FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Australian Sporting Personalities
Quiz about Australian Sporting Personalities

Australian Sporting Personalities Quiz


Just how much do you think you know about Australian sporting personalities?

A multiple-choice quiz by support5. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Australia
  8. »
  9. Aussie Sporting Legends

Author
support5
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
230,362
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
662
- -
Question 1 of 10
1. Which Australian soccer player played for English club Liverpool and scored the winning goal in the 1986 FA Cup Final? Hint


Question 2 of 10
2. In which Australian city is the cricket ground known world-wide as "The Gabba"? Hint


Question 3 of 10
3. Which Riverina-born footballer had the opportunity to play Australian Rules in Melbourne (Victoria) and Rugby League in Sydney (NSW); but chose to play Rugby League so he could represent Australia? Hint


Question 4 of 10
4. Which male Australian tennis grand slam winner was nick-named "The Rockhampton Rocket"? Hint


Question 5 of 10
5. How many tries did Queensland rugby league player, Greg Conescu score for Queensland in his State of Origin career? Hint


Question 6 of 10
6. In his eleven seasons as a Rugby League State of Origin player, how many "Man of the Match" awards did the legendary Wally Lewis capture? Hint


Question 7 of 10
7. Who captained Queensland in the first Sheffield Shield cricket trophy win in 1995? Hint


Question 8 of 10
8. In what year did "The Great White Shark", Greg Norman, turn golf professional? Hint


Question 9 of 10
9. During her period of world squash domination, 1962 to 1977, Heather Mackay won 16 consecutive British Open titles. During those title matches, how many games did she lose? Hint


Question 10 of 10
10. Margaret Court (nee Smith), Australian women's tennis grand slam winner, retired from tennis in 1977. What profession did she follow afterwards? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Australian soccer player played for English club Liverpool and scored the winning goal in the 1986 FA Cup Final?

Answer: Craig Johnston

Craig Johnston was born in South Africa in 1960 to Australian parents. After leaving Australia when he was 15 years old, he played for Middleborough FC from 1977-80, then Liverpool FC from 1980-88. Subsequently became a football boot designer.
2. In which Australian city is the cricket ground known world-wide as "The Gabba"?

Answer: Brisbane

Test matches have been played since 1931 at the Brisbane Cricket Cround, which is situated at Woolloongabba, a suburb of Brisbane. It has become affectionately known world-wide as The Gabba.
3. Which Riverina-born footballer had the opportunity to play Australian Rules in Melbourne (Victoria) and Rugby League in Sydney (NSW); but chose to play Rugby League so he could represent Australia?

Answer: Greg Brentnall

Greg Brentnall began playing Australian Rules in 1964, and was offered a contract to play at the highest level in Victoria. In 1972 he switched to Rugby League and signed a contract with the Canterbury-Bankstowns. He represented Australia at test level in 13 Tests from 1980-82.
4. Which male Australian tennis grand slam winner was nick-named "The Rockhampton Rocket"?

Answer: Rod Laver

Rod Laver was born in Rockhampton, Queensland in 1939. He is a former World Number 1, and won all four grand slam singles titles in the same year twice; 1962 (as an amateur) and 1969 (as a professional).
5. How many tries did Queensland rugby league player, Greg Conescu score for Queensland in his State of Origin career?

Answer: 2

Greg Conescu started playing Rugby League at the age of 8. He played for Norths, Redcliffe and Brisbane Broncos in the position of hooker.
6. In his eleven seasons as a Rugby League State of Origin player, how many "Man of the Match" awards did the legendary Wally Lewis capture?

Answer: 8

Wally Lewis began his 1st Grade Rugby League career in 1979. During his long career, he captained Queensland and Australia. He played 31 State of Origin matches, 33 Tests and 19 tour matches. He is an inductee of the Rugby League Hall of Fame.
7. Who captained Queensland in the first Sheffield Shield cricket trophy win in 1995?

Answer: Stuart Law

Stuart Law was born in 1968. He began his first class career in 1988-89.He played 54 one-day international matches for Australia, scoring 1217 runs at an average of 26.88.
8. In what year did "The Great White Shark", Greg Norman, turn golf professional?

Answer: 1975

Greg Norman was born in 1955. Although he won the British open on two occasions, 1986 and 1993, he gained a reputation for failing expectations.
9. During her period of world squash domination, 1962 to 1977, Heather Mackay won 16 consecutive British Open titles. During those title matches, how many games did she lose?

Answer: 2

Heather Mackay was born in Queanbeyan, NSW (near the Australian Capital Territory) in 1941. She was awarded the OBE in 1969 for service to sport, and the Order of Australia in 1979 for service to squash. She was a founding member of W.I.S.P.A. Hall of Fame.
(Women's International Squash Players' Association)
10. Margaret Court (nee Smith), Australian women's tennis grand slam winner, retired from tennis in 1977. What profession did she follow afterwards?

Answer: Minister of Religion

Margaret Court was born in 1942 at Albury, NSW. She won 24 Grand Slam tennis events, including the singles grand slam in 1970. She founded Margaret Court Ministries in 1991.
Source: Author support5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us