FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Chicago Cubs
Quiz about The Chicago Cubs

The Chicago Cubs Trivia Quiz


I know that there are many Chicago Cubs fans out there, and i just want to give them a quiz to make sure that they are a true Cubbies fan, or not.

A multiple-choice quiz by qwerty3. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
qwerty3
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,451
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1055
- -
Question 1 of 10
1. What Chicago Cub former player is known as "Mr. Cub"? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the "creator" of the Chicago Cubs? Hint


Question 3 of 10
3. Was Greg Maddux ever on the Cubs?


Question 4 of 10
4. Was Bobby Bonds ever on the Cubs?


Question 5 of 10
5. How many career homeruns does Ernie Banks have? Hint


Question 6 of 10
6. What team did Ryne Sandberg play with before he was on the Cubs? Hint


Question 7 of 10
7. What year was the first year that Chicago Cubs went to the World Series? Hint


Question 8 of 10
8. What year was the first year that Chicago Cubs won the World Series? Hint


Question 9 of 10
9. Where did the Chicago Cubs play in 2002? Hint


Question 10 of 10
10. Was Tony La Russa on the Cubs as a player?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What Chicago Cub former player is known as "Mr. Cub"?

Answer: Ernie Banks

Ernie Banks hit more homeruns than anyone in the majors during 1955 to 1960, including Mickey Mantle, Henry Aaron, and Willie Mays, which was 248 homeruns in that time period.
2. Who was the "creator" of the Chicago Cubs?

Answer: Albert Spalding

The Chicago Cubs were originally called the Chicago White Stockings, when they first were introduced to the public. They then were known as the Orphans, the Black Stockings, the Colts, the Rainmakers, the Cowboys, and then finally the Chicago Cus in 1902.
3. Was Greg Maddux ever on the Cubs?

Answer: True

Believe it! He was on the Cubs in 1986-1992. In 1992, he even had 20 wins.
4. Was Bobby Bonds ever on the Cubs?

Answer: True

Bobby Bonds, the father of superstar Barry Bonds, actually was on the Chicago Cubs. He ended his 14-year major league career in Chicago in 1981, hitting .215 in 45 games with the Cubs.
5. How many career homeruns does Ernie Banks have?

Answer: 512

He hit 47 homeruns in 1958, the most in his career.
6. What team did Ryne Sandberg play with before he was on the Cubs?

Answer: Philadelphia Phillies

He was drafted by the Phillies in 1981. He played lucky number 13 games with them. I guess the Cubs were the lucky ones to get him on their team for 15 years.
7. What year was the first year that Chicago Cubs went to the World Series?

Answer: 1906

The Cubs were beat by cross-town rival White Sox 4 games to 2. The Cubs had the infamous Tinker to Evers to Chance combination.
8. What year was the first year that Chicago Cubs won the World Series?

Answer: 1907

The Cubs' ERA was 0.75. It was the lowest in the World Series until 1950, when the Yankees swept the Phillies and posted a 0.73 ERA. They beat the Tigers 4 games to 1, with 1 tie.
9. Where did the Chicago Cubs play in 2002?

Answer: Wrigley Field

The Cubs played at Wrigley Field of course. If you picked Comisky Park, you mut have been thinking of the Chicago White Sox.
10. Was Tony La Russa on the Cubs as a player?

Answer: Yes

La Russa appeared in one game as a Cub, as a pinch runner in 1973. He later scored the run.
Source: Author qwerty3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Friendly Confines Average
2. 1908 Cubs Difficult
3. Cubs in The World Series Average
4. Curse of the Billy Goat Tough
5. I Didn't Mean To Do It! Average
6. 2007 Chicago Cubs Difficult
7. Chicago Cubs Baseball Average
8. 1998 Chicago Cubs Average
9. The Chicago Cubs! Average
10. Cubs Fans Unite Average
11. Chicago Cubs Difficult
12. Chicago Cubs: 2003 Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us