FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyngby FC
Quiz about Lyngby FC

Lyngby FC Trivia Quiz


This quiz is about the greatest Danish football club ever. Sadly, it went bankrupt in the early 2000s, and we won't get the chance to see this magnificent team play again. This will be VERY tough, unless you're a huge Lyngby fan.

A multiple-choice quiz by Che64. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Denmark

Author
Che64
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
60,253
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
244
- -
Question 1 of 10
1. Which year did Lyngby win their first Danish championship? Hint


Question 2 of 10
2. Which year was the club established? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the chairman of the board until the club went bankrupt?

Answer: (Two words, or just surname ... no Danish Oe)
Question 4 of 10
4. In 1990 Lyngby beat AGF in the Danish cup final. What was the score? Hint


Question 5 of 10
5. In which year was Lyngby promoted to the Third division for the first time? Hint


Question 6 of 10
6. Who scored the decisive goal in the final match of 1992 against B 1903, which led Lyngby to the Danish championship? Hint


Question 7 of 10
7. What was the official capacity of Lyngby Stadium? Hint


Question 8 of 10
8. Which Danish national striker played for Lyngby until he transfered to Pisa in Italy in 1984?

Answer: (Two Words)
Question 9 of 10
9. Who was team coach the last four seasons until Lyngby went bankrupt? Hint


Question 10 of 10
10. What's the name of Lyngby FC's fan club?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which year did Lyngby win their first Danish championship?

Answer: 1983

They've only won the championship twice (second time was in 1992), although the club has been at the top of Danish football since 1979.
2. Which year was the club established?

Answer: 1921

Established under the name Lyngby Boldklub, which was changed to Lyngby FC in 1994.
3. Who was the chairman of the board until the club went bankrupt?

Answer: Jorn Terkelsen

Jorn Terkelsen owned about half the stocks himself. On board also was former Danish national player John Helt, which means 'John the Hero' in Danish.
4. In 1990 Lyngby beat AGF in the Danish cup final. What was the score?

Answer: 6-1

The game was actually a replay. The first final was the most boring ever {seen;} after 120 minutes, neither of the teams had even had a chance! The second final was obviously more entertaining. Among Lyngby's goal scores was the Danish hero of Euro 1992, Henrik Larsen.
5. In which year was Lyngby promoted to the Third division for the first time?

Answer: 1960

Until then they had been playing in the league of Zealand, equivalent to the part time divisions in Britain.
6. Who scored the decisive goal in the final match of 1992 against B 1903, which led Lyngby to the Danish championship?

Answer: Torben Frank

Torben Frank had a very difficult career. First, he was a great striker at Brondby's great team in 1989-1991, then he got seriously injured. Then he was very successive with Lyngby, was selected for the Danish Euro 1992 team, got sold to Olympique Lyon, got injured again, and had to end his computer.
7. What was the official capacity of Lyngby Stadium?

Answer: 10000

Including only 1500 seats. The stadium had for many years been called 'the worst in the country', but the club had not been able to finance an improvement. It was founded in 1949, and did not have floodlights until 1964.
8. Which Danish national striker played for Lyngby until he transfered to Pisa in Italy in 1984?

Answer: Klaus Berggreen

Berggreen was one of the stars of the Danish team, which had great success in the mid-80's. Together with Laudrup and Elkjaer he was a part of one of the most dangerous offensive forces in Europe. In 1985 he scored goal number 1000 for the national team.
9. Who was team coach the last four seasons until Lyngby went bankrupt?

Answer: Poul Hansen

Many experts consider Poul Hansen as one of the best Danish coaches currently. After the bankruptcy he got a job in Farum Boldklub as the 'sports director' of the club.
10. What's the name of Lyngby FC's fan club?

Answer: Blue Vikings

Named after the viking in the club logo. Vikings were fierce warriors around the year 1000 from Scandinavia, and are still looked upon as great national symbols of will and manpower.
Source: Author Che64

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us