FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aussie Sports Stars
Quiz about Aussie Sports Stars

Aussie Sports Stars Trivia Quiz


This quiz should not be too difficult for anyone with a good general knowledge of sport, not just in Australia, but the world over!

A multiple-choice quiz by Engadine. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Australia
  8. »
  9. Aussie Sporting Legends

Author
Engadine
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
93,762
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1462
- -
Question 1 of 10
1. Which Queensland born golfer won both the British and European Open Golf Championships in 1986?

Answer: ( Two word, or just surname)
Question 2 of 10
2. Taking 24 hours and 31 minutes, who swam from Cuba to Florida in 1997? Hint


Question 3 of 10
3. Which left-handed "Sydney-sider" captained the Australian Cricket team who won The Ashes against England in 1990? Hint


Question 4 of 10
4. Which Victorian won the World Formula One Driving Championship in 1980?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 5 of 10
5. In 1992, which Australian broke three world records for long distance swimming in the 400m, 800m and 1500m ? Hint


Question 6 of 10
6. Who won The Australian Ladies Masters golf tournament with a world record 26 under par in 1999?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 7 of 10
7. Which Australian pair won the Wimbeldon doubles tennis title for the fifth successive year in 1997? Hint


Question 8 of 10
8. Who won the inaugural Australian 500cc World Motorcycle Grand Prix held at Phillip Island, Victoria, in 1989? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first Brisbane born Australian female ever to win Olympic Gold in the 200m butterfly in swimming? Hint


Question 10 of 10
10. Which Queenslander won the US Open Tennis tournament in 1997 and 1998?

Answer: ( Two words, or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Queensland born golfer won both the British and European Open Golf Championships in 1986?

Answer: Greg Norman

"The Great White Shark" was born in Mt Isa, northern Queensland. He turned professional in 1976 winning his first official title. Between 1978 and 1996 he won over 28 official titles including the Australian Open and the Australian Masters and in 1999 he became the first player on the PGA Tour to exceed $12m in prize money.
2. Taking 24 hours and 31 minutes, who swam from Cuba to Florida in 1997?

Answer: Susie Maroney

Susie Maroney, who resides in the Sutherland Shire (south of Sydney), began her swimming career at the age of three, to help her asthma. At 15, she was the youngest Australian to swim the English Channel.
3. Which left-handed "Sydney-sider" captained the Australian Cricket team who won The Ashes against England in 1990?

Answer: Allan Border

It was the 65th series of The Ashes and Allan Border captained the Australians for the 19th time in the First Test held in Brisbane. Born in Cremorne (Sydney), he debuted at test match level in 1978, was named Cricketer of the Year in 1982 and played his last test in 1994.

He scored 11,174 runs throughout his career, averaging 50+ per match, scoring more test fifties than any other player who preceeded him.
4. Which Victorian won the World Formula One Driving Championship in 1980?

Answer: Alan Jones

Alan Jones made his Formula One debut in 1975 in Spain. In 1982, at the age of 35, he retired, then made a comeback in 1983, then retired again in 1986! He raced touring cars in Australia in the 1980s and 1990s with his best result being runner up in the 1993 Australian Touring Car Championship.
5. In 1992, which Australian broke three world records for long distance swimming in the 400m, 800m and 1500m ?

Answer: Kieren Perkins

Born in Brisbane, Kieren took to swimming to rehabilitate after accidentally falling through a plate glass window! In 1992 he was awarded the Young Australian of the Year Award and the Order of Australia Medal. In 1994 Kieren held every major title and record for the 1500m and in 1996, Kieren became only the second person in 100 years to win back-to-back Olympic titles over 1500m.
6. Who won The Australian Ladies Masters golf tournament with a world record 26 under par in 1999?

Answer: Karrie Webb

Born in Ayr, Queensland, Karrie started playing at the age of eight. She turned professional in 1994 and won the Women's British Open in 1995. In 1996 she was named Female Golfer of the Year. She won the British Open again in 1997 and was named as one of the LPGA's 50 top players in 2000.
7. Which Australian pair won the Wimbeldon doubles tennis title for the fifth successive year in 1997?

Answer: Todd Woodbridge and Mark Woodforde

The "Woodies", Mark who was born in Adelaide and Todd, who was born in Sydney, are the most successful male doubles combination Australia has ever seen! Winning five successive Wimbledon mens doubles titles is a feat only emulated once before in tennis history! They also won back-to-back US Open Doubles titles in 1995 and 1996 along with two
Australian Open titles in 1992 and 1997 and Olympic gold at Atlanta in 1996.
8. Who won the inaugural Australian 500cc World Motorcycle Grand Prix held at Phillip Island, Victoria, in 1989?

Answer: Wayne Gardner

The "Wollongong Whiz" got his first motorbike out of a junkyard! He won his first World 500cc Championship in 1987, the first Australian to do so, and was named Australian Male Athlete of the Year. In 1991 he was inducted into the Australian Sporting Hall of Fame, then, in 2001 he was inducted into the MotoGP Hall of Fame.
9. Who was the first Brisbane born Australian female ever to win Olympic Gold in the 200m butterfly in swimming?

Answer: Susie O'Neill

Born in Brisbane, Susie is one of Australia's most successful swimmers. She has eight Olympic medals, was Australian Swimmer of the Year in both 1995 and 1996, Female Olympian of the Year in 1996, received the Order of Australia Medal in 1997, was Australian Female Athlete of the Year in 1998, and in 2000 broke the 200m butterfly world record which had stood for 19 years.
10. Which Queenslander won the US Open Tennis tournament in 1997 and 1998?

Answer: Pat Rafter

Born in Mt Isa, Pat began playing at the age of five and turned professional in 1991. In 1993 he was named ATP Tour Newcomer of the Year. He has won 11 singles and 10 doubles titles in his career. From July 1999 until August 1999 Pat was the number one player in the world.
Source: Author Engadine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us