FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Danish Soccer in 2004
Quiz about Danish Soccer in 2004

Danish Soccer in 2004 Trivia Quiz


A new 2003-04 season with some new players.

A multiple-choice quiz by icecue. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Denmark

Author
icecue
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
181,954
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
227
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following Danish, began professional soccer in AB, but was bought by West Bromwich Albion at the end of the 2003/2004 season? Hint


Question 2 of 10
2. Which Danish player was called in the Danish squad for participation in the Euro 2004, because a Brondby player decided to reject participation in the tournament by a knee operation? Hint


Question 3 of 10
3. Which Danish player was playing in Nordsjaelland in the 2003/2004 season, but was bound for Hansa Rostock? Hint


Question 4 of 10
4. I am an emerging young Danish star that played for Unidese in 2003-04, and scored three goals in the Serie A although I was a defender. Who am I? Hint


Question 5 of 10
5. Which Danish players were the highest scorers in Italy, Germany, and England in the 2003-04 season? Hint


Question 6 of 10
6. This rising African star was bought under the noses of the German and Portuguese teams. Who was he and which team was he bound to end in, from his former Ghanian club King Faisal? Hint


Question 7 of 10
7. The official Mexican Euro 2004 magazine said that Denmark's only problem was what? Hint


Question 8 of 10
8. Which two Euro 2004 players have become history in Danish international soccer? Hint


Question 9 of 10
9. Which Danish keeper signed for Charlton Ahletic at the end of the 2003-04 season? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following made their international debut in 2004? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following Danish, began professional soccer in AB, but was bought by West Bromwich Albion at the end of the 2003/2004 season?

Answer: Martin Albrechtsen

Martin Albrechtsen was one of the best defenders in the Danish league. He was so good, that he was a Danish international despite only playing with Superligaen teams.
2. Which Danish player was called in the Danish squad for participation in the Euro 2004, because a Brondby player decided to reject participation in the tournament by a knee operation?

Answer: Kahlenberg

Thomas Kahlenberg was the youngest and least experienced player of the Euro 2004 because he was born in 1983. Calling in such a young player means that he was a young talent.
3. Which Danish player was playing in Nordsjaelland in the 2003/2004 season, but was bound for Hansa Rostock?

Answer: Rasmussen

He was going to be in the Euro 2004, but like Morten Wieghorst and Thomas Roll, he had to decline due to an injury.
4. I am an emerging young Danish star that played for Unidese in 2003-04, and scored three goals in the Serie A although I was a defender. Who am I?

Answer: Per Kroldrup

His goals came from beatiful headers received from corner kicks.
5. Which Danish players were the highest scorers in Italy, Germany, and England in the 2003-04 season?

Answer: Jon Dahl Tommason, Peter Madsen, and Henrik Pedersen

Tommason scored 12 goals in Italy, making him the ninth top scorer of the league. Peter Madsen scored 13 goals making him the ninth top scorer, as well. Henrik Pedersen scored 7 goals making him the 33rd top scorer in England.
6. This rising African star was bought under the noses of the German and Portuguese teams. Who was he and which team was he bound to end in, from his former Ghanian club King Faisal?

Answer: Kwadwo Poku, FC Midtjylland

Poku, who has been voted Africa's best Under-23 player, was intended as a replacement for Egyptian Mohamed Zidan, who was expected to leave the club at the end of the season.
7. The official Mexican Euro 2004 magazine said that Denmark's only problem was what?

Answer: Defense

Five stars were given in the offense, midfield, and speed, but three stars were given in defense.
8. Which two Euro 2004 players have become history in Danish international soccer?

Answer: Jon Dahl Tommason and Ebbe Sand

Both have become Danish soccer history because they both are in the top ten Danish international scorers from all its history. The other eight were Poul "Tist" Nielsen, Pauli Jørgensen, Ole Madsen, Preben Elkjær, Michael Laudrup, Henning Enoksen, Flemming Povlsen, and Brian Laudrup.
9. Which Danish keeper signed for Charlton Ahletic at the end of the 2003-04 season?

Answer: Stephan Andersen

Stephan Andersen is joining from AB Kobenhavn. Peter Skov-Jensen is staying in Midtjylland, Christiansen in Rangers, and Stuhr-Ellegaard in Manchester City.
10. Which of the following made their international debut in 2004?

Answer: Both candidates

Kroldrup against Turkey and Andersen against Spain.
Source: Author icecue

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us