FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Football Club Nicknames
Quiz about Football Club Nicknames

Football Club Nicknames Trivia Quiz


How well do you know your football nicknames? I name the nickname, you name the club.

A multiple-choice quiz by chessgregory89. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Nicknames & Mascots

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,729
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1786
- -
Question 1 of 10
1. Which club's nickname is Rossonera or Rossoneri? Hint


Question 2 of 10
2. The Pensioners used to be the nickname of which club? Hint


Question 3 of 10
3. Which club is commonly referred to as Juve? Hint


Question 4 of 10
4. The Toffees is a traditional nickname for which club? Hint


Question 5 of 10
5. Which football club is nicknamed The Cottagers? Hint


Question 6 of 10
6. The Red Devils is the nickname of which top club? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these are nicknamed the Reds? Hint


Question 8 of 10
8. The Royals are which club's nickname? Hint


Question 9 of 10
9. Which club's nickname is the Blades? Hint


Question 10 of 10
10. The Sky Blues is the nickname for which club? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which club's nickname is Rossonera or Rossoneri?

Answer: A.C. Milan

This nickname is based on their shirt colour which is red and black. Rosso means red and neri means black. Another of their nicknames is il Diavolo, meaning the Devil.
2. The Pensioners used to be the nickname of which club?

Answer: Chelsea

Chelsea adopted an image of a Chelsea pensioner for their first crest, leading to them being called 'The Pensioners'. The exact origins are unclear but this explanation is widely accepted.
3. Which club is commonly referred to as Juve?

Answer: Juventus

Juventus have several nicknames. La Vecchia Signora is one and means The Old Lady. Due to their black and white shirts, Juventus are also nicknamed Le Zebre (The Zebras).
4. The Toffees is a traditional nickname for which club?

Answer: Everton

This nickname originated very early in the club's history. It comes from association with two local toffee shops that featured in Everton's history. These were called Ye Anciente Everton Toffee House and Mother Nobletts Toffee Shop.
5. Which football club is nicknamed The Cottagers?

Answer: Fulham

It comes from Fulham's stadium, Craven Cottage. Many fans see the ground as the epitome of what the club stands for. Craven Cottage is a picture perfect location situated next to Bishop's park, which is on the banks of the river Thames.
6. The Red Devils is the nickname of which top club?

Answer: Manchester United

A tricky one to originate but it's believed that Man Utd chose the Red Devils because they liked it. and so incorporated a devil on to the club badge.
7. Which of these are nicknamed the Reds?

Answer: Liverpool

Liverpool are nicknamed the Reds because of their kit colour, which, as you might guess, is red. Liverpool's shirt hasn't always been red. When they took over Anfield from Everton, they wore an almost identical kit to Everton.
8. The Royals are which club's nickname?

Answer: Reading

Reading play in Berkshire which is also called the Royal County of Berkshire, so the nickname comes from there. The crest design is also based on Berkshire colours, blue and white.
9. Which club's nickname is the Blades?

Answer: Sheffield United

Sheffield were famous for producing high quality knives in the steel industry. Sheff Wednesday has the nickname the Owls.
10. The Sky Blues is the nickname for which club?

Answer: Manchester City

The Sky Blues are nicknamed after the colour of Man City's kit which is light Blue. They are also called the Citizens which developed from city.
Source: Author chessgregory89

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us