FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Danish Football Players
Quiz about Danish Football Players

Danish Football Players Trivia Quiz


Try to guess some of the Danish football players.

A multiple-choice quiz by bødker. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Denmark

Author
bødker
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
149,854
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
457
- -
Question 1 of 10
1. Which player started his professional career in Hvidovre, but was most famous for playing for Manchester United? Hint


Question 2 of 10
2. Which player started his professional career for Brøndby, but he has also played for clubs like Fiorentina, Bayern München, AC Milan and FC Copenhagen? Hint


Question 3 of 10
3. Which club did Jesper Grønkjær play for before he went to Ajax Amsterdam? Hint


Question 4 of 10
4. Which four clubs has John "FAXE Jensen played for? Hint


Question 5 of 10
5. Which Danish player started his career in AGF and then went to Germany to play for Borussia Dortmund at the start of the 90's? Hint


Question 6 of 10
6. He is from a little danish town called Hadsund. He has a twin-brother, who also is a footballer. He has played for Brøndby and Schalke 04. Who is he? Hint


Question 7 of 10
7. He is most known as a bully on the pitch. He started his career in Vejle, but he has also played for HSV and is Everton. Who is he? Hint


Question 8 of 10
8. Which one of the following players was the odd one out, at the 1986 World Cup Hint


Question 9 of 10
9. He is know for his transfer from Barcelona to Real Madrid, but he is one of the greatest footballers ever. He started his career in Brøndby but ended it in Ajax Amsterdam. He has also coached Brøndby. Who is he? Hint


Question 10 of 10
10. Peter Schmeichel was the third player to reach 100 caps for Denmark. When he ended his international career he had reached a record breaking number of caps. How many? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which player started his professional career in Hvidovre, but was most famous for playing for Manchester United?

Answer: Peter Schmeichel

Peter Schmeichel has played for: Hvidovre, Brøndby, Man Utd, Sporting Lisbon, Aston Villa and Man City. In both 1992 and 1993 he was crowned best goalkeeper in the world.
2. Which player started his professional career for Brøndby, but he has also played for clubs like Fiorentina, Bayern München, AC Milan and FC Copenhagen?

Answer: Brian Laudrup

Brian Laudrup is one of the greastest players in Denmark ever, only Peter Schmeichel and Brian's big brother Michael Laudrup were considered better than him.
3. Which club did Jesper Grønkjær play for before he went to Ajax Amsterdam?

Answer: AaB

Jesper Grønkjær joined Ajax Amsterdam after a couple of good seasons in AaB. In 2001 he joined Chelsea.
4. Which four clubs has John "FAXE Jensen played for?

Answer: Brøndby, HSV, Arsenal and Herfølge

John "FAXE" Jensen started his career in Brøndby. He later went to Germany to play for Hamburger SV and England for Arsenal. He returned to Denmark in 1997. He played two seasons for Brøndby and then transfered to Herfølge to become playing manager. He was the man behind Herfølges championship in 1999. In 2002 he became the new assistant manager of Brøndby.
5. Which Danish player started his career in AGF and then went to Germany to play for Borussia Dortmund at the start of the 90's?

Answer: Flemming Povlsen

Flemming Povlsen stopped playing football in 1995, when his knees had been damaged too much to carry on professionally. He was one of the players who won the European Championship in 1992.
6. He is from a little danish town called Hadsund. He has a twin-brother, who also is a footballer. He has played for Brøndby and Schalke 04. Who is he?

Answer: Ebbe Sand

Ebbe Sand started his career in Brøndby, where he became a star. After he was crowned Danish top scorer he went to join Schalke 04. He scored the World Cup's fifth best goal in 1998.
7. He is most known as a bully on the pitch. He started his career in Vejle, but he has also played for HSV and is Everton. Who is he?

Answer: Thomas Gravesen

Thomas Gravesen is one of the most violent players in the world, but he can also play good football, and he was very important to the Danish national team.
8. Which one of the following players was the odd one out, at the 1986 World Cup

Answer: Brian Laudrup

Brian Laudrup was the only one of these four players, who did not participe in the 1986 World Cup in Mexico.
9. He is know for his transfer from Barcelona to Real Madrid, but he is one of the greatest footballers ever. He started his career in Brøndby but ended it in Ajax Amsterdam. He has also coached Brøndby. Who is he?

Answer: Michael Laudrup

Michael Laudrup ended his career after World Cup 98. In 2000 he became assistant manager for Denmark. He also participated in three World Cup finals: 1986, 1998 and 2002.
10. Peter Schmeichel was the third player to reach 100 caps for Denmark. When he ended his international career he had reached a record breaking number of caps. How many?

Answer: 129

He reached 129, and he scored one goal, which was a penalty against Belgium.
Source: Author bødker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us