FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 2003 Chicago Cubs
Quiz about The 2003 Chicago Cubs

The 2003 Chicago Cubs Trivia Quiz


The Chicago Cubs had a magical 2003 season. Falling short of a World Series appearance, see what you can remember about the 2003 season.

A multiple-choice quiz by gerryd. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
gerryd
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
158,223
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2480
- -
Question 1 of 10
1. Who managed the Cubs in 2003? Hint


Question 2 of 10
2. Mark Prior was one of the Cubs top pitchers in 2003. What was his record in the 2003 regular season? Hint


Question 3 of 10
3. The Cubs traded for 3 Pittsburgh Pirate players during the 2003 season. Which one of these players did not come from Pittsburgh? Hint


Question 4 of 10
4. What was the Cubs record at the end of the 2003 regular season? Hint


Question 5 of 10
5. Which one of these Cubs players hit a grand slam in Game 4 of the 2003 NLCS? Hint


Question 6 of 10
6. Who did the Cubs beat in the National League Divisional Playoffs? Hint


Question 7 of 10
7. Sammy Sosa's bat exploded during a game on June 3, 2003. It was discovered to contain cork. What team where the Cubs playing on June 3rd? Hint


Question 8 of 10
8. What Cubs legend had their jersey number retired in 2003? Hint


Question 9 of 10
9. Who was Ron Santo's partner in the radio booth in 2003? Hint


Question 10 of 10
10. The New York Yankees visited Wrigley Field on June 7, 2003. Roger Clemens was the starting pitcher for the Yankees. He was attempting to win his 300th career game. The Cubs won that game. Who was the Cubs' winning pitcher? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who managed the Cubs in 2003?

Answer: Dusty Baker

Dusty Baker took over the Cubs manager job in the 2003 season. He came over from the 2002 NL Champions, San Francisco Giants.
2. Mark Prior was one of the Cubs top pitchers in 2003. What was his record in the 2003 regular season?

Answer: 18 wins , 6 losses

Mark Prior started the year with 8 wins and 5 losses. Then he injured his arm after a collision with Atlanta's Marcus Giles. He spent almost a month on the disabled list. Upon his return, Mark's record was an awesome 10 wins and 1 loss.
3. The Cubs traded for 3 Pittsburgh Pirate players during the 2003 season. Which one of these players did not come from Pittsburgh?

Answer: Doug Glanville

Doug Glanville came to the Cubs from the Texas Rangers. The other three were all Pittsburgh Pirates at the beginning of the 2003 season. All three played a big role in helping the Cubs reach the postseason.
4. What was the Cubs record at the end of the 2003 regular season?

Answer: 88 wins, 74 losses

The Cubs fought for the division crown all the way to the final weekend of the season. The Cubs clinched the Central Division title on September 27, 2003, on the final Saturday of the season. They swept a doubleheader that day from the Pittsburgh Pirates.
5. Which one of these Cubs players hit a grand slam in Game 4 of the 2003 NLCS?

Answer: Aramis Ramirez

Aramis' grand slam helped the Cubs win the game 8 to 3. With this victory, the Cubs went up in the series 3 games to 1. Sammy Sosa hit two mammoth home runs in the series, one to tie game 1. Also in game 2 he hit one to deep deep right center field. Moises Alou hit a home run in game 7 to give the Cubs a short-lived 5-3 lead. Alex Gonzalez also homered in the series.
6. Who did the Cubs beat in the National League Divisional Playoffs?

Answer: Atlanta Braves

The Cubs won the NLDS in 5 games. Houston finished second in the NL Central. San Francisco played the Florida Marlins in the NLDS. St Louis finished 3rd in the National League Central.
7. Sammy Sosa's bat exploded during a game on June 3, 2003. It was discovered to contain cork. What team where the Cubs playing on June 3rd?

Answer: Tampa Bay Devil Rays

Sammy Sosa served a 7 game suspension for this incident. He claimed that he mistakenly used a batting practice bat in the game. He said that in batting practice he puts a show on for the fans and that bat helped him put on a better show. Major League baseball conducted an investigation of all of Sammy Sosa's bats. No other bat was found to contain illegal substances.
8. What Cubs legend had their jersey number retired in 2003?

Answer: Ron Santo

Ron Santo's number 10 was retired on September 28, 2003. The final day of the regular season. Ron Santo played for the Cubs from 1960-1973. Ron hit 342 career home runs. His career batting average was .277. He won 5 gold gloves as a Cub. He played in nine all-star games. He also was half of the radio broadcast team in 2003 for the Chicago Cubs.
9. Who was Ron Santo's partner in the radio booth in 2003?

Answer: Pat Hughes

Pat Hughes began broadcasting Cubs games in 1996.
10. The New York Yankees visited Wrigley Field on June 7, 2003. Roger Clemens was the starting pitcher for the Yankees. He was attempting to win his 300th career game. The Cubs won that game. Who was the Cubs' winning pitcher?

Answer: Kerry Wood

Kerry Wood and the Cubs beat the Yankees. Roger Clemens did go on and record his 300th victory on June 13, 2003, against the St. Louis Cardinals.
Source: Author gerryd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Friendly Confines Average
2. 1908 Cubs Difficult
3. Cubs in The World Series Average
4. Curse of the Billy Goat Tough
5. I Didn't Mean To Do It! Average
6. 2007 Chicago Cubs Difficult
7. Chicago Cubs Baseball Average
8. 1998 Chicago Cubs Average
9. The Chicago Cubs! Average
10. Cubs Fans Unite Average
11. Chicago Cubs Difficult
12. Chicago Cubs: 2003 Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us