Quiz about Football for Dummies 6
Quiz about Football for Dummies 6

Football for Dummies #6 Trivia Quiz


Yet more multiple choice questions for people with a passion for soccer. Good luck!

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Worldwide Football

Author
silverginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,023
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
842
Last 3 plays: Guest 2 (5/10), Guest 63 (1/10), Jaydel (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In a 2004 poll for Channel 4 Television in the UK, Gary Lineker was voted into England's greatest ever team. Which other striker made the squad? Hint

Geoff Hurst
Alan Shearer
Jimmy Greaves
Michael Owen

2. Which player scored the first goal of Euro 2004? Hint

Giorgios Karagounis (Greece)
Luis Figo (Portugal)
Cristiano Ronaldo (Portugal)
Angelos Basinas (Greece)

3. Which team did Steven Gerrard sign for in June, 2004? Hint

Chelsea
None of these
Manchester United
Barcelona

4. Which of these teams did Sir Bobby Robson never manage? Hint

Norwich City
Fulham
Ipswich Town
Newcastle United

5. Which of these players had the nickname 'Chopper'? Hint

Ron Harris
Norman Hunter
Neil Ruddock
Joe Jordan

6. Which of these players was never involved in a transfer across the Pennines between Leeds United and Manchester United? Hint

Gordon Strachan
Rio Ferdinand
Alan Smith
Andrei Kanchelskis

7. What nationality is world-renowned referee, Pierluigi Collina? Hint

Spanish
Italian
Dutch
Swiss

8. What was Diego Maradona's lesser-used middle name? Hint

Luis
Armando
Omar
Pablo

9. What is the real name of West Ham United's Upton Park ground? Hint

Boleyn Ground
Parr Ground
Aragon Ground
Seymour Ground

10. Who scored the last ever goal for Manchester City at Maine Road ground before they moved to the City of Manchester Stadium? Hint

Marc-Vivien Foe
Nicolas Anelka
Robbie Fowler
Steve McManaman


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In a 2004 poll for Channel 4 Television in the UK, Gary Lineker was voted into England's greatest ever team. Which other striker made the squad?

Answer: Alan Shearer

The team in full was: Sir Alf Ramsay (manager), Gordon Banks (goal), Stuart Pearce (left back), George Cohen (right back), Tony Adams & Bobby Moore (centre backs), Tom Finney (left wing), David Beckham (right wing), Paul Gascoigne & Bobby Charlton (centre midfield), Alan Shearer & Gary Lineker (strikers). The poll left out such greats as Bryan Robson, Duncan Edwards, and Jack Charlton.
2. Which player scored the first goal of Euro 2004?

Answer: Giorgios Karagounis (Greece)

In a game that stunned the hosts, Greece won 2-1. Karagounis scored after 7 minutes, and the lead was doubled in the 51st after Basinas scored from the penalty spot. Ronaldo got a consolation for Portugal in the last minute of play.
3. Which team did Steven Gerrard sign for in June, 2004?

Answer: None of these

Gerrard opted to stay with the Anfield Road club, instead of a widely tipped move to Stamford Bridge and Chelsea.
4. Which of these teams did Sir Bobby Robson never manage?

Answer: Norwich City

Robson was manager of Fulham for 10 months in 1968. In 1969, he took over the hot seat at Ipswich, and stayed until 1982. Between 1982 and 1999, Robson had spells at PSV Eindhoven, Barcelona and England. In 1999, he became the manager of Newcastle United.
5. Which of these players had the nickname 'Chopper'?

Answer: Ron Harris

Ron 'Chopper' Harris became a legend at Chelsea for his aggressive style of play. Neil Ruddock had the nickname of 'Razor', Norman Hunter was 'bite yer legs', and Joe Jordan was known as 'Jaws'.
6. Which of these players was never involved in a transfer across the Pennines between Leeds United and Manchester United?

Answer: Andrei Kanchelskis

Strachan moved from Manchester United to Leeds in 1989, and stayed until 1995. Alan Smith signed for the Old Trafford outfit in May, 2004. Rio Ferdinand moved to Manchester United in July, 2002.
7. What nationality is world-renowned referee, Pierluigi Collina?

Answer: Italian

Collina was regarded by many as the best referee in the world, and officiated his last game for UEFA in Euro 2004. His other career highlights include the 1999 European Champions League final.
8. What was Diego Maradona's lesser-used middle name?

Answer: Armando

While Armando was indeed Maradona's middle name, Luis was Jose Brown's, Omar was Gabriel Batistuta's, and Pablo was Juan Sorin's.
9. What is the real name of West Ham United's Upton Park ground?

Answer: Boleyn Ground

East London's West Ham United began playing at the Boleyn Ground in 1903, after leaving the Memorial Recreation Ground.
10. Who scored the last ever goal for Manchester City at Maine Road ground before they moved to the City of Manchester Stadium?

Answer: Marc-Vivien Foe

Foe scored twice as City beat Sunderland 3-0. Shortly afterwards, he died on the pitch playing for Cameroon, and City have since retired his squad number.
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 17 2023 : Guest 2: 5/10
Feb 09 2023 : Guest 63: 1/10
Feb 06 2023 : Jaydel: 6/10
Jan 27 2023 : juras14: 5/10
Jan 27 2023 : Guest 198: 6/10
Jan 23 2023 : Guest 45: 4/10
Jan 23 2023 : Guest 119: 4/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Red Card Blues Average
2. Teams Around the World Average
3. Teams Around the World II Average
4. I Love Soccer Average
5. Ready Player Two Average
6. 2003 Summer Action Average
7. Soccer Slang Easier
8. Villains Average
9. Getting One Over - Football's Local Rivalries 1 Average
10. Soccer Ultimate IV Average
11. Worldwide Soccer Mix Average
12. Football for Dummies #4 Average

3/23/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us