FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Danish Soccer FC Kobenhavn
Quiz about Danish Soccer FC Kobenhavn

Danish Soccer: FC Kobenhavn Trivia Quiz


The champions of the season 2003/04, this is a quiz about FC København

A multiple-choice quiz by kim72. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Denmark

Author
kim72
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
184,434
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
204
- -
Question 1 of 10
1. FC København was formed in the summer of 1992, as a merger between which two clubs? Hint


Question 2 of 10
2. The first team to beat FC København in the Superliga was? Hint


Question 3 of 10
3. FC København won the double in their first season (1992/93)?


Question 4 of 10
4. How many national championships and cups did FC København win between 1992/93 and 2003/04? Hint


Question 5 of 10
5. South African striker Sibusiso Zuma played for which club before joining FC København? Hint


Question 6 of 10
6. Sibusiso Zuma became the "player of the year" in Denmark for the first time in which season? Hint


Question 7 of 10
7. Which player is born on 29th February 1972, making him a leap-year child? Hint


Question 8 of 10
8. Which player left O.B to join FC København, and the left to join Brøndby I.F? Hint


Question 9 of 10
9. In the season 2003/04 FC København bought Brazilian striker Alvaros Santos from which club? Hint


Question 10 of 10
10. In the season 2003-2004, Brøndby I.F. and FC København played 3 Superliga matches against each other. FC København scored 4 goals in the three matches. Who were the goalscorers? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. FC København was formed in the summer of 1992, as a merger between which two clubs?

Answer: Boldklubben af 1903 and KB

Boldklubben af 1901 and Boldklubben af 1921 merged in 1994 to Nykøbing Falster Alliancen. Boldklubben af 1905 and Boldklubben Velo merged in 1919 to Nakskov Boldklub. Brøndbyøster I.F. and Brøndbyvester I.F. merged in 1964 to Brøndby I.F.
2. The first team to beat FC København in the Superliga was?

Answer: Næstved I.F.

Næstved I.F. won the macth 3-0, a great day for us Næstved I.F. supporters.
3. FC København won the double in their first season (1992/93)?

Answer: False

FC København did win the championship in their first season, but had to wait another 12 years before winning the double.
4. How many national championships and cups did FC København win between 1992/93 and 2003/04?

Answer: 7

FC København won 4 championsships (1992/93, 2000/01, 2002/2003 and 2003/2004, and 3 cups (1995, 1997 and 2004). Besides that, FC København won the Supercup 2 times (the match between the champions and the cup winners) in 1995 and 2001.
5. South African striker Sibusiso Zuma played for which club before joining FC København?

Answer: Orlando Pirates

Sibusiso Zuma also played for African Wanderers and Mighty Pa, but left Orlando Pirates to join FC København.
6. Sibusiso Zuma became the "player of the year" in Denmark for the first time in which season?

Answer: 2000/01

Sibusiso Zuma scored an amazing goal against Brøndby I.F., and helped FC København win their second championship.
7. Which player is born on 29th February 1972, making him a leap-year child?

Answer: Magnus Kihlstedt

Although all 4 players were born in 1972, Magnus Kihlstedt is the correct answer.
8. Which player left O.B to join FC København, and the left to join Brøndby I.F?

Answer: Allan Nielsen

Karim Zaza left FC København to join O.B. and then Brøndby I.F. Peter Møller and Mark Strudal has never played for O.B.
9. In the season 2003/04 FC København bought Brazilian striker Alvaros Santos from which club?

Answer: Helsingborgs I.F.

Alvaro Santos played in Sweden for Helsingborgs I.F. until he joined FC København.
10. In the season 2003-2004, Brøndby I.F. and FC København played 3 Superliga matches against each other. FC København scored 4 goals in the three matches. Who were the goalscorers?

Answer: Jörgen Pettersson, Sibusiso Zuma (2) and Alvaro Santos

Jorgen Pettersson scored the winning goal in the first match, Sibusiso Zuma scored 2 goals in the second match (ending 2-2), and Alvaro Santos scored the winning goal in the final match.
Source: Author kim72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us