Quiz about Crickets All Time Greats
Quiz about Crickets All Time Greats

Cricket's All Time Greats Trivia Quiz


15 questions on 15 of Cricket's greatest players.

A multiple-choice quiz by TheWood58. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Cricket
  8. »
  9. Cricket Players

Author
TheWood58
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
139,434
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
1517
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which English batsman played 82 tests for 6806 runs at an average of 58.67? Hint

Geoff Boycott
Kenneth Barrington
Alec Stewart
Allan Lamb

2. What was Alan Davidson's best test bowling figures? Hint

7 for 31
7 for 93
6 for 65
6 for 90

3. Which one of the Edrich cousins died in 1986?

Answer: (One Word)
4. Anthony "Tony" Greig's highest test score was 148. He scored that twice against what countries? Hint

India and Australia
India and West Indies
New Zealand and Australia
Pakistan and India

5. Ray Illingworth's best first-class bowling figures were 9-42?

Yes
No

6. Who was the woolly-haired Englishman who claimed 325 test wickets between 1970 and 1984? Hint

Derek Underwood
Brian Stratham
Bob Willis
Ian Botham

7. Which West Indian great set a record for scoring centuries in 5 successive Test innings? Hint

Sir Garfield Sobers
Sir Viv Richards
Everton Weekes
Sir Frank Worrell

8. Sir Garfield Sobers has hit 6 sixes in an over during his first class career.

True
False

9. Imran Khan scored how many runs during Pakistan's tour of India in season 1982-83? Hint

247
401
324
169

10. Which English spin bowler took 19-90 for a test match against Australia at Old Trafford in 1956?

Answer: (1st and Last Name, or just surname)
11. Which South African fast bowler was described as "off the wrong foot" Hint

Peter Pollock
Mike Procter
Neil Adcock
Peter Heine

12. In what season did Sir Richard Hadlee get his best Test bowling figures? Hint

1988-89
1985-86
1987-88
1983-84

13. How many hundreds did Sunil Gavaskar score in his first Test series? Hint

3
4
5
2

14. How many Tests did it take for West Indian great Andy Roberts to get 100 test wickets? Hint

19
31
24
12

15. What is Fred Truman's middle name?

Answer: (Think sort of airplanes)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which English batsman played 82 tests for 6806 runs at an average of 58.67?

Answer: Kenneth Barrington

Kenneth's career lasted between 1955 and 1968. After retiring after a heart attack at the age of 39, he became manager and assistant coach for England tours. Another heart attack during the 2nd test against the West Indies in 1981 killed Kenneth.
2. What was Alan Davidson's best test bowling figures?

Answer: 7 for 93

"Davo" was Australia's strike bowler after the retirements of Lindwall, Miller and Johnston. His left-arm slanters with devestating late swing helped him to 186 wickets in just 44 tests with an average of 20.53
3. Which one of the Edrich cousins died in 1986?

Answer: William

William played 39 tests for 2440 runs at an average of 40.
John played over 13 years and 77 tests for over 5000 runs at a healthy average of 43.
William died when he fell down a flight of stairs at home.
4. Anthony "Tony" Greig's highest test score was 148. He scored that twice against what countries?

Answer: India and West Indies

Tony's 148 against India was in 1972 in Bombay, and the 148 against the West Indies was in Bridgetown in 1974. Greig was a superb all-rounder with over 3500 runs and 141 wickets in 58 tests.
5. Ray Illingworth's best first-class bowling figures were 9-42?

Answer: Yes

Illingworth was a brilliant captain for England winning The Ashes in 1970-71. In his career he scored over 24000 runs and claiming 2000+ wickets. His 9-42 was for Yorkshire against Worcestershire in 1957 at Worcester.
6. Who was the woolly-haired Englishman who claimed 325 test wickets between 1970 and 1984?

Answer: Bob Willis

Bob was the man who bounced and struck Rick McKosker in the jaw during the Centenary test in 1977. At one stage he held the record for the most amount of not-outs in test cricket (55).
7. Which West Indian great set a record for scoring centuries in 5 successive Test innings?

Answer: Everton Weekes

Everton scored 4455 runs in just 48 Tests during a ten year test career. During the pinnacle of his career he has been compared to the great Sir Donald Bradman.
8. Sir Garfield Sobers has hit 6 sixes in an over during his first class career.

Answer: True

Sir Garfield hit Glamorgan spinner Malcolm Nash for 6 sixes at Swansea in August 1968. That particular innings he hit 76 not out in 35 mins with 7 sixes and 6 fours.
9. Imran Khan scored how many runs during Pakistan's tour of India in season 1982-83?

Answer: 247

In the 6 match series Imran scored 247 runs at an average of 61.75 including a century. This was far and away his best bowling test series, taking 40 wickets at 13.95.
10. Which English spin bowler took 19-90 for a test match against Australia at Old Trafford in 1956?

Answer: Jim Laker

In a 12 year test career, Jim took 193 wickets in 46 tests at an average of 21.94. Another highlight was a 46 wicket haul during an Ashes Series in 1956 at an average of just 9.60. He died after a short illness in 1986.
11. Which South African fast bowler was described as "off the wrong foot"

Answer: Mike Procter

Michael Procter played only 7 tests for South Africa, but took 41 wickets at 15. He is one of the only players to have scored centuries in 6 consecutive innings. Others have been C.B Fry and Sir Donald Bradman.
12. In what season did Sir Richard Hadlee get his best Test bowling figures?

Answer: 1985-86

Against Australia at the Gabba, Sir Richard got 9-52, he backed that up with a 6 for which helped New Zealand to their first ever victory on Australian soil.
13. How many hundreds did Sunil Gavaskar score in his first Test series?

Answer: 4

Sunil scored 65, 67no, 116, 64no, 1, 117no, 124 and 220 in the last 4 tests against the West Indies in 1970-71. Thus 774 runs at an average of 154.80.
14. How many Tests did it take for West Indian great Andy Roberts to get 100 test wickets?

Answer: 19

In 2 years and 142 days, Andy got his 100th wicket in tests. He ended his test career with 202 wickets in 47 tests spanning 11 years with best figures of 7-54 against Australia in Perth in 1976.
15. What is Fred Truman's middle name?

Answer: Sewards

Firey Fred with his wild hair and aggressive attitude helped him get to 307 wickets in 67 tests. He had a test best 8-31 against India at Old Trafford in 1952.
Source: Author TheWood58

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us