FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chicago Cubs in 2003
Quiz about Chicago Cubs in 2003

Chicago Cubs in 2003 Trivia Quiz


This is a quiz about the 2003 Chicago Cubs season. Great Season. Bad ending.

A multiple-choice quiz by Nirvanakosher. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,024
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
3 / 10
Plays
1480
- -
Question 1 of 10
1. What was the opening day score of the Cubs' win over the New York Mets? Hint


Question 2 of 10
2. What was the Cubs record against the crosstown rival Chicago White Sox? Hint


Question 3 of 10
3. In Game two of the interleague Yankee series, who did Mike Remlinger strike out with the bases loaded and two outs to preserve the win? Hint


Question 4 of 10
4. In Game two of the interleague Yankee series, who gave up the home run to Eric Karros to give the Cubs the lead for good? Hint


Question 5 of 10
5. Which Yankee player did Joe Borowski pick off, to end the third game of the Yankees series?
Hint


Question 6 of 10
6. Which Milwaukee Brewer made an amazing sliding catch to preserve a heartbreaking 2-0 loss on August 31st, which was the series final? Hint


Question 7 of 10
7. In the famous series against the Cardinals from September 1st to September 4th, which Cardinal pitcher was the only one to record a win against the Cubs a 2-0 victory? Hint


Question 8 of 10
8. In the series from September 1st to September 4th against the Cardinals, how many Cubs were ejected from a ball game? Hint


Question 9 of 10
9. In game seven of the NLCS, which three Cubs hit a home run? Hint


Question 10 of 10
10. Which Cub made the last out of the 2003 postseason, a fly out to left, with the score 9-6 Marlins? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the opening day score of the Cubs' win over the New York Mets?

Answer: 15-2

The Cubs won 15-2 behind Kerry Woods' 5 innings of two run ball. The bullpen pitched 4 scorless innings. Corey Patterson had 2 home runs and 7 rbi.
2. What was the Cubs record against the crosstown rival Chicago White Sox?

Answer: 2-4

The Sox took two of three at each stadium. Even tougher, every game was close.
3. In Game two of the interleague Yankee series, who did Mike Remlinger strike out with the bases loaded and two outs to preserve the win?

Answer: Jason Giambi

4. In Game two of the interleague Yankee series, who gave up the home run to Eric Karros to give the Cubs the lead for good?

Answer: Juan Acevedo

Karros turned around a 1-0 lead by New York to win the game and ruin Roger Clemens's 300 win bid. Best moment of the summer, except for division clincher.
5. Which Yankee player did Joe Borowski pick off, to end the third game of the Yankees series?

Answer: Charles Gipson

Borowski's pick off saved a 7-6 win that was slipping away.
6. Which Milwaukee Brewer made an amazing sliding catch to preserve a heartbreaking 2-0 loss on August 31st, which was the series final?

Answer: Jason Conti

Conti made his amazing catch with two runners on and the Cubs down two. The Cubs had lost two straight to the Brewers. This was the last game before the Cardinals series.
7. In the famous series against the Cardinals from September 1st to September 4th, which Cardinal pitcher was the only one to record a win against the Cubs a 2-0 victory?

Answer: Matt Morris

He beat the Cubs in the night cap of the doubleheader on Tuesday. His win was helped by a foul call on a clearly fair ball by Moises Alou. Video replay shows a huge chunk of the foul line going up in the air.
8. In the series from September 1st to September 4th against the Cardinals, how many Cubs were ejected from a ball game?

Answer: 4

Moises Alou an Antonio Alfonseca were ejected while arguing the foul call. Sammy Sosa was kicked out the next day while he allegedly swore at the home plate umpire. Pitching coach Larry Rothschild also kicked out of that game. Also in that game, the Cubs come down from six runs as Alou goes five for five day after being ejected.
9. In game seven of the NLCS, which three Cubs hit a home run?

Answer: Kerry Wood, Moises Alou, Troy O'Leary

Wood hit a three run homer, Alou a two run homer, and O'Leary a solo shot. All these were not enough as the Marlins won 9-6.
10. Which Cub made the last out of the 2003 postseason, a fly out to left, with the score 9-6 Marlins?

Answer: Paul Bako

Bako flew out to left field to end it all for the Cubs.
Source: Author Nirvanakosher

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wrigley Field Average
2. The 2003 Chicago Cubs Average
3. Chicago Cubs Very Difficult
4. The Friendly Confines Average
5. Your Chicago Cubs! Average
6. Chicago Cubs: 2003 Average
7. 1998 Chicago Cubs Average
8. The Chicago Cubs! Average
9. The Cubbies ! Average
10. For Cubs Fans Average
11. Cubs Mania Easier
12. The 1989 Chicago Cubs Easier

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us