Quiz about One Number
Quiz about One Number

One Number Trivia Quiz


Each of these ten questions from a variety of categories has an answer that is one number long.

A matching quiz by bernie73. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. 0-10

Author
bernie73
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
385,046
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
790
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: SCHLEP (6/10), Guest 180 (4/10), Guest 70 (6/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Television: This is Schoolhouse Rock's "heroic" number.  
6 (six)
2. Music: Three Dog Night said it was the "loneliest" number.  
4 (four)
3. Religion: This is the number of "canonical" gospels.  
3 (three)
4. Humanities: The number of muses in Greek mythology.  
8 (eight)
5. History: In the ancient world, this was the number of "wonders" identified by ancient historians.  
7 (seven)
6. Sci/Tech: It's not just my opinion that this number is "perfect"; I can prove it mathematically  
2 (two)
7. Animals: This is the number of humps that a typical Bactrian camel has.  
1 (one)
8. Music: This is the number of gold or golden rings mentioned in "The Twelve Days of Christmas".  
0 (zero)
9. World: This is the number of electoral votes William Howard Taft won in the 1912 US Presidential Election.  
5 (five)
10. Sports: Babe Ruth's number with the Yankees.  
9 (nine)






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Television: This is Schoolhouse Rock's "heroic" number.

Answer: 0 (zero)

"My Hero, Zero" was the very first Schoolhouse Rock song broadcast on ABC, on January 20, 1973. The song was performed by Bob Dorough (who also was the composer and lyricist). The animation team was led by Tom Yohe. The song dealt with the concept of the powers of ten.
2. Music: Three Dog Night said it was the "loneliest" number.

Answer: 1 (one)

"One is the loneliest number that you'll ever do." This is the opening line to "One", written by Harry Nilsson and performed by US rock band Three Dog Night. The song went to Number five on the Billboard Hot 100 chart in 1969. Three Dog Night was founded in 1967 and had several hits on the charts in the late 1960s and early 1970s.
3. Religion: This is the number of "canonical" gospels.

Answer: 4 (four)

The four generally accepted canonical gospels are named after Matthew, Mark, Luke, and John. The first three are sometimes called Synoptic gospels because of their similarities. It is believed that the authors of Matthew and Luke may have used Mark's gospel as a source. John's gospel is noticeably different than the other three.
4. Humanities: The number of muses in Greek mythology.

Answer: 9 (nine)

The nine Muses are Calliope (epic poetry), Clio (history), Erato (erotic poetry), Euterpe (lyric poetry), Melpomene (tragedy), Polyhymnia (song), Terpsichore (dance), Thalia (comedy), and Urania (astronomy). They were said to be the offspring of Zeus, king of the gods, and Mnemosyne (memory). Even today, an artist might refer to a person who inspired him or her as being a "muse".
5. History: In the ancient world, this was the number of "wonders" identified by ancient historians.

Answer: 7 (seven)

The historian Herodotus and the poet Antipater of Sidon were two of the early compilers of such lists. There is some variation in which "wonders" appeared on the lists. The list became relatively stable by the time of the Renaissance: the Great Pyramid of Giza, The Colossus of Rhodes, the Lighthouse of Alexandria, the Mausoleum at Halicarnassus, the Temple of Artemis and the Statue of Zeus, and The Hanging Gardens of Babylon. Of these wonders, only the Great Pyramid is still relatively intact.
6. Sci/Tech: It's not just my opinion that this number is "perfect"; I can prove it mathematically

Answer: 6 (six)

A perfect number is equal to the sum of its positive divisors. The positive divisors of 6 are 1, 2, and 3. 1 + 2 + 3 = 6. Don't look for another perfect number in this quiz--the next one is 28.
7. Animals: This is the number of humps that a typical Bactrian camel has.

Answer: 2 (two)

Two-humped Bactrian camels can be found on the steppes of Central Asia. Most of the population has been domesticated for thousands of years. Bactrian camels are diurnal (awake during the day) and primarily eat plants. They are often used as beasts of burden.
8. Music: This is the number of gold or golden rings mentioned in "The Twelve Days of Christmas".

Answer: 5 (five)

"The Twelve Days of Christmas" is a traditional English Christmas carol. On each day, a new type of gift is added. There are some minor variations in the exact lyrics--for instance, the fifth day lists "gold rings" in some versions and "golden rings" in others. The cost of the various gifts throughout the twelve days is sometimes used as a humorous economic indicator.
9. World: This is the number of electoral votes William Howard Taft won in the 1912 US Presidential Election.

Answer: 8 (eight)

In the 1912 US Presidential Election, Theodore Roosevelt's independent run as part of the Progressive or Bull Moose Party split the Republican Party. Woodrow Wilson ran as the Democratic Party candidate and Eugene Debs made an unusually noticeable run on behalf of the Socialist Party. All of this led to William Howard Taft (1857-1930) winning only 23% of the popular vote and eight electoral votes (Vermont and Utah) in his re-election bid.

His totals are the worst for any US President seeking re-election in US history.
10. Sports: Babe Ruth's number with the Yankees.

Answer: 3 (three)

George Herman "Babe" Ruth (1895-1948) is considered to be one of the greatest baseball players of all time. He played for the Boston Red Sox (1914-1919), New York Yankees (1920-1934), and Boston Braves (1935). During his career he hit 714 home runs as a position player and won almost 100 games as a pitcher. He was part of the first class in the Baseball Hall of Fame in 1936.
Source: Author bernie73

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : SCHLEP: 6/10
Nov 23 2022 : Guest 180: 4/10
Nov 21 2022 : Guest 70: 6/10
Nov 18 2022 : Inquizition: 7/10
Nov 09 2022 : Guest 86: 0/10
Nov 08 2022 : Guest 108: 4/10
Nov 01 2022 : Guest 174: 5/10
Oct 31 2022 : Guest 73: 2/10
Oct 31 2022 : Guest 49: 5/10

Score Distribution

quiz
12/4/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us