Quiz about Major Golf Champions
Quiz about Major Golf Champions

Major Golf Champions Trivia Quiz


Do you know your major champions?

A multiple-choice quiz by thesuave. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf
  8. »
  9. Tournaments

Author
thesuave
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
63,462
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
1701
Last 3 plays: Guest 67 (21/25), Guest 94 (7/25), Guest 81 (24/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This is as far back as I can remember: who triumphed at the US Open of 1972? Hint

Jack Nicklaus
Gary Player
Larry Mize
Arnold Palmer

2. Who won the 1979 British Open? Hint

Seve Ballesteros
Tom Watson
Nick Faldo
Jack Nicklaus

3. Who won the 1982 US Masters? Hint

Brian Barnes
Tom Kite
Craig Stadler
Hubert Green

4. In which year did Nick Faldo win his first major title? Hint

1984
1987
1990
1989

5. Jack Nicklaus won his 18th major at the US Open.?

True
False

6. Which of these golfers were in the play-off of the 1989 British Open? Hint

Nick Price
Hal Sutton
Wayne Grady
Tom Kite

7. 1989 British Open: who triumphed in the play-off? Hint

Greg Norman
Mark Calcaveccia
Wayne Grady
Nick Price

8. Which of these golfers won back-to-back US Opens in the 1980s? Hint

Scott Hoch
Curtis Strange
Bob Tway
Hale Irwin

9. Which Scot won the 1988 US Masters? Hint

Sandy Lyle
Brian Barnes
Colin Montgomerie
David Huish

10. Who was the first Australian to win a major in the 1990s? Hint

Greg Norman
Wayne Grady
Ian Baker-Finch
Stuart Appleby

11. How many US Masters titles did Nick Faldo win in the 1990s? Hint

1
0
2
3

12. How many Americans won the British Open in the 1990s? Hint

2
7
4
5

13. At which major Championship did Steve Elkington win his first major? Hint

US Open
US PGA
US Masters
British Open

14. Steve Jones has won the US Open?

True
False

15. How many shots was Nick Faldo trailing Greg Norman going into the final round of the 1996 US Masters? Hint

2
5
6
7

16. By how many shots did Nick Faldo win the 1996 US Masters? Hint

6
5
7
4

17. Who won two of the four majors in 1994? Hint

Nick Price
Jose-Maria Olazabal
Ernie Els
Greg Norman

18. How many players were in the play-off in the 1994 US Open? Hint

3
2
None, there was no play-off
4

19. At which golf course did Vijay Singh win his first major championship? Hint

Medinah
St. Andrews
Augusta National
Sahalee

20. How many majors did Tiger Woods win in 2000? Hint

4
0
2
3

21. In which major championship did David Duval win his first major? Hint

USPGA
US Masters
British Open
US Open

22. When Phil Mickelson won the USPGA in 2001, it was his ____ major title? Hint

1st
He didn't win the USPGA in 2001
2nd
4th

23. Who did Retief Goosen beat in the play-off at the 2001 US Open? Hint

Davis LoveIII
Stewart Cink
Mark Brooks
Tiger Woods

24. How many majors had Nicklaus achieved when he retired? Hint

17
18
19
10

25. How many times did Jack Nicklaus come 2nd in a major championship? Hint

5
19
17
13


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This is as far back as I can remember: who triumphed at the US Open of 1972?

Answer: Jack Nicklaus

Jack Nicklaus struck the pin at the par 3 17th with a one-iron on his way to victory.
2. Who won the 1979 British Open?

Answer: Seve Ballesteros

This was Seve first British Open title.
3. Who won the 1982 US Masters?

Answer: Craig Stadler

4. In which year did Nick Faldo win his first major title?

Answer: 1987

This win was at Muirfield for the British Open, and by the end of the 1990s he had won another 5 majors.
5. Jack Nicklaus won his 18th major at the US Open.?

Answer: False

He won his 18th major at the US Masters in 1986.
6. Which of these golfers were in the play-off of the 1989 British Open?

Answer: Wayne Grady

There was a 3-way play-off between Mark Calceveccia, Wayne Grady and Greg Norman.
7. 1989 British Open: who triumphed in the play-off?

Answer: Mark Calcaveccia

8. Which of these golfers won back-to-back US Opens in the 1980s?

Answer: Curtis Strange

9. Which Scot won the 1988 US Masters?

Answer: Sandy Lyle

10. Who was the first Australian to win a major in the 1990s?

Answer: Wayne Grady

Wayne Grady wn the PGA in 1990. Baker-Finch won the 1991 British Open, which was held at Royal Birkdale.
11. How many US Masters titles did Nick Faldo win in the 1990s?

Answer: 2

He won in 1990 and 1996, which was his 3rd (he'd previosuly won in 1989).
12. How many Americans won the British Open in the 1990s?

Answer: 4

1995 John Daly, 1996 Tom Lehman, 1997 Justin Leonard, 1998 Mark o'Meara.
13. At which major Championship did Steve Elkington win his first major?

Answer: US PGA

He won in 1995, where he beat Colin Montgomerie in a play-off.
14. Steve Jones has won the US Open?

Answer: True

He was champion in 1996.
15. How many shots was Nick Faldo trailing Greg Norman going into the final round of the 1996 US Masters?

Answer: 6

16. By how many shots did Nick Faldo win the 1996 US Masters?

Answer: 5

Nick Faldo shot 67 on the final day, whereas Greg Norman scored a 78 which was an amazing 11 shot swing.
17. Who won two of the four majors in 1994?

Answer: Nick Price

He won the British Open and the USPGA.
18. How many players were in the play-off in the 1994 US Open?

Answer: 3

The play-off was between Ernie Els, Colin Montgomerie and Loren Roberts. Ernie Els won the 18 hole play-off.
19. At which golf course did Vijay Singh win his first major championship?

Answer: Sahalee

This is where Vijay won the USPGA in 1998.
20. How many majors did Tiger Woods win in 2000?

Answer: 3

The US Masters was the only major champioship he did not win in 2000.
21. In which major championship did David Duval win his first major?

Answer: British Open

His victory was at Royal Lythm St. Annes in July 2001.
22. When Phil Mickelson won the USPGA in 2001, it was his ____ major title?

Answer: He didn't win the USPGA in 2001

He'd been ruuner-up many times but had never triumphed: in the 2001 USPGA he was runner-up to David Toms.
23. Who did Retief Goosen beat in the play-off at the 2001 US Open?

Answer: Mark Brooks

This was Retief's first major triumph.
24. How many majors had Nicklaus achieved when he retired?

Answer: 18

He had more major championships than any other golfer, when he retired!
25. How many times did Jack Nicklaus come 2nd in a major championship?

Answer: 19

Source: Author thesuave

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 02 2023 : Guest 67: 21/25
Dec 24 2022 : Guest 94: 7/25
Dec 20 2022 : Guest 81: 24/25

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us