FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fun with Numbers
Quiz about Fun with Numbers

Fun with Numbers Trivia Quiz


Match the numbers 0-9 with their corresponding clue. Have fun and enjoy!

A matching quiz by Joepetz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. 0-10

Author
Joepetz
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
386,119
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1502
Last 3 plays: kyleisalive (10/10), scottm (7/10), snadnerb (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The number of performances the stage play "Moose Murders" had on its original run.  
  1
2. The number of points a try is worth in Rugby League.  
  2
3. Connecticut was this number state to ratify the U.S. Constitution.  
  4
4. On "The Addams Family", the number of heads Wednesday's doll Marie Antoinette has.  
  6
5. The number of vice presidents Abraham Lincoln had during his terms in office.  
  7
6. The atomic number of nitrogen.  
  5
7. The number of jewels in Buddhism.  
  8
8. The number of "original" NHL ice hockey teams.  
  0
9. The number represented by the letter H in ancient Greece.  
  9
10. The number of bows that represented enemies in Ancient Egypt.  
  3





Select each answer

1. The number of performances the stage play "Moose Murders" had on its original run.
2. The number of points a try is worth in Rugby League.
3. Connecticut was this number state to ratify the U.S. Constitution.
4. On "The Addams Family", the number of heads Wednesday's doll Marie Antoinette has.
5. The number of vice presidents Abraham Lincoln had during his terms in office.
6. The atomic number of nitrogen.
7. The number of jewels in Buddhism.
8. The number of "original" NHL ice hockey teams.
9. The number represented by the letter H in ancient Greece.
10. The number of bows that represented enemies in Ancient Egypt.

Most Recent Scores
Apr 07 2024 : kyleisalive: 10/10
Mar 20 2024 : scottm: 7/10
Mar 02 2024 : snadnerb: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 66: 2/10
Feb 29 2024 : Howe13: 0/10
Feb 28 2024 : 2ruse: 10/10
Feb 24 2024 : Guest 92: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The number of performances the stage play "Moose Murders" had on its original run.

Answer: 1

"Moose Murders" is famous for being the standard Broadway flops are measured by. It starred June Gable and Don Potter. The plot is about the Holloway family and other guests at a lodge who get snowed in. They pass the time by playing a murder mystery game until a real murder happens. It flopped because the audience saw it as corny and lame.
2. The number of points a try is worth in Rugby League.

Answer: 4

In addition to a try being worth four points in rugby, the left centre player in rugby usually wears jersey number 4. A try is scored when a player "grounds" the ball, that is makes the ball touch the ground while still holding on to it, in the other team's goal area.
3. Connecticut was this number state to ratify the U.S. Constitution.

Answer: 5

Connecticut became the fifth state to ratify the Constitution when it did so on January 9, 1788. The four states before it were Delaware, Pennsylvania, New Jersey and Georgia.
4. On "The Addams Family", the number of heads Wednesday's doll Marie Antoinette has.

Answer: 0

Wednesday's doll, just like the real Marie Antoinette, was beheaded. Wednesday could often be seen playing with her headless doll in some of the episodes of the original TV series where Wednesday is played by Lisa Loring.
5. The number of vice presidents Abraham Lincoln had during his terms in office.

Answer: 2

Abe Lincoln had two vice presidents: Hannibal Hamlin and Andrew Johnson. Johnson was selected to be Lincoln's running mate because Lincoln wanted to pick a southern Democrat (Lincoln was a Republican from the North) to unify the country after the divisive Civil War. Johnson would later serve as president when Lincoln was assassinated.
6. The atomic number of nitrogen.

Answer: 7

Nitrogen has an atomic number of 7. It was discovered in 1772 by Daniel Rutherford. Its symbol is the letter N.
7. The number of jewels in Buddhism.

Answer: 3

The three jewels of Buddhism are Buddha, Dharma and Sangha. They are sometimes called the Triple Gem or the Three Refuges. They are the three things Buddhists should take refuge in during times of trouble. Buddha is the enlightened one. Dharma is the teachings of Buddhism and Sangha is the community.
8. The number of "original" NHL ice hockey teams.

Answer: 6

The Original Six refers to the six remaining ice hockey teams that still exist and have existed since the league started. They are: Toronto Maple Leafs, Chicago Blackhawks, Montreal Canadiens, New York Rangers, Boston Bruins and the Detroit Red Wings.
9. The number represented by the letter H in ancient Greece.

Answer: 8

Eight was represented by the letter H in ancient Greece because H was the eighth letter of the Greek alphabet. The infinity symbol, which looks like a sideways 8, comes from the ancient Greek letter omega, the final letter in that alphabet and not from the number 8.
10. The number of bows that represented enemies in Ancient Egypt.

Answer: 9

The nine bows is a term used to describe enemies in ancient Egypt. There is no specific list of enemies. Most likely, it originally referred to the nine foreign enemies of Egypt. The nine bows are depicted on King Tut's tomb.
Source: Author Joepetz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Amazing Race 3: LACE-23:

These quizzes were created by the team LACE-23 for the Amazing Quiz Race 3.

  1. Amazing G Race Average
  2. Soup is a Dish Best Served Cold Average
  3. Tales of Geocaching Easier
  4. An Ocelot Can't Change its Spots Either Average
  5. Rhizomes and Rhizomes and Rhizomes... Easier
  6. An "A" in U.S. History Average
  7. What was that last digit again? Average
  8. Fun with Numbers Average
  9. Alphabet Soup Easier
  10. A French Connection Average
  11. Code Breaker Difficult
  12. That's Just Swell Average

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us