FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Friendly Confines
Quiz about The Friendly Confines

The Friendly Confines Trivia Quiz


Wrigley Field is one of the most beautiful and historic parks in the world. I hope you enjoy this quiz.

A multiple-choice quiz by dabrain30. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
dabrain30
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,357
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2019
- -
Question 1 of 10
1. Wrigley Field was opened in what year? Hint


Question 2 of 10
2. What was the original name of Wrigley Field? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the original owner of Wrigley Field? Hint


Question 4 of 10
4. Wrigley Field is located at the corner of what two streets? Hint


Question 5 of 10
5. How many numbers were retired at Wrigley Field in the 20th century? Hint


Question 6 of 10
6. What was the original seating capacity of the ballpark? Hint


Question 7 of 10
7. How many times was an All-Star Game held in Wrigley Field before the turn of the century? Hint


Question 8 of 10
8. Wrigley Field orginally had an artificial surface?


Question 9 of 10
9. Which pitcher threw the first no-hitter at Wrigley? Hint


Question 10 of 10
10. How far is it to straight away center? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Wrigley Field was opened in what year?

Answer: 1914

The park opened on April 23, 1914.
2. What was the original name of Wrigley Field?

Answer: Weeghman Field

The park was called Weeghman Field, until it was renamed Cubs Park in 1920.
3. Who was the original owner of Wrigley Field?

Answer: Charles Weeghman

Weeghman owned the Cubs from 1916 to 1922.
4. Wrigley Field is located at the corner of what two streets?

Answer: Addison and Clark

Weeghman thought it a perfect placement of the park.
5. How many numbers were retired at Wrigley Field in the 20th century?

Answer: Two

Billy Williams and Ernie Banks.
6. What was the original seating capacity of the ballpark?

Answer: 14,000

The capacity was 38,765 in 2003.
7. How many times was an All-Star Game held in Wrigley Field before the turn of the century?

Answer: three

It was held there in 1947, 1962, and 1990.
8. Wrigley Field orginally had an artificial surface?

Answer: False

Wrigley Field has always had a grass surface.
9. Which pitcher threw the first no-hitter at Wrigley?

Answer: Fred Toney

These were all great Cubs pitchers, but Fred Toney threw the first no-hitter at Wrigley Field on May 2, 1917. Toney was a member of the Cincinnati Reds at the time.
10. How far is it to straight away center?

Answer: 400 ft.

Farther than the orginal dimensions.
Source: Author dabrain30

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Cubs Mania Easier
2. The 1989 Chicago Cubs Easier
3. Chicago Cubs Trades Easier
4. The Chicago Cubs! Average
5. A Few Little Cubs Average
6. Cubs in The World Series Average
7. 1998 Chicago Cubs Average
8. The Chicago Cubs Average
9. Chicago Cubs in 1984 Average
10. Chicago Cubs Trades Average
11. I Didn't Mean To Do It! Average
12. Chicago Cubs Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us