FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cardinals
Quiz about Cardinals

Cardinals Trivia Quiz


This is a quiz about the Cardinals from their days in St. Louis to Arizona.

A multiple-choice quiz by pitt_pride12. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Arizona Cardinals

Author
pitt_pride12
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,000
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
976
- -
Question 1 of 10
1. Which Cardinal was NFC MVP of the league in 1974? Hint


Question 2 of 10
2. Which Cardinal never recorded 1,000 rushing yards in a single season? Hint


Question 3 of 10
3. Who became the first Cardinal to catch passes for over 1,500 yards in one season? Hint


Question 4 of 10
4. The Cardinals had one of the best front fours in the in 1998. Who led the Cardinals in sacks during the 1998 season? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these Cardinals offensive linemen made the Pro Bowl the most times? Hint


Question 6 of 10
6. Who became the first Cardinals tight end to gain 1,000 receiving yards in one season? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following Cardinals, has the most career interceptions? Hint


Question 8 of 10
8. How many playoff appearances did the Cardinals make during their years as the Phoenix Cardinals, from '88 to '93? Hint


Question 9 of 10
9. Which team did the Cardinals merge with, during the World War II in 1944? Hint


Question 10 of 10
10. Kicker Jim Bakken set a single game record with hold many field goals in a game? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Cardinal was NFC MVP of the league in 1974?

Answer: Jim Hart

In '74, Hart threw for 2,411 yards and 20 TDs, with only 8 Ints.
2. Which Cardinal never recorded 1,000 rushing yards in a single season?

Answer: MacArthur Lane

Lane came closest when he totaled 977 rushing yards and 13 combined TDs. Anderson set a franchise record with five 1,000-yard years from '79 to '84 (excluding the '82 strike season), including 1,605 in his rookie year. Mitchell had 1,006 rushing yards in '85. Hearst had 1,070 in 1995.
3. Who became the first Cardinal to catch passes for over 1,500 yards in one season?

Answer: Roy Green

Green had 1,555 receiving yards and 12 TDs in '84 for St. Louis. Boldin had 1,377 in 2003 for Arizona.
4. The Cardinals had one of the best front fours in the in 1998. Who led the Cardinals in sacks during the 1998 season?

Answer: Simeon Rice

Rice had ten sacks that year, one more than Smith. Wadsworth finished third on the team with five and Swann only had four.
5. Which of these Cardinals offensive linemen made the Pro Bowl the most times?

Answer: Tom Banks

Banks make it four times, from '76 to '79. Sharpe and Dobler both made it three times, while Young made it twice.
6. Who became the first Cardinals tight end to gain 1,000 receiving yards in one season?

Answer: Jackie Smith

In 1967, Smith 1,205 receiving yards, a 21.5 average, and 9 TDs.
7. Which of the following Cardinals, has the most career interceptions?

Answer: Larry Wilson

Lane had 30 from '54 to '59. Wehrli had 40 from '69 to '81. Wilson had 52 from '60 to '72. Williams had 48 from '91 to '99.
8. How many playoff appearances did the Cardinals make during their years as the Phoenix Cardinals, from '88 to '93?

Answer: Zero

The closest they came was in 1988, when they went 7-9.
9. Which team did the Cardinals merge with, during the World War II in 1944?

Answer: The Pittsburgh Steelers

The team went 0-10 under the coaching of Hall of Famer Walt Kiesling and Phil Handler.
10. Kicker Jim Bakken set a single game record with hold many field goals in a game?

Answer: 7

This record was later tied by the Broncos' Rich Karlis, and Cowboys' kickers Chris Boniol and Billy Cundiff. Send me a message if you really liked my quiz.
Source: Author pitt_pride12

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us