Quiz about FedEx Cup Winners
Quiz about FedEx Cup Winners

FedEx Cup Winners Trivia Quiz


This quiz will ask you to match the golfer with the year in which he won the cup.

A matching quiz by lout62001. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf
  8. »
  9. Tournaments

Author
lout62001
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
395,722
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
228
Last 3 plays: Guest 67 (8/10), Guest 173 (0/10), Guest 213 (1/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Justin Rose  
2015
2. Jordan Spieth  
2016
3. Rory McIlroy  
2013
4. Justin Thomas  
2011
5. Billy Horschel  
2010
6. Brandt Snedeker  
2018
7. Henrik Stenson  
2014
8. Bill Haas  
2012
9. Tiger Woods  
2009
10. Jim Furyk  
2017






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Justin Rose

Answer: 2018

Justin Rose won the 2018 FedEx Cup at the Tour Championship with a narrow margin of 41 points over a hard-charging Tiger Woods. He became the first person to win the cup without having won any of the four playoff events. Justin Rose is from England, turned professional in 1998 and won his first major in 2013 by capturing the U.S. Open.
2. Jordan Spieth

Answer: 2015

Jordan Spieth won the 2015 FedEx Cup by a whopping 1710 points. He capped his victory by winning the final playoff event, the Tour Championship, a four-stroke margin over three other golfers. Spieth is an American professional from Dallas, Texas. He was named the PGA Tour Rookie of the Year in 2013 and won his third major in 2017 at he age of 23.
3. Rory McIlroy

Answer: 2016

Rory McIlroy won the 2016 FedEx Cup after a stirring playoff win in the Tour Championship. Rory managed to birdie the fourth playoff hole to secure his victory, denying Dustin Johnson the cup. McIlroy is from Northern Ireland and became a professional in 2007. Some of his notable accomplishments include his first major win during the 2011 U.S. Open at the age of 21.
4. Justin Thomas

Answer: 2017

Justin Thomas won the 2017 FedEx Cup holding off Jordan Spieth. It capped off a season that included five victories, one of which was his first major, the PGA Championship. Thomas is an American golfer from Louisville, Kentucky and joined the PGA in 2013. In 2017 he was the PGA Tour leading money winner and was named PGA Player of the Year.
5. Billy Horschel

Answer: 2014

Billy Horschel won the 2014 FedEx Cup when he captured the final two playoff events, the BMW Championship and the Tour Championship. He became the first golfer to win the cup when starting the playoffs outside the top 30 in the standings. Horschel is a Floridian and has been on the PGA Tour since 2009. Some of his notable achievements include a 4th place finish at the 2013 U.S. Open.
6. Brandt Snedeker

Answer: 2012

Brandt Snedeker won the 2012 Fed Ex Cup when he won the final playoff event, the Tour Championship, with a final round of 68. His steady play during the playoffs enabled him to hold off Tiger Woods and Rory McIlroy. Snedeker is an American from Tennessee and turned pro in 2004. In 2018, he became the tenth player to shoot a sub-60 round on the PGA Tour.
7. Henrik Stenson

Answer: 2013

Henrik Stenson won the 2013 FedEx Cup which included wins in two of the playoff events, the Deutsche Bank Championship and the Tour Championship. Stenson's victory marked the first time a European golfer won the cup. He is a Swedish golfer who participates actively on both the PGA Tour and the European Tour. Of note, he was named European Tour Golfer of the Year in 2013 and 2016.
8. Bill Haas

Answer: 2011

Bill Haas won the 2011 FedEx Cup with a playoff victory over Hunter Mahan during the final event, the Tour Championship. His playoff win was highlighted by a remarkable par save from a water hazard. This was the first time the cup had been won in a sudden-death playoff. Haas has been an American professional since 2004 and son of former prolific PGA Tour player, Jay Haas.
9. Tiger Woods

Answer: 2009

Tiger Woods won the 2009 FedEx Cup and it marked the second time since his win at the inaugural event in 2007. He finished comfortably ahead of the second place finisher, Phil Mickelson. Woods became an American professional golfer in 1996 and considered by many as the best player of all time. He has numerous accomplishments including multiple wins in all four of the major championships.
10. Jim Furyk

Answer: 2010

Jim Furyk won the 2010 FedEx Cup over runner-up Matt Kuchar by a slim margin. He secured the cup with a sand-save on the final hole of the Tour Championship which he won. Furyk is a successful American golfer highlighted by a major victory at the 2003 U.S. Open. Notably, he became the first PGA Tour golfer to break 60 twice during tournament play.
Source: Author lout62001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 02 2023 : Guest 67: 8/10
Dec 15 2022 : Guest 173: 0/10
Dec 15 2022 : Guest 213: 1/10

Related Quizzes
This quiz is part of series For Golf Fanatics:

A collection of golf quizzes for golf enthusiasts.

  1. Canadian Golfers Average
  2. Canadian Open Champions 2009-2019 Very Easy
  3. Where Are These Golfers From? Easier
  4. PGA Tour Rookie of the Year 2009-2018 Very Easy
  5. First-Time Winners on the 2018 PGA TOUR Easier
  6. FedEx Cup Winners Easier
  7. Masters Tournament Champions 2008-2018 Easier
  8. PGA Championship Winners 2008-2018 Easier
  9. US Open Champions 2008-2018 Easier
  10. British Open Champions 2009-2018 Very Easy

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us