FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bowling In General
Quiz about Bowling In General

Bowling In General Trivia Quiz


Hello everyone, for anyone who has researched bowling even a little. This should be an easy quiz.

A multiple-choice quiz by Comedian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Bowling

Author
Comedian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
60,242
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Easy
Avg Score
16 / 20
Plays
5323
Last 3 plays: Guest 152 (11/20), Guest 5 (1/20), Guest 24 (18/20).
- -
Question 1 of 20
1. What is the score of a perfect game in bowling?

Answer: (One Word .. a number)
Question 2 of 20
2. If you bowl 11 strikes and your final ball leaves one pin what is your score? Hint


Question 3 of 20
3. What is the maximum weight allowed for bowling balls on the PBA Tour? Hint


Question 4 of 20
4. If you roll 3 perfect games in a row, then what is the score of the 3 game series? Hint


Question 5 of 20
5. What is the last pin on the rack, on the far right known as? Hint


Question 6 of 20
6. What is the sweet spot located between the first and third pins for a right-hander known as? Hint


Question 7 of 20
7. If you hit a strike on the opposite side of the the sweet spot (the sweet spot is between the 1st and 3rd pin), what is this called? Hint


Question 8 of 20
8. Which company makes and produces the 'zone'? Hint


Question 9 of 20
9. You should always wear bowling shoes when bowling?


Question 10 of 20
10. What is the name of the area before the foul line, on which the bowler stands and walks towards the pins? Hint


Question 11 of 20
11. What is the name of the machine that spits your ball back out at you? Hint


Question 12 of 20
12. Which type of bowling ball would typically produce the least hook; a ______ ball?

Answer: (One or two words)
Question 13 of 20
13. On the average bowling ball, how many finger (and thumb) holes should be drilled? Hint


Question 14 of 20
14. Would oily or dry lane conditions produce more hook out of the bowling ball?

Answer: (Oily or Dry, O or D)
Question 15 of 20
15. What is the acronym for the Young American Bowling Alliance? Hint


Question 16 of 20
16. What is the name of Homer Simpson's bowling team, on 'The Simpsons'? Hint


Question 17 of 20
17. What is the name of Ned Flander's bowling team on 'The Simpsons'? Hint


Question 18 of 20
18. If, after rolling your first ball, you leave two pins that are separated, that is known as what? Hint


Question 19 of 20
19. If you knock down all ten pins on the first ball what is that known as? Hint


Question 20 of 20
20. If it takes two balls to knock down all ten pins that is known as what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 29 2024 : Guest 152: 11/20
Feb 29 2024 : Guest 5: 1/20
Feb 29 2024 : Guest 24: 18/20
Feb 28 2024 : Fenwayfan60: 15/20
Feb 28 2024 : BigTriviaDawg: 20/20
Feb 28 2024 : ret0003: 17/20
Feb 28 2024 : Guest 119: 17/20
Feb 27 2024 : Guest 112: 19/20
Feb 21 2024 : Guest 76: 2/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the score of a perfect game in bowling?

Answer: 300

2. If you bowl 11 strikes and your final ball leaves one pin what is your score?

Answer: 299

3. What is the maximum weight allowed for bowling balls on the PBA Tour?

Answer: 16 Pounds

4. If you roll 3 perfect games in a row, then what is the score of the 3 game series?

Answer: 900

5. What is the last pin on the rack, on the far right known as?

Answer: Ten Pin

6. What is the sweet spot located between the first and third pins for a right-hander known as?

Answer: Pocket

It is also known as a Brooklyn side.
7. If you hit a strike on the opposite side of the the sweet spot (the sweet spot is between the 1st and 3rd pin), what is this called?

Answer: Jersey

It's sometimes also called a Brooklyn.
8. Which company makes and produces the 'zone'?

Answer: Brunswick

9. You should always wear bowling shoes when bowling?

Answer: True

If you don't you may cause permanent damage to the surface of the approach.
10. What is the name of the area before the foul line, on which the bowler stands and walks towards the pins?

Answer: Approach

11. What is the name of the machine that spits your ball back out at you?

Answer: Ball Return

12. Which type of bowling ball would typically produce the least hook; a ______ ball?

Answer: Polyester

There is some debate over whether urethane, plastic (A.K.A polyester), or house balls hook the least, and it also depends on the bowler's style.
13. On the average bowling ball, how many finger (and thumb) holes should be drilled?

Answer: Three

14. Would oily or dry lane conditions produce more hook out of the bowling ball?

Answer: Dry

15. What is the acronym for the Young American Bowling Alliance?

Answer: YABA

Young American Bowling Alliance.
16. What is the name of Homer Simpson's bowling team, on 'The Simpsons'?

Answer: The Pin Pals

17. What is the name of Ned Flander's bowling team on 'The Simpsons'?

Answer: The Holy Rollers

There were two curveballs for you ... still concern bowling though!
18. If, after rolling your first ball, you leave two pins that are separated, that is known as what?

Answer: Split

19. If you knock down all ten pins on the first ball what is that known as?

Answer: Strike

20. If it takes two balls to knock down all ten pins that is known as what?

Answer: Spare

Source: Author Comedian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Sports of All Sorts:

Quizzes that explores all different types of sports make up this list. How you enjoy it

  1. The Eastern Professional Basketball League Easier
  2. Basic Softball Very Easy
  3. Curling 101 Average
  4. Vanderbilt University Men's Basketball Average
  5. Bowling In General Easier
  6. Exit: That Ball Went Out Average
  7. Which Sport? Average
  8. Jai Alai 101 Average
  9. Golf for Beginners Easier
  10. Can You Locate The NFL Team? Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us