FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1908 Cubs
Quiz about 1908 Cubs

1908 Cubs Trivia Quiz


Here is a quiz comemorating the last World Championship win by the Cubs. Since it was (unfortunately) so long ago, it is challenging. GO CUBS.

A multiple-choice quiz by cubs1908. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
cubs1908
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
36,145
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
468
- -
Question 1 of 10
1. Which one of these pitchers did NOT pitch for the 1908 Cubs? Hint


Question 2 of 10
2. Other than Johnny Evers, who was the only player on the 1908 Cubs team to bat .300 or higher? Hint


Question 3 of 10
3. In how many games did the Cubs win the 1908 World Series? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the catcher for most of the Cubs's 1908 games? Hint


Question 5 of 10
5. When was the Merkle 'boner' game? Hint


Question 6 of 10
6. Who appeared to have driven in the winning run for the Giants in the bottom of the ninth inning in the Merkle 'boner' game? Hint


Question 7 of 10
7. The poem 'Baseball's ______
________ ' was written about Joe Tinker, Johnny Evers, and Frank Chance. What are the missing two words OR, if you can't spell the poem's title, who wrote that poem?

Answer: (it isn't happy (missing two words) ... the writer of the poem was a Giants fan who had the same last)
Question 8 of 10
8. How many games did the 1908 Cubs win? Hint


Question 9 of 10
9. Where did the Cubs play their 1908 home games? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the player-manager of the 1908 Cubs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which one of these pitchers did NOT pitch for the 1908 Cubs?

Answer: Nap Rucker

Nap Rucker pitched for the Brooklyn Superbas in 1908. He was the only good player on a losing team. Though Andy Coakley started the season with the Cincinnati Reds, he was traded to the Cubs in September.
2. Other than Johnny Evers, who was the only player on the 1908 Cubs team to bat .300 or higher?

Answer: Doc Marshall

Doc Marshall batted .300 in only 12 games in 1908.
3. In how many games did the Cubs win the 1908 World Series?

Answer: 5

In 1907 the Cubs won the World Series 4-0 against the Detroit Tigers with one tie. In 1908 the Cubs lost game three and won all the other games to once again beat the Tigers in the World Series.
4. Who was the catcher for most of the Cubs's 1908 games?

Answer: Johnny Kling

Johnny Kling, one of the best defensive catchers in 1908, caught 117 games there that season. Pat Moran was the Cubs's back-up {catcher;} he caught in 45 games.
5. When was the Merkle 'boner' game?

Answer: September 23rd

On September 23rd, 1908, the Cubs played the New York Giants at the Polo Grounds in a crucial late season game. With runners on first and third, two outs in the bottom of the ninth inning, and the score tied at one, the batter hit a single to center that brought in the apparent game-winning run.

However, the runner on first, Fred Merkle, headed straight for the clubhouse after the hit without touching second base. He was forced out at second, and the game was called a tie. When the game was replayed the Cubs won.

They finished the season one game ahead of the Giants and Pittsburg. The Merkle 'boner' game was a important and famous game in 1908.
6. Who appeared to have driven in the winning run for the Giants in the bottom of the ninth inning in the Merkle 'boner' game?

Answer: Al Bridwell

Al Bridwell was the primary shortstop for the 1908 New York Giants. He batted .285 that year.
7. The poem 'Baseball's ______ ________ ' was written about Joe Tinker, Johnny Evers, and Frank Chance. What are the missing two words OR, if you can't spell the poem's title, who wrote that poem?

Answer: Sad Lexicon

Though Franklin P. Adams wrote 'Baseball's Sad Lexicon' in 1910 for the New York Globe, it relates to a Cubs double play combination that was playing at its best during the 1908 season. Also, it gives a hint of a Cubs-Giants rivalry that was at its height in 1908.
8. How many games did the 1908 Cubs win?

Answer: 99

The 99 wins include the one-game playoff with the Giants. The Cubs won 116 games in 1906, the most ever, but lost to the White Sox in the World Series. To the end of the 20th century, the only other time the Cubs have won 100 or more games was in 1935.
9. Where did the Cubs play their 1908 home games?

Answer: West Side Grounds

West Side Grounds was the Cubs' home from 1893-1915. They had an incredible .628 winning percentage there.
10. Who was the player-manager of the 1908 Cubs?

Answer: Frank Chance

Frank Chance managed the Cubs from 1905-1912. In that span the Cubs won the pennant four times.
Source: Author cubs1908

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Cubs Mania Easier
2. The 1989 Chicago Cubs Easier
3. Chicago Cubs Trades Easier
4. The Chicago Cubs! Average
5. A Few Little Cubs Average
6. Cubs in The World Series Average
7. 1998 Chicago Cubs Average
8. The Chicago Cubs Average
9. Chicago Cubs in 1984 Average
10. Chicago Cubs Trades Average
11. I Didn't Mean To Do It! Average
12. Chicago Cubs Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us