FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About the Steelers 2
Quiz about All About the Steelers 2

All About the Steelers [2] Trivia Quiz


One quiz on this storied franchise is not enough! This will take you to their first three Super Bowls. Enjoy!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Pittsburgh Steelers

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
292,556
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1401
Awards
Top 5% quiz!
- -
Question 1 of 10
1. In the Steelers first Super Bowl appearance, who did they defeat? Hint


Question 2 of 10
2. Which Steeler was named Super Bowl IX MVP? Hint


Question 3 of 10
3. Which Pittsburgh player was voted Defensive Rookie of the Year for the 1974 season? Hint


Question 4 of 10
4. In 1974, which player was voted Player of the Year and Defensive Most Valuable Player? Hint


Question 5 of 10
5. Who did the Steelers play in Super Bowl X? Hint


Question 6 of 10
6. In Super Bowl X, who was named Super Bowl MVP? Hint


Question 7 of 10
7. Who did the Steelers meet in Super Bowl XIII? Hint


Question 8 of 10
8. Which Steeler was named Defensive MVP for the 1975 season? Hint


Question 9 of 10
9. With the Steelers winning four Super Bowl Championships under the direction of Chuck Noll, how many times did he earn AFC Coach of the Year in the 1970s? Hint


Question 10 of 10
10. After the Steelers 1975 and second Super Bowl victory, they lost in the 1976 Conference Championship to what team? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 04 2024 : Guest 168: 5/10
Mar 23 2024 : Guest 142: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the Steelers first Super Bowl appearance, who did they defeat?

Answer: Minnesota Vikings

Super Bowl IX saw Pittsburgh defeat the Vikings 16-6. The game capped off a 10-3-1 1974 season and was played January 1975 at Tulane Stadium in New Orleans, Louisiana.
2. Which Steeler was named Super Bowl IX MVP?

Answer: Franco Harris

Franco Harris ran for more yards than the Vikings racked up the whole game! He rushed for a Super Bowl record 158 yards and one TD. The Steelers had 333 yards of offense to the Vikings 119 yards. Franco was inducted into the 1990 Pro Football Hall of Fame.
3. Which Pittsburgh player was voted Defensive Rookie of the Year for the 1974 season?

Answer: Jack Lambert

Jack Lambert was a rookie linebacker in the 1974 season. He was a second round draft pick out of Kent State. Jack was inducted into the 1990 Pro Football Hall of Fame.
4. In 1974, which player was voted Player of the Year and Defensive Most Valuable Player?

Answer: Joe Greene

Joe "Mean Joe" Greene was a defensive tackle for the Steelers and was a key member of the "Steel Curtain" defense. He received the same defensive honors in 1972. He was a 10-time Pro Bowler that played for Pittsburgh 1969-1981, and was inducted into the Pro Football Hall of Fame 1987.
5. Who did the Steelers play in Super Bowl X?

Answer: Dallas Cowboys

Super Bowl X ended the 1975 season. It was played at the Orange Bowl in Miami on January 18, 1976. The Steelers defeated the Cowboys 21-17.
6. In Super Bowl X, who was named Super Bowl MVP?

Answer: Lynn Swann

Pittsburgh wide receiver Lynn Swann broke a Super Bowl record when he tallied 161 yards in four receptions. He also had a touchdown. This was the first time a wide receiver was awarded the Super Bowl MVP trophy. He was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 2001.
7. Who did the Steelers meet in Super Bowl XIII?

Answer: Dallas Cowboys

Just like the 1975 season, the 1978 season ended the same way for both teams. The Cowboys were defeated again by the Steelers in the 1978 Championship game. The game's final score was 35-31 and it was also played at the Orange Bowl in Miami. Super Bowl XIII was played January 21, 1979.
8. Which Steeler was named Defensive MVP for the 1975 season?

Answer: Mel Blount

Blount was a third round draft pick out of Southern University in 1970. He played the cornerback position for the Steelers 1970-1983 and was a fearsome opponent. Finishing his career with 57 intereceptions, he had 11 in 1975 and was named the league's Defensive MVP. He was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1989.
9. With the Steelers winning four Super Bowl Championships under the direction of Chuck Noll, how many times did he earn AFC Coach of the Year in the 1970s?

Answer: 1

Chuck Noll was named AFC Coach of the Year in 1972 after their first trip to the playoffs since the AFL-NFL merger. He was not given the award again throughout his Super Bowl runs. He did earn the NFL Coach of the Year award later in 1989. He was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1993.
10. After the Steelers 1975 and second Super Bowl victory, they lost in the 1976 Conference Championship to what team?

Answer: Oakland Raiders

The Steelers lost the 1976 AFC Championship to the Oakland Raiders 24-7. The Raiders went on to win the Super Bowl that year. Not losing hope, the Steelers came back and won the Super Bowl in two of the next three seasons.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Your Pittsburgh Steelers! Average
2. Name the Steeler Difficult
3. Jerome Bettis Average
4. Steel Curtain Tough
5. Steeler Football Difficult
6. Pittsburgh Steelers 2005 Easier
7. Name the Steeler: 2002 Easier
8. The Immaculate Reception Average
9. Steelers of the 1990s Tough
10. Pittsburgh Steeler Football Difficult
11. Steelers' History Tough
12. Pittsburgh Steelers 2006 Difficult

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us