FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
010 Quizzes, Trivia and Puzzles
010 Quizzes, Trivia

Numbers from 0 to 10 Trivia

Numbers from 0 to 10 Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers

Fun Trivia
103 quizzes and 1,442 trivia questions.
Sub-Categories:
0 0 (6)
1 1 (9)
2 2 (4)
3 3 (13)
4 4 (10)
5 5 (4)
6 6 (3)
7 7 (7)
8 8 (4)
9 9 (4)
10 10 (6)
1.
  By The Numbers [2]   best quiz  
Match Quiz
 10 Qns
All you need are numbers one through ten in this quiz. Match the numbers to their respective trios of clues. Good luck!
Very Easy, 10 Qns, kyleisalive, Jan 25 23
Very Easy
kyleisalive editor
Jan 25 23
658 plays
2.
Countdown Quiz
  Countdown Quiz    
Photo Quiz
 10 Qns
Nothing to do with the TV show, we start at the number nine and head to zero. Use the photo clues to work out the answers on the way.
Average, 10 Qns, suomy, Dec 29 14
Average
suomy
1296 plays
3.
Categories Associated with Ten Different Numbers There are ten different questions in this quiz of course, but do you know the selected concepts associated with each one?
Average, 10 Qns, Creedy, Dec 17 14
Average
Creedy gold member
1490 plays
4.
  Numbers - Spot the Odd One Out   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How many muses were there? What about events in a decathlon? See if you know which of the options is incorrectly matched to the number!
Easier, 10 Qns, stedman, Nov 09 12
Easier
stedman editor
3128 plays
5.
  By The Numbers   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Use the clues provided to identify the numbers. All you need to do is count to ten.
Easier, 10 Qns, kyleisalive, Mar 07 16
Easier
kyleisalive editor
1848 plays
6.
  I'm Thinking of a Number!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The answer to each question is a number between 1 and 10. Each number is used only once.
Average, 10 Qns, ferfer72, Jul 29 14
Average
ferfer72
8162 plays
7.
  Count From One To Ten    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a simple quiz similar to 'It's A Boy Or Girl'. You have to choose a number between 'One' and 'Ten'. Each number can only be used once. (Note: you can type, for example, 'One' or '1'.)
Easier, 10 Qns, YOPAPA, Aug 30 20
Easier
YOPAPA
Aug 30 20
15667 plays
8.
  Six Days, Seven Nights   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These answers will mostly deal with numbers in the sky. Be warned, this quiz may be a little "mathy" for some. Player discretion is advised.
Tough, 10 Qns, salami_swami, Jan 27 22
Tough
salami_swami gold member
Jan 27 22
5903 plays
9.
Safari by the Numbers
  Safari by the Numbers    
Photo Quiz
 10 Qns
This quiz will contain questions dealing with 0-9 in some way from ten different categories.
Easier, 10 Qns, Ilona_Ritter, Jan 15 15
Easier
Ilona_Ritter gold member
1111 plays
10.
  The First Ten Numbers   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz on the numbers one to ten. Good luck!
Average, 10 Qns, Creedy, Jun 07 22
Average
Creedy gold member
Jun 07 22
1668 plays
trivia question Quick Question
Ten! In the song "The Twelve Days of Christmas", what did "my true love" give on the tenth day?

From Quiz "The Final Countdown!"




11.
  Fun with Numbers    
Match Quiz
 10 Qns
Match the numbers 0-9 with their corresponding clue. Have fun and enjoy!
Average, 10 Qns, Joepetz, Feb 26 17
Average
Joepetz gold member
1502 plays
12.
  I Got Your Number    
Match Quiz
 10 Qns
Match these numbers with the clues that include novels, films, music, mathematics, et cetera. While some clues might apply to more than one number, there is only one solution that has all the numbers matched with an appropriate clue.
Average, 10 Qns, Rehaberpro, Apr 27 18
Average
Rehaberpro
Apr 27 18
872 plays
13.
  Minute By Minute   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Inspired by the 'Just a Minute' badgelet this quiz will walk you through ten minutes, minute by minute.
Average, 10 Qns, pollucci19, Jun 02 23
Average
pollucci19 gold member
Jun 02 23
1508 plays
14.
  One Number   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Each of these ten questions from a variety of categories has an answer that is one number long.
Average, 10 Qns, bernie73, Dec 26 16
Average
bernie73 gold member
854 plays
15.
  Interesting Things About 1-10    
Multiple Choice
 10 Qns
At first glance, the numbers 1-10 might seem a bit boring. However, there's more than meets the eye when talking numbers. Here are a few trivia tidbits about these numbers that may not be obvious at first. There will be some math.
Average, 10 Qns, Trivia_Fan54, Oct 31 22
Average
Trivia_Fan54 gold member
Oct 31 22
322 plays
16.
  I Got Your Number Again    
Match Quiz
 10 Qns
There was a fair amount of praise for the original. Here's the second. Reference may be to films, novels, and a variety of sources.
Average, 10 Qns, Rehaberpro, May 09 18
Average
Rehaberpro
May 09 18
811 plays
17.
  I Got Your Number 3    
Match Quiz
 10 Qns
Match these numbers with the clues that include novels, films, music, mathematics, et cetera.
Average, 10 Qns, Rehaberpro, May 13 18
Average
Rehaberpro
May 13 18
883 plays
18.
  A Single Man   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It started out with a single man but then someone fed him after midnight, got him wet and suddenly there was another, and then another ... until they couldn't stop multiplying.
Tough, 10 Qns, pollucci19, Feb 14 18
Tough
pollucci19 gold member
Feb 14 18
680 plays
19.
  At Sixes and Sevens   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In spite of its title, this is not a quiz about confusion! Let's explore a few occurrences of the numbers 6 and 7 taken from different categories.
Average, 10 Qns, LadyNym, Nov 15 15
Average
LadyNym gold member
615 plays
20.
  It's the Final Countdown    
Multiple Choice
 10 Qns
No, not the 1986 song by Europe, but a selection of items relating to each of the numerals from nine down to zero. Just identify the one that doesn't belong.
Tough, 10 Qns, EnglishJedi, Jul 19 22
Tough
EnglishJedi gold member
Jul 19 22
371 plays
21.
  One to Ten    
Multiple Choice
 10 Qns
The answer to each question in this quiz is a number between one and ten, inclusive. Simplicity itself...
Average, 10 Qns, austinnene, Jan 11 23
Average
austinnene
Jan 11 23
667 plays
22.
  Ten Out Of Ten    
Multiple Choice
 10 Qns
Put on your ten-gallon hat and begin the countdown to a quiz about ten. If the questions make you frustrated, just relax and count to ten.
Tough, 10 Qns, Gmackematix, Nov 04 12
Tough
Gmackematix
2371 plays
23.
  I Got Your Number 4    
Match Quiz
 10 Qns
Match these numbers with the clues that include novels, films, music, mathematics, et cetera.
Average, 10 Qns, Rehaberpro, Jun 04 18
Average
Rehaberpro
Jun 04 18
825 plays
24.
  The Final Countdown!    
Multiple Choice
 10 Qns
These questions will pertain to the first ten numbers.
Average, 10 Qns, pennie1478, Nov 19 21
Average
pennie1478 gold member
Nov 19 21
873 plays
25.
  10 to 1: An Eclectic Mixture    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my diverse assemblage of quiz questions that feature the numbers 10 through 1. Are you ready for the countdown? If so, then let's blast off.
Average, 10 Qns, donna399, Apr 22 23
Average
donna399 gold member
Apr 22 23
520 plays
26.
  Four, Three, Two or One    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to these questions are either 4, 3, 2, or 1.
Average, 10 Qns, lemondrop, Sep 27 21
Average
lemondrop
Sep 27 21
5491 plays
27.
  All From The Top Tens    
Multiple Choice
 10 Qns
For my tenth quiz, I created a batch of questions from the book: "The Top 10 Of Everything 2003" by Russell Ash. Topics include food, travel, entertainment, education, etc. It's fairly easy. Just relax, and enjoy it!
Tough, 10 Qns, memorylane42, May 25 23
Tough
memorylane42 gold member
May 25 23
1342 plays
28.
  Keep Calm and Quiz On    
Multiple Choice
 10 Qns
Join me in a UK-themed countdown from 10 to 0.
Average, 10 Qns, Collybird, Aug 25 19
Average
Collybird
Aug 25 19
533 plays
29.
  Which is the "One?"    
Multiple Choice
 10 Qns
So many No. 1's, So many "firsts." From U.S. history and Disney to Mythology to Sports and Broadway, pick a number between one and 105. See if you can pick the correct "One."
Difficult, 10 Qns, bitterlyold, May 13 21
Difficult
bitterlyold gold member
May 13 21
455 plays
30.
  Trivia With A One-Two Punch    
Multiple Choice
 10 Qns
MOST of the answers to this general trivia quiz are either ONE or TWO.
Tough, 10 Qns, jesseg, Jan 27 22
Tough
jesseg
Jan 27 22
2028 plays
31.
  Grab Bag Trivia from 1 to 10    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to Grab Bag Trivia from 1 to 10 (from A to Z was a little bit overdone.) This is just like regular mixed trivia, but...well you'll see!
Tough, 10 Qns, KevinL75, Jan 09 24
Tough
KevinL75
Jan 09 24
2406 plays
32.
  1 - 10 General Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a general trivia quiz where each number is featured in that question (but not neccessarily in the answer).
Difficult, 10 Qns, Gweb, Nov 12 16
Difficult
Gweb
1468 plays
33.
  Five, Six , Seven and Eight...    
Multiple Choice
 10 Qns
No, this has nothing to do with dance steps. The answers would either be 5, 6, 7 or 8. These significant numbers will help you learn about the facts of life, everything from the Periodic Table to Sophia Loren. Some questions are a bit obscure. Enjoy!
Difficult, 10 Qns, francodr, Jul 27 05
Difficult
francodr
855 plays

Numbers from 0 to 10 Trivia Questions

1. In the American folk song, "Oh, My Darling, Clementine", Clementine's father was a "miner forty-niner", but what size were Clementine's shoes?

From Quiz
One to Ten

Answer: Nines

"Light she was and like a fairy, and her shoes were number nines, Herring boxes without topses, sandals were for Clementine."

2. Ten! In the song "The Twelve Days of Christmas", what did "my true love" give on the tenth day?

From Quiz The Final Countdown!

Answer: Lords-a-leaping

"The Twelve Days of Christmas" was an English carol written in 1780. The song has gone through several variations from a Biblical version to a "redneck" version.

3. One of Britain's most famous addresses is 10 Downing Street. Who resides here?

From Quiz Keep Calm and Quiz On

Answer: The Prime Minister

Downing Street was built in the 17th century by Sir George Downing. It has acted as the prime residence of the UK Prime Minister since 1735.

4. How many former U.S. Presidents died on July 4?

From Quiz Which is the "One?"

Answer: Three

John Adams and Thomas Jefferson both died on July 4, 1826, the 50th anniversary of the signing of the Declaration of Independence. As he lay dying, John Adams is reported as having said of his former rival, "Thomas Jefferson survives," unaware that Jefferson had died a few hours earlier. James Monroe, the last of the presidents considered a Founding Father, died just five years later on July 4, 1831.

5. "One is the loneliest number that you'll ever do" is the first line of a song released in 1968. Who wrote it?

From Quiz The First Ten Numbers

Answer: Harry Nilsson

Nilsson also recorded the song "One" on his album "Aerial Ballet", but it was the group Three Dog Night who later took the song to number one on the charts in 1969. The inspiration behind Nilsson's writing of the song was the busy signal he got when trying to phone someone one day. Apparently he then kept listening to the beep while he composed. John Farnham from Australia also released it in the same year and it reached No.4 in the Australian charts.

6. What wealth creating tool was published by Robert G. Allen and Mark Hansen in 2002?

From Quiz Minute By Minute

Answer: The One Minute Millionaire: The Enlightened Way to Wealth

Robert Allen has published a number of personal finance books and a series of wealth building tools over the years. 'The One Minute Millionaire' was his first writing venture in partnership with noted motivational speaker Mark Victor Hansen. They have since combined to release further books on the subject; 'Cracking the Millionaire Code: Your Key to Enlightened Wealth' (2005) and 'Cash in a Flash: Fast Money in Slow Times' (2009).

7. What is the number that precedes "Dog Night" in the band that recorded "Joy To The World" and "One"?

From Quiz I'm Thinking of a Number!

Answer: 3

Three Dog Night was very popular from about 1968-1975. They continued to perform live for decades.

8. In the Periodic Table, the chemical symbol of this element is the second letter of the alphabet. Name the chemical number of the element.

From Quiz Five, Six , Seven and Eight...

Answer: 5

The element is Boron and its chemical symbol is, of course, B. Chemical number 6 is Carbon (C), 7 is Nitrogen (N) and 8 is Oxygen (O).

9. Which was the top selling car in the United States in 2001?

From Quiz All From The Top Tens

Answer: Honda Accord

The Ford Taurus was #3, Toyota Corolla was #6, and the Chevrolet Malibu was #10. The rest of the list reads as follows: #2-Toyota Camry, #4-Honda Civic, #5-Ford Focus, #7-Chevrolet Cavalier, #8-Chevrolet Impala, and #9-Pontiac Grand Am.

10. One dwarf in "Snow White and the Seven Dwarfs" did not speak. Which one?

From Quiz 1 - 10 General Trivia

Answer: Dopey

Dopey didn't have a beard either. When Snow White asks if Dopey can talk Happy responds "we don't know, he's never tried." According to IMDb.com, there were a total of fifty names submitted for the dwarfs included in the original movie proposal - they included "biggy", "dirty" and "hotsy", but the original list did not include Dopey or Doc. For you LOTR fans, I don't think it included Gimli, son of Gloin, either.

11. "One Week" was a big hit for which band?

From Quiz Grab Bag Trivia from 1 to 10

Answer: Barenaked Ladies

BNL had a hit with "One Week" on their album "Stunt." Another single you may have heard of on that album is "It's all been done."

12. How many Winter Olympic Games had been held in Italy by the end of the twentieth century?

From Quiz Trivia With A One-Two Punch

Answer: 1

One. The Winter Olympic Games were held in Cortina d'Ampezzo in 1956. However the 2006 Winter Olympics were held in Italy, but that was the 21st century.

13. For how many presidential terms was Franklin D. Roosevelt elected?

From Quiz Four, Three, Two or One

Answer: 4

F.D.R. is the only U.S. president to have been elected four terms.

14. Which renowned Italian writer (winner of the 1934 Nobel Prize for Literature) wrote a play by the title of "Six Characters in Search of an Author"?

From Quiz At Sixes and Sevens

Answer: Luigi Pirandello

Born in Sicily in 1867, Luigi Pirandello is one of the few Italian authors widely known abroad - mainly on the strength of his plays, considered by many as forerunners of the Theatre of the Absurd. "Six Characters in Search of an Author" (Sei Personaggi in Cerca d'Autore), written in 1921, was highly controversial at the time, while now it is held as one of Pirandello's best works. The other three choices are all major Italian writers, though none of them lived in the 20th century. Dante Alighieri (author of "The Divine Comedy") and Giovanni Boccaccio (author of "The Decameron") both lived in the 14th century, while Alessandro Manzoni (author of "The Betrothed") was active in the 19th century.

15. Edward Lear wrote a long poem about The Pobble. If you gave a Pobble an additional toe, how many toes would he have altogether?

From Quiz One to Ten

Answer: One

The Pobble, poor fellow, had no toes, although, as everyone knows, Pobbles are happier without their toes!

16. 9Lives, a brand of cat food owned and manufactured by Del Monte Foods, featured a feline with an attitude as their advertising mascot spokesperson or 'spokescat', in this case. Who was this famous cat?

From Quiz 10 to 1: An Eclectic Mixture

Answer: Morris

Morris was a large orange male tabby. Rescued from a shelter just before he was to be put down, Morris has sold us cat food and entertained us with his "finicky" tastes but more importantly has educated the public on the virtues of animal adoption. Three cats have actually been Morris over the years. The first was adopted in 1968 by handler Bob Martwick from a shelter. Morris passed away in 1978. Just like Morris I, his replacements came from shelters. In 2006, Morris and Randy Jackson set off a campaign known as Morris's Million Cat Rescue. They are encouraging people to adopt pets from shelters. Morris was the first to adopt. He adopted a kitten and named him "Li'l Mo". Socks was Chelsea Clinton's White House cat. Dinah was Alice's pet in "Alice's Adventures in Wonderland". Jinx was the cat in "Meet the Parents' and "Meet the Fockers".

17. Television show 'Doctor Who' debuted in 1963 with William Hartnell playing the Doctor. Who was the ninth actor to take on the role?

From Quiz Keep Calm and Quiz On

Answer: Christopher Eccleston

The BBC revived its classic sci-fi programme 'Doctor Who' in 2005. Christopher Eccleston played the ninth Doctor for one season.

18. How many former U.S. presidents were alive during the inauguration of John Quincy Adams?

From Quiz Which is the "One?"

Answer: Four

J.Q. Adams was the sixth U.S. President (1825-1829). In order of presidencies, John Adams, Thomas Jefferson, James Madison, and James Monroe were all alive at the time of J.Q.'s inauguration. Three, of course, died on July 4. Adams and Jefferson in 1826 and Monroe in 1831. Madison didn't quite make it to Independence Day of 1836, he died on June 28 of that year. George Washington died on December 14, 1799.

19. What is the moral in the Aesop fable "Two Fellows and the Bear" where (surprisingly) two men are confronted by a bear?

From Quiz A Single Man

Answer: Never trust a friend who deserts you in a pinch

When the fellows in the fable are confronted by the bear, one jumps into a tree to hide leaving no room for his friend. The second fellow seeing no escape falls flat to the ground and plays dead. The bear nuzzles the man's ear, sniffs, growls and walks away thinking that it's dead meat. When the first fellow jumps down from the tree and jokingly asks what the bear had whispered in his ear, the moral is revealed. There are a large number of fables that have been credited to Aesop who was a slave and story teller that lived in ancient Greece between 620 and 560BC. Modern scholars are of the opinion that not all of them were created by Aesop but over time they have either been attributed or associated to him. For the record, the other morals can be found in the following fables: "The Hare and the Tortoise" (Slow but steady wins the race), "The Fox and the Goat" (Look before you leap) and "The Boy and the Nettles" (Whatever you do, do with all your might).

20. Which dystopian novel featured 'Party' members enduring a form of brainwashing each day called 'Two Minutes Hate'?

From Quiz Minute By Minute

Answer: 1984

Written by George Orwell and published in 1949, the book introduced the concepts of 'Big Brother', 'Room 101', 'Thought Police' and the 'Unperson'. In the story, Oceania Party members were required to spend two minutes of each day watching a film of their enemies and, in the process, had to express their feelings of hate about them and their doctrines.

21. What is the number in the title of a 1965 movie based on an Agatha Christie novel?

From Quiz I'm Thinking of a Number!

Answer: 10

"Ten Little Indians" starred Hugh O'Brian, Shirley Eaton, and Fabian as some of the ten guests invited to an isolated house on a mountain top. The trip isn't so great for them as they start to get killed off one by one.

22. There is a certain amendment in the American Bill of Rights which bans brutal punishment. What is the number of the amendment?

From Quiz Five, Six , Seven and Eight...

Answer: 8

According to Time Almanac for Kids 2002 "The 5th amendment says that every person has a right to a trial and to having his or her rights protected while waiting for trial. Also private property cannot be taken w/o payment. The 6th amendment says that every person has a right to a 'speedy and public trial'. The 7th amendment guarantees a right to trial in various types of legal cases."

23. A set of questions on ten has to mention the Ten Commandments, which appear in the books of Exodus and Deuteronomy in the Bible. Where in the list is "Thou shalt not kill"?

From Quiz Ten Out Of Ten

Answer: Sixth

The first is about having no other god but God, the eighth is "Thou shalt not steal" and the tenth covers covetousness. In 1631, Charles I ordered a printer called Robert Barker to produce about 1,000 Bibles. Unfortunately for Mr Barker, his Bibles contained a small error. He had missed out "not" in the seventh commandment "Thou shalt not commit adultery"! The King was not amused and fined the poor printer 300 pounds which drove him out of business. This edition became known as The Wicked Bible, and despite Charles's attempt to retrieve and destroy them, there are still thought to be eleven of these Bibles in existence.

24. "The Two Towers" is the second book in which J.R.R. Tolkien trilogy?

From Quiz Grab Bag Trivia from 1 to 10

Answer: The Lord Of The Rings

The Lord Of The Rings is a trilogy composed of "The Fellowship of The Ring" "The Two Towers" and "The Return of The King." "The Hobbit" was the prequel to the series. "Speaker For The Dead" is a science fiction trilogy by Orson Scott Card, and "The Oedipus Trilogy" was written by Sophocles and is composed of "Oedipus Rex" "Oedipus at Colonus" and "Antigone."

25. How many terms did Woodrow Wilson serve as president of the United States?

From Quiz Trivia With A One-Two Punch

Answer: 2

He served two terms from 1913 to 1921.

26. Movie starring Brad Pitt and Morgan Freeman.

From Quiz Count From One To Ten

Answer: Seven & 7 & Se7en

27. How many colors does the Greek flag have?

From Quiz Four, Three, Two or One

Answer: 2

Blue and white

28. If any whole number is multiplied by three, what will the sum of the individual digits of the answer always be divisible by?

From Quiz Interesting Things About 1-10

Answer: Three

When whole numbers are multiplied by three, the sum of the product's digits will always be divisible by three. For example, 12 x 3 = 36; 3 + 6 = 9. The resulting value (9) is divisible by three. This rule stands with all multiples of three. For example, 1587 × 3 = 4761; 4 + 7 + 6 + 1 = 18. The value "18" is evenly divisible by three.

This is category 12691
Last Updated Apr 13 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.