FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cardinals Best of the Best
Quiz about Cardinals Best of the Best

Cardinals: Best of the Best Trivia Quiz


Next time you visit Busch Stadium, home of the St. Louis Cardinals, don't forget to check out the retired number displays in left field and right center field. Who are these "Best of the Best" Cardinals? What were their accomplishments?

A multiple-choice quiz by ponycargirl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
ponycargirl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
328,295
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
706
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 23 (8/10), Guest 97 (9/10), Guest 136 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Ozzie Smith, known as "The Wizard", played with the St. Louis Cardinals from 1982 through 1996. How many consecutive Gold Glove awards did he earn?

Hint


Question 2 of 10
2. Which Cardinal great, whose name is Albert, was hired to fill in as a left fielder when Stan Musial was serving in the Army during WWII?

Hint


Question 3 of 10
3. Stan Musial spent his entire career of 22 seasons with the Cardinals, playing outfield and what other position?
Hint


Question 4 of 10
4. Many people believe that Stan Musial in left field, Terry Moore in center, and this player in right field made up the best St. Louis Cardinal outfield in franchise history. Who is retired #9?
Hint


Question 5 of 10
5. This St. Louis Cardinal third basemen hit for the cycle twice during his career. Who is #14?
Hint


Question 6 of 10
6. Which member of the St. Louis Cardinal 'Gas House Gang' had a brother named Paul who was also a pitcher?
Hint


Question 7 of 10
7. Rickey Henderson broke which St. Louis Cardinal career team base stealing record in 1991? Hint


Question 8 of 10
8. Which "Best of the Best" Cardinal, known as "Rajah", is featured in the retired number memorial, even though he didn't wear a number?
Hint


Question 9 of 10
9. This St. Louis Cardinal wore #42, which is a retired number at Busch Stadium. Name this relief pitcher.
Hint


Question 10 of 10
10. Which of these statements about St. Louis Cardinal great Bob Gibson is false? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 23: 8/10
Apr 07 2024 : Guest 97: 9/10
Mar 26 2024 : Guest 136: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ozzie Smith, known as "The Wizard", played with the St. Louis Cardinals from 1982 through 1996. How many consecutive Gold Glove awards did he earn?

Answer: 13

In 1991, he set a Major League record with only eight errors. He was selected for 15 All-Star Games, and in 1996 he received over 27.5 million votes. Smith's #1 was retired in 1996, the same season he retired from baseball.
2. Which Cardinal great, whose name is Albert, was hired to fill in as a left fielder when Stan Musial was serving in the Army during WWII?

Answer: Red Schoendienst

After retiring as an active player, Schoendienst served as a coach on the 1964 World Series team, and was named manager at the end of the year. During his 12 years as manager, the Cardinals won the World Series in 1967, as well as a National League pennant in 1968. His #2 was retired in 1996.
3. Stan Musial spent his entire career of 22 seasons with the Cardinals, playing outfield and what other position?

Answer: First base

"The Man" was a member of three World Series teams in 1942, 1944, and 1946, and was voted to play in 24 All-Star Games. His #6 was the first Cardinal number to ever be retired.
4. Many people believe that Stan Musial in left field, Terry Moore in center, and this player in right field made up the best St. Louis Cardinal outfield in franchise history. Who is retired #9?

Answer: Enos Slaughter

Slaughter was a member of two World Series Championship teams (1942 and 1946). He batted .300 in eight of his 12 seasons as a Cardinal. He is probably best known for ignoring the third base coach's stop sign in Game 7 of the 1946 World Series, and, with a "Mad Dash", scoring the series-deciding run.
5. This St. Louis Cardinal third basemen hit for the cycle twice during his career. Who is #14?

Answer: Ken Boyer

Ken Boyer, known as "The Captain" was a native Missourian. He earned five Gold Gloves during his career, and was named the National League MVP in 1964. His #14 was retired in 1984.
6. Which member of the St. Louis Cardinal 'Gas House Gang' had a brother named Paul who was also a pitcher?

Answer: Dizzy Dean

Dean won 30 games in 1934, and held the modern day record for most wins in a season until it was broken in 1968 by Denny McLain. He and Paul both played for the Cardinals from 1934-1937. His #17 was retired in 1974.
7. Rickey Henderson broke which St. Louis Cardinal career team base stealing record in 1991?

Answer: Lou Brock

Brock played for the Cardinals from 1964-79. He had 14 seasons (seven were consecutive) of stealing 50 bases in a season.
8. Which "Best of the Best" Cardinal, known as "Rajah", is featured in the retired number memorial, even though he didn't wear a number?

Answer: Rogers Hornsby

Hornsby played for the Cardinals from 1915-26, and again in 1933. He won the National League Triple Crown twice. His National League career batting average was .358. In 1924 he hit 42 home runs, and batted .424.
9. This St. Louis Cardinal wore #42, which is a retired number at Busch Stadium. Name this relief pitcher.

Answer: Bruce Sutter

Bruce Sutter's number was already retired because he wore the same number as Jackie Robinson, but his name was added to the display next to Robinson's in 2004. Sutter won the National League Cy Young in 1979, was was chosen as the Rolaids Relief Man of the Year four times. He was the Redbird closer during the 1982 World Series.
10. Which of these statements about St. Louis Cardinal great Bob Gibson is false?

Answer: He never won a Gold Glove Award

Known as a complete pitcher. #45 hit 24 home runs and won nine Gold Gloves during his career. Many agree that he is ranked as the greatest pitcher in Cardinal history.
Source: Author ponycargirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Pony's Sports Quizzes:

See what you know about a variety of sports topics!

  1. "De Jure" National Sports Average
  2. Tales of the Invictus Games Average
  3. Growing With ATA Average
  4. "De Facto" National Sports Average
  5. Cardinals: Best of the Best Average
  6. Game On! Average

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us