FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About the Steelers 3
Quiz about All About the Steelers 3

All About the Steelers [3] Trivia Quiz


A Steelers quiz to take you back. I hope you like it!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Pittsburgh Steelers

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
292,680
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1232
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (8/10), Guest 104 (6/10), Guest 153 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In Super Bowl XIV, who did the Steelers defeat for their fourth Championship victory? Hint


Question 2 of 10
2. Who was voted Super Bowl XIV MVP? Hint


Question 3 of 10
3. In Steelers Super Bowl wins, which former Louisiana Tech player was Super Bowl MVP twice? Hint


Question 4 of 10
4. After the 1979 Super Bowl winning season, how many times did they lose the Conference Championship game prior to Super Bowl XXX? Hint


Question 5 of 10
5. Which team handed Pittsburgh their first Super Bowl loss in Steelers history? Hint


Question 6 of 10
6. Which Pittsburgh quarterback earned NFLs Offensive Rookie of the Year honors for the 2004 season? Hint


Question 7 of 10
7. Which Pittsburgh coach was named NFL Coach of the Year for the 2004 season? Hint


Question 8 of 10
8. What team did Pittsburgh defeat to win their fifth Super Bowl Championship? Hint


Question 9 of 10
9. Which Steeler won the MVP Award for Super Bowl XL? Hint


Question 10 of 10
10. Which Detroit native played his last game as a Pittsburgh Steeler at Detroit's Ford Field during Super Bowl XL? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : Guest 73: 8/10
Feb 20 2024 : Guest 104: 6/10
Jan 31 2024 : Guest 153: 9/10
Jan 24 2024 : Guest 209: 5/10
Jan 23 2024 : Guest 73: 4/10
Jan 16 2024 : Guest 96: 9/10
Jan 12 2024 : Guest 173: 7/10
Jan 10 2024 : Guest 198: 6/10
Jan 09 2024 : Guest 71: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Super Bowl XIV, who did the Steelers defeat for their fourth Championship victory?

Answer: LA Rams

The Steelers defeated the LA Rams 31-19 to cap off a tremendous 1979 season. The game was played January 20, 1980, in the Rose Bowl, Pasadena, California.
2. Who was voted Super Bowl XIV MVP?

Answer: Terry Bradshaw

Quarterback Terry Bradshaw completed 14 out of 21 passes for 309 yards to include two touchdowns.
3. In Steelers Super Bowl wins, which former Louisiana Tech player was Super Bowl MVP twice?

Answer: Terry Bradshaw

Terry Bradshaw was a 1970 first overall draft pick out of Louisiana Tech. He was MVP for Super Bowls XIII and XIV. Harris was MVP of IX and Swann of Super Bowl X.
4. After the 1979 Super Bowl winning season, how many times did they lose the Conference Championship game prior to Super Bowl XXX?

Answer: 2

1979 and 1995 saw Super Bowl appearances for the Steelers. That was a small drought in comparison to some NFL teams, but they did make it to the Conference Championship games in the 1984 and 1994 seasons.
5. Which team handed Pittsburgh their first Super Bowl loss in Steelers history?

Answer: Dallas Cowboys

Super Bowl XXX was the finale for the 1995 season. It was played January 28, 1996, at Sun Devil Stadium in Tempe, Arizona. The Cowboys defeated the Steelers 27-17. Prior to this, the Steelers had appeared in and won four Super Bowl Championships.
6. Which Pittsburgh quarterback earned NFLs Offensive Rookie of the Year honors for the 2004 season?

Answer: Ben Roethlisberger

Quarterback Ben Roethlisberger was drafted in the first round of the 2004 NFL Draft out of Miami (Ohio) University. In addition to the NFL Offensive Rookie of the Year, he also was awarded the Diet Pepsi Rookie of the Year Award. He was not the season starter but ended up with the job after the second game. The team went 15-1 that season, 13-0 after Ben took over the starting QB job.
7. Which Pittsburgh coach was named NFL Coach of the Year for the 2004 season?

Answer: Bill Cowher

After the team went all the way to the Conference Championship in 2004, Coach Bill Cowher was named Coach of the Year. The team was 15-1 in the regular season. They lost the Conference Championship to the New England Patriots. The Patriots went on to win the Super Bowl.
8. What team did Pittsburgh defeat to win their fifth Super Bowl Championship?

Answer: Seattle Seahawks

Super Bowl XL gave the Steelers their fifth Championship on February 5, 2006, to end the 2005 season. The game was played at Ford Field in Detroit Michigan. Seattle lost to Pittsburgh 21-10. This Super Bowl win made them the third franchise in league history to have five Super Bowl Championships. The other two franchises were San Francisco and the Dallas Cowboys.
9. Which Steeler won the MVP Award for Super Bowl XL?

Answer: Hines Ward

Ward played at the wide receiver position. He had 5 catches for 123 yards, one reception for a touchdown as well as running for 18 yards. He was only the fifth wide receiver to win the Super Bowl MVP Award.
10. Which Detroit native played his last game as a Pittsburgh Steeler at Detroit's Ford Field during Super Bowl XL?

Answer: Jerome Bettis

Jerome was born in Detroit, Michigan. "The Bus" was a running back that first played three seasons for the LA Rams before going to the Steelers in 1996. He retired after the Steelers' fifth Super Bowl victory ending his tenth year in the black and gold.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Your Pittsburgh Steelers! Average
2. Name the Steeler Difficult
3. Jerome Bettis Average
4. Steel Curtain Tough
5. Steeler Football Difficult
6. Pittsburgh Steelers 2005 Easier
7. Name the Steeler: 2002 Easier
8. The Immaculate Reception Average
9. Steelers of the 1990s Tough
10. Pittsburgh Steeler Football Difficult
11. Steelers' History Tough
12. Pittsburgh Steelers 2006 Difficult

2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us