FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cubs Fans Unite
Quiz about Cubs Fans Unite

Cubs Fans Unite Trivia Quiz


A quiz for those who fancy themselves to be true aficionados of Cubs baseball

A multiple-choice quiz by clarkbk1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
clarkbk1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
44,084
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1035
- -
Question 1 of 10
1. In 1989, Jerome Walton won Rookie of the Year for his contribution to the Cubs' division winning club. Who finished second in the voting that year? Hint


Question 2 of 10
2. Which hard-working Cubs player had a devoted group of fans put up a 'blank-o-meter' to track his sometimes skimpy batting average? Hint


Question 3 of 10
3. This forgettable Cubs announcer lobbied unsuccesfully to nickname slugger Sammy Sosa as 'Sahm.' The moniker didn't stick, and neither did he. What is the name of this announcer? Hint


Question 4 of 10
4. This slugger nicknamed 'Hawk', for his selective batting eye had a bizarre stance, with one leg crouched and pointed towards the pitcher. Who is this slugger? Hint


Question 5 of 10
5. This former first round draft choice had a brief call-up in September of 2000, when he showed flashes of his tantalizing potential. What's his name? Hint


Question 6 of 10
6. It is well known that the Cubs stole Sammy Sosa away from the White Sox in an-early 90s trade. Who did they give up to get this tremendous star? Hint


Question 7 of 10
7. This old-time Cub is in the Hall of Fame after a stellar career as one third of a famed double play combination. He also served as player-manager for the Cubbies during his last few years with the club. Who is he? Hint


Question 8 of 10
8. This Cubs pitcher was lauded by goofy announcer Ron Santo as having remarkable 'poise' on the mound before suffering a blown out elbow that has required a two-year recovery. Who is this pitcher? Hint


Question 9 of 10
9. This formerly great pitcher tossed a few games for the Cubs AAA affiliate before being released in 2000. In his first start of the 2001 season he tossed a no-hitter. Who is he? Hint


Question 10 of 10
10. This notorious low ball hitter struck out frequently and seldom walked during his Cubs' career. He made up for his inconsistent bat with some amazing defensive plays. What's his name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1989, Jerome Walton won Rookie of the Year for his contribution to the Cubs' division winning club. Who finished second in the voting that year?

Answer: Dwight Smith

Dwight was an invaluable pinch hitter off a very flexible cub bench.
2. Which hard-working Cubs player had a devoted group of fans put up a 'blank-o-meter' to track his sometimes skimpy batting average?

Answer: Shawon Dunston

Shawon is my favorite player of all time, and his 'Shawon-o-meter' was a fixture in the bleachers for several years.
3. This forgettable Cubs announcer lobbied unsuccesfully to nickname slugger Sammy Sosa as 'Sahm.' The moniker didn't stick, and neither did he. What is the name of this announcer?

Answer: Thom Brenneman

This smarmy fellow has since moved on, thankfully for us Cub fans.
4. This slugger nicknamed 'Hawk', for his selective batting eye had a bizarre stance, with one leg crouched and pointed towards the pitcher. Who is this slugger?

Answer: Andre Dawson

A fixture in right field, 'Awesome' Dawson had several productive seasons for the cubs after moving from Montreal, where the artificial turf took an exacting toll on his old knees.
5. This former first round draft choice had a brief call-up in September of 2000, when he showed flashes of his tantalizing potential. What's his name?

Answer: Corey Patterson

Hopefully management will realize that the brilliant fielding of Gary Mathews Jr. is no substitute for the offensive potential of the young talent Patterson.
6. It is well known that the Cubs stole Sammy Sosa away from the White Sox in an-early 90s trade. Who did they give up to get this tremendous star?

Answer: George Bell

Bell had an okay year for the Sox, before fading away into oblivion. Sosa showed speedy ability at the top of the order before developing his renowned display of power.
7. This old-time Cub is in the Hall of Fame after a stellar career as one third of a famed double play combination. He also served as player-manager for the Cubbies during his last few years with the club. Who is he?

Answer: Frank Chance

Tinker to Evers to Chance, and two titles. 'Nuff said.
8. This Cubs pitcher was lauded by goofy announcer Ron Santo as having remarkable 'poise' on the mound before suffering a blown out elbow that has required a two-year recovery. Who is this pitcher?

Answer: Jeremi Gonzalez

9. This formerly great pitcher tossed a few games for the Cubs AAA affiliate before being released in 2000. In his first start of the 2001 season he tossed a no-hitter. Who is he?

Answer: Hideo Nomo

The tornado tossed a no-hitter in his first start of the 2001 season. I sure wish we had kept him!
10. This notorious low ball hitter struck out frequently and seldom walked during his Cubs' career. He made up for his inconsistent bat with some amazing defensive plays. What's his name?

Answer: Shawon Dunston

He is my all-time favorite ballplayer, and I consider him to be the true 'Mr. Cub,' both in his frustrating play and remarkable resemblance to that cute little mammal.
Source: Author clarkbk1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wrigley Field Average
2. The 2003 Chicago Cubs Average
3. Chicago Cubs Very Difficult
4. The Friendly Confines Average
5. Your Chicago Cubs! Average
6. Chicago Cubs: 2003 Average
7. 1998 Chicago Cubs Average
8. Chicago Cubs in 2003 Very Difficult
9. The Chicago Cubs! Average
10. The Cubbies ! Average
11. For Cubs Fans Average
12. Cubs Mania Easier

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us