FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about English Football Team Anthems  Chants
Quiz about English Football Team Anthems  Chants

English Football Team Anthems & Chants Quiz


Football teams have their own special anthems and chants sung during the game. How many of these do you know? Some clubs have more than one - select the best choice of those given.

A multiple-choice quiz by bwfc10. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Nicknames & Mascots

Author
bwfc10
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
406,037
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
135
- -
Question 1 of 10
1. Which team are known for singing "When the Saints Go Marching In"? Hint


Question 2 of 10
2. Which team sing "Steve Bloomer's Watchin' "? Hint


Question 3 of 10
3. Which team sing "Blue is the Colour"? Hint


Question 4 of 10
4. Which team is "Marching On Together" associated with? Hint


Question 5 of 10
5. "You'll Never Walk Alone" is famously sung by which team? Hint


Question 6 of 10
6. Which team adopted "Blue Moon" as their anthem? Hint


Question 7 of 10
7. Which team have long been associated with "I'm Forever Blowing Bubbles"? Hint


Question 8 of 10
8. Which team released a record called "Here We Go" for their appearance in an F.A. Cup Final? Hint


Question 9 of 10
9. "We'll Never Die" is a rallying cry and eulogy from which football team? Hint


Question 10 of 10
10. Which team started singing "Glad All Over" in the 1960s? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 46: 5/10
Mar 31 2024 : Guest 92: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team are known for singing "When the Saints Go Marching In"?

Answer: Southampton

The nickname of Southampton is "The Saints" so it seemed appropriate that they adopted the Dixie jazz tune "When the Saints Go Marching In" as their anthem. The tune was made popular by Louis "Satchmo" Armstrong in the 1930s and was adopted by the Saint's supporters in the 1950s. Many other teams have made claim to this song as their anthem over the years.
2. Which team sing "Steve Bloomer's Watchin' "?

Answer: Derby County

Steve Bloomer was Derby County's record goal scorer with 331 goals and also scored 28 times for England. The song "Steve Bloomer's Watchin' " is based on an Australian Rules Football song and the lyrics were altered by two Derby fans in 1996. The song became the official club anthem in 1997. A bronze bust of Bloomer sits inside the stadium at Pride Park.
3. Which team sing "Blue is the Colour"?

Answer: Chelsea

"Blue is the Colour" was released by Chelsea team prior to their appearance in the League Cup Final in 1972.It ultimately reached Number 5 in the UK Singles Chart. They have always worn blue shirts and their shorts were changed to blue in the 1960s.
4. Which team is "Marching On Together" associated with?

Answer: Leeds United

"Marching On Together" was released as a record in 1972 to commemorate Leeds reaching the F.A. Cup Final and sung by the squad and fans. It stayed in the UK Single Charts for 13 weeks and is also known as "Leeds! Leeds! Leeds!"
It was re-released in 2010 when Leeds were promoted but only lasted one week in the Top 100 of the UK Singles Chart.
5. "You'll Never Walk Alone" is famously sung by which team?

Answer: Liverpool

"You'll Never Walk Alone" is a song from the musical "Carousel" by Rodgers and Hammerstein. Many artists have recorded the song since then, including Gerry and the Pacemakers, a Liverpool group. The record, released in 1963 went to Number 1 in the UK Singles Chart and became the signature anthem for Liverpool as well as other football teams around the world.
6. Which team adopted "Blue Moon" as their anthem?

Answer: Manchester City

Manchester City fans adopted the song "Blue Moon" in the 1989/90 season and has been sung ever since. City's winless away record is 34 games from Feb 86 to Oct 87, until they finally won 2-0 away at Wolverhampton Wanderers in the League Cup. "Blue Moon" was a reference to City only winning "once in a blue moon"!
"Blue Moon-MCFC" is an unofficial Manchester City website.
7. Which team have long been associated with "I'm Forever Blowing Bubbles"?

Answer: West Ham United

"I'm Forever Blowing Bubbles" was first published in 1919 and written by John Kellette, an American songwriter. A former West Ham manager introduced the song to the club in the 1920s and it has been sung ever since by the loyal supporters! The club also have bubble machines which release bubbles onto the pitch at the start of the home matches.
8. Which team released a record called "Here We Go" for their appearance in an F.A. Cup Final?

Answer: Everton

Everton appeared in three consecutive F.A. Cup finals in 1984-85-86 and released a new club song for each one. "The Boys in Blue" was released in 1984, "Spirit of the Blues" in 1985 and "Here We Go" in 1986 when they played their Merseyside rivals Liverpool. Their long time anthems are "It's A Grand Old Team" and the theme from the TV series "Z Cars".
9. "We'll Never Die" is a rallying cry and eulogy from which football team?

Answer: Manchester United

In February 1958, Manchester United players were involved in the "Munich Air Disaster" when their plane crashed in attempting take off from Munich airport. Twenty three people died, of which eight were players, part of the "Busby Babes". The chant "We'll Never Die", written by players and fans to commemorate this tragedy, is sung to pay tribute to all those who died that day and in the following weeks.

The song "Glory Glory Man United" was released by the team prior to their 1983 F.A. Cup Final appearance and is regarded as the official anthem of the club.
10. Which team started singing "Glad All Over" in the 1960s?

Answer: Crystal Palace

"Glad All over" was a song released in 1963 by the British pop group Dave Clark Five and adopted by Crystal Palace fans singing it throughout the game. The team released a cover version in 1990 for their F.A. Cup final appearance. The song has been since adopted by other football and rugby teams.
Source: Author bwfc10

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us