which player played third base for the Cubs during the 1960s and early 1970s? Hint


Question 7 of 10
7. Which Cub played first base for the Cubs, and then went to the Arizona Diamondbacks? Hint


Question 8 of 10
8. Which Cub outfielder was acquired from the Houston Astros? Hint


Question 9 of 10
9. Which two Cub players have hit 500 or more homers in their illustrious careers? Hint


Question 10 of 10
10. Which player started off on the Cubs, then went to the Braves and came back to the Cubs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 30 2024 : Guest 104: 9/10
Jun 08 2024 : chessart: 8/10
May 17 2024 : YesImPhoenix: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which great player played third for the Dodgers before he came to the Cubs?

Answer: Ron Cey

Ron Cey was affectionately known as "The Penguin." He was drafted by the Los Angeles Dodgers in the 3rd round of the 1968 amateur draft. Ron Cey played for the Los Angeles Dodgers from 1971-1982 before coming to the Chicago Cubs. He played for the Cubbies from 1983-1986. Ron Cey had 25 home runs and 97 RBI's in 1984 with Chicago.
2. Which player played first base for the Cubs, and was known as "The Bull"?

Answer: Leon Durham

Luzinski was also nicknamed "The Bull", however he never played for the Cubs. He played for the Phillies. Leon Durham was drafted by the St. Louis Cardinals in the 1st round (15th pick) of the 1976 amateur draft. He played for the Chicago Cubs from 1981-1988. Durham hit 23 home runs and had 96 RBI's in the 1984 season with the Cubbies.
3. Which player was known as "Mr. Cub"?

Answer: Ernie Banks

Ernie Banks would like to say, "Let's play two". Ernie Banks hit 512 home runs during his career, leading the National League in 1958 and 1960. He also led the league in runs batted in for the 1958 and 1959 seasons. Banks was voted the league Most Valuable Player in both 1958 and 1959.
4. Which Cub second baseman appeared in 10 consecutive All-Star games?

Answer: Ryne Sandberg

Ryne Sandberg is also known as "Ryno". Sandberg wore number 23. He won the MVP in 1984. Also, he was the first player In the National League to win a gold glove the first full year at a new position. Moreover, he was the first player to have a 40 home run season and a 50 stolen base season. Sandberg also had a 123 consecutive errorless games streak from June 21, 1989, to May 17, 1990.
5. Which tall player hit one of the most prodigious homers ever at Wrigley Field?

Answer: Dave Kingman

According to a "Sports Illustrated" article, Kingman has hit at least two drives an estimated 600 feet from home plate. One of his most memorable homers was in the famous 23-22 game against the Phillies. The Phillies won the game however. Kingman had a great year with the Cubs in 1979, hitting 48 home runs while having 115 RBI's. He played for the Cubs from 1978-1980.
6. Which player played third base for the Cubs during the 1960s and early 1970s?

Answer: Ron Santo

If one visits Wrigley Field, one can see Santo's number waving in the wind high atop Wrigley Field. Santo was signed by the Chicago Cubs as an amateur free agent in 1959. He was born on February 25, 1940, in Seattle, WA. Ron Santo played for the Cubs from 1960-1973. He ended his career in 1974 with the cross-town rival Chicago White Sox.
7. Which Cub played first base for the Cubs, and then went to the Arizona Diamondbacks?

Answer: Mark Grace

Mark Grace proved instrumental in the success of the Cubs when they won the pennant in 1989. Grace played with the Cubs from 1988-2000. Mark Grace owns a career .303 batting average. Ryne Sandberg also had a good season and postseason in the pennant-winning 1989 season.
8. Which Cub outfielder was acquired from the Houston Astros?

Answer: Moises Alou

Moises Alou was drafted by the Pittsburgh Pirates in the 1st round (2nd pick) of the 1986 amateur draft. Moises played three seasons(1998-2001) with the Astros before coming to the Cubs. Also, Alou was a perennial .300 hitter. Moises also has the reputation of being a good clutch hitter.
9. Which two Cub players have hit 500 or more homers in their illustrious careers?

Answer: Sammy Sosa and Ernie Banks

Ernie Banks was signed by the Chicago Cubs as an amateur free agent in 1953. Banks was inducted into the Hall of Fame in 1977. Sammy Sosa was born in San Pedro De Macoris, Dominican Republic. He bats and throws with his right hand. The Wrigley Field faithful applaud his sprints to right field before the start of each home game.
10. Which player started off on the Cubs, then went to the Braves and came back to the Cubs?

Answer: Greg Maddux

Gregory Alan Maddux was born on April 13, 1966, in San Angelo, TX. He bats and throws right handed. Maddux was awarded the National League Cy Young Award from 1992-1995.
Source: Author KirkFar33

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The 1989 Chicago Cubs Easier
2. Chicago Cubs Trades Easier
3. The Chicago Cubs! Average
4. A Few Little Cubs Average
5. Cubs in The World Series Average
6. 1998 Chicago Cubs Average
7. The Chicago Cubs Average
8. Chicago Cubs in 1984 Average
9. Chicago Cubs Trades Average
10. I Didn't Mean To Do It! Average
11. Chicago Cubs Average
12. The 2003 Chicago Cubs Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us