Quiz about All About Golfs Majors
Quiz about All About Golfs Majors

All About Golf's Majors Trivia Quiz


This is just a little something for all the golf trivia fanatics.

A multiple-choice quiz by Homeboy. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf
  8. »
  9. Tournaments

Author
Homeboy
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
11,489
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
1496
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the first golfer to win the Masters twice? Hint

Byron Nelson
Sam Snead
Ben Hogan
Horton Smith

2. Who was the first golfer from another country to win the Masters?

Answer: (Two words, or just surname)
3. Who was the first golfer to win back to back Masters titles? Hint

Jack Nicklaus
Ben Hogan
Arnold Palmer
Byron Nelson

4. Who was the first golfer from another country win the mens golf U.S. Open? Hint

Gary Player
Greg Norman
Ernie Els
Harry Vardon

5. Who was the youngest golfer to win the U.S.Open during the 20th century? Hint

Tiger Woods
John Mcdermott
Jack Nicklaus
Johnny Miller

6. Who is the only golfer to win three consecutive U.S.Opens during the 20th century? Hint

Tom Watson
Willie Anderson
Ben Hogan
Arnold Palmer

7. As of the end of the 1990s: who was the last golfer to win consecutive U.S. Opens? Hint

Ernie Els
Jack Nicklaus
Lee Jansen
Curtis Strange

8. What year did Jack Nicklaus win his first major golf title? Hint

1960
1963
1958
1962

9. What golfer has won the most British Opens? Hint

Jack Nicklaus
Arnold Palmer
Tom Watson
Harry Vardon

10. As of the end of the 1990s, who was the youngest British Open Champion? Hint

Tom Morris J.R.
John Daly
Jack Nicklaus
Sam Snead

11. Who set the British Open record of 267 for the lowest 72 hole score? Hint

John Daly
Greg Norman
Arnold Palmer
Tom Watson

12. As of the end of the 1990s: who was the last golfer to win consecutive British Opens?

Answer: (Two Words)
13. Who was the first golfer to win two P.G.A. championships? Hint

Walter Hagen
Jim Barnes
Gene Sarazen
Sam Snead

14. Who was the last golfer to prior to Tiger Woods to win consecutive P.G.A Championships? Hint

Johnny Miller
Jack Nicklaus
Densmore Shute
Arnold Palmer

15. Who was the oldest golfer to win the P.G.A. Championship during the 20th century? Hint

Jack Nicklaus
Ben Hogan
Byron Nelson
Julius Boros


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the first golfer to win the Masters twice?

Answer: Horton Smith

Horton Smith won in 1934 and 1936.
2. Who was the first golfer from another country to win the Masters?

Answer: Gary Player

Gary Player is one of five men to win all four majors at least once.
3. Who was the first golfer to win back to back Masters titles?

Answer: Jack Nicklaus

Nick Faldo was the only other consecutive Masters winner (as of mid-2000).
4. Who was the first golfer from another country win the mens golf U.S. Open?

Answer: Harry Vardon

Harry Vardon in 1900, 100 years before Tiger Woods.
5. Who was the youngest golfer to win the U.S.Open during the 20th century?

Answer: John Mcdermott

John Mcdermott 19 years old in 1911.
6. Who is the only golfer to win three consecutive U.S.Opens during the 20th century?

Answer: Willie Anderson

Willie Anderson 1903-04-05.
7. As of the end of the 1990s: who was the last golfer to win consecutive U.S. Opens?

Answer: Curtis Strange

Curtis Strange 1988-89.
8. What year did Jack Nicklaus win his first major golf title?

Answer: 1962

Jack Nicklaus won the US Open in 1962 (his first professional win), at Oakmont, where he defeated Palmer in a playoff. He had previously won the 1959 and 1961 US Amateur titles.
9. What golfer has won the most British Opens?

Answer: Harry Vardon

Harry Vardon 6 British Opens 1896-98-99 and 1903-11-14.
10. As of the end of the 1990s, who was the youngest British Open Champion?

Answer: Tom Morris J.R.

Tom Morris J.R. 17 years old 1868.
11. Who set the British Open record of 267 for the lowest 72 hole score?

Answer: Greg Norman

Greg Norman 267 1993.
12. As of the end of the 1990s: who was the last golfer to win consecutive British Opens?

Answer: Tom Watson

Tom Watson 1982-83.
13. Who was the first golfer to win two P.G.A. championships?

Answer: Jim Barnes

Jim Barnes 1916-19.
14. Who was the last golfer to prior to Tiger Woods to win consecutive P.G.A Championships?

Answer: Densmore Shute

Densmore Shute 1936-37.
15. Who was the oldest golfer to win the P.G.A. Championship during the 20th century?

Answer: Julius Boros

Julius Boros 48 years old, 1968 P.G.A. Champion.
Source: Author Homeboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 93: 4/15
Jan 02 2023 : Guest 67: 14/15

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us