FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chicago Cubs in 1984
Quiz about Chicago Cubs in 1984

Chicago Cubs in 1984 Trivia Quiz


One of the Cubs' great teams. Here's a quiz on the players and results from 1984.

A multiple-choice quiz by gbvenom. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
gbvenom
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,555
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
942
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What pitcher had the most wins? Hint


Question 2 of 10
2. Who hit the most home runs in 1984 for the Cubs? Hint


Question 3 of 10
3. Which starter ended the year with the highest batting average? Hint


Question 4 of 10
4. What great closer led the Cubs in saves? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the starting shortstop for the '84 Cubs? Hint


Question 6 of 10
6. Who led the Cubs in stolen bases in 1984? Hint


Question 7 of 10
7. What was the 1984 Cubs record? Hint


Question 8 of 10
8. Who did the Cubs play in the playoffs in 1984? Hint


Question 9 of 10
9. 1984 was the first year for the Cubs to go to the postseason since which season? Hint


Question 10 of 10
10. Who managed the 1984 NL East division champion Chicago Cubs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 04 2024 : Guest 24: 4/10
May 17 2024 : YesImPhoenix: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What pitcher had the most wins?

Answer: Rick Sutcliffe

Rick Sutcliffe ended up with a 16-1 record to lead the Cubs. He also won the Cy Young award in 1984.
2. Who hit the most home runs in 1984 for the Cubs?

Answer: Ron Cey

Third baseman Ron Cey hit 25 dingers. Durham had 23. Sandberg and Davis both hit 19 home runs.
3. Which starter ended the year with the highest batting average?

Answer: Ryne Sandberg

Sandberg led the team with a .314 average.
4. What great closer led the Cubs in saves?

Answer: Lee Smith

Lee Smith ended up with 33 saves. He ended up with 478 career saves. Hall of Fame closer, Dennis Eckersley, didn't have a save in 1984. He was a starter for the Cubs.
5. Who was the starting shortstop for the '84 Cubs?

Answer: Larry Bowa

Larry Bowa was the starter. He went on to manage the Padres and Phillies. Dunston wasn't on the team in 1984.
6. Who led the Cubs in stolen bases in 1984?

Answer: Bob Dernier

Dernier had 45 stolen bases, followed by Sandberg with 32. No one else stole more than 17 bases in '84.
7. What was the 1984 Cubs record?

Answer: 96-65

The Cubs went on to win the NL East with 96 wins.
8. Who did the Cubs play in the playoffs in 1984?

Answer: San Diego Padres

The Cubs lost three games to two against the Padres after holding a two games to none lead. Does anybody remember Steve Garvey's homer or Leon Durham's error? The Padres ended up losing to the Tigers in the 1984 World Series.
9. 1984 was the first year for the Cubs to go to the postseason since which season?

Answer: 1945

It had been 39 years since the Cubs reached the postseason. They lost to the Tigers in the 1945 World Series. 1908 was their last World Series championship. 1969 was the year they blew a big September lead to the Mets. 1966 was tied for the worst Cubs record in the 20th century, with 1962, having a 59-103 record.
10. Who managed the 1984 NL East division champion Chicago Cubs?

Answer: Jim Frey

Jim Frey managed the Cubs from 1984 to 1986. Don Zimmer managed the Cubs in 1989, the next time the Cubs won their division. Lee Elia managed them in '82-'83. Albert Spalding was the franchise's first manager back in 1876-1877, when they were called the White Stockings.
Source: Author gbvenom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Friendly Confines Average
2. 1908 Cubs Difficult
3. Cubs in The World Series Average
4. Curse of the Billy Goat Tough
5. I Didn't Mean To Do It! Average
6. 2007 Chicago Cubs Difficult
7. Chicago Cubs Baseball Average
8. 1998 Chicago Cubs Average
9. The Chicago Cubs! Average
10. Cubs Fans Unite Average
11. Chicago Cubs Difficult
12. Chicago Cubs: 2003 Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us