FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Worldwide  Football Quizzes, Trivia and Puzzles
  Worldwide  Football Quizzes, Trivia

Worldwide Football Trivia

Worldwide Football Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer

Fun Trivia
43 Worldwide Football quizzes and 465 Worldwide Football trivia questions.
1.
  A Time to Dance, A Time to Mourn    
Multiple Choice
 10 Qns
2023 in Football
Football is a sport that sparks many feelings in people, from laughter and happiness to anger and tears. Here are some events in football in 2023 that caused many to dance, and some that caused others to mourn. Please note: slight UK bias.
Average, 10 Qns, Kankurette, Feb 16 24
Average
Kankurette gold member
Feb 16 24
90 plays
2.
  Football Teams Around the World   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Each question gives you the names of four teams, all from the same country. Match the teams with the country they come from. Be warned - some of these are very obscure, and you won't find the likes of Barcelona or Bayern Munich in here!
Very Easy, 10 Qns, Kankurette, May 22 23
Very Easy
Kankurette gold member
May 22 23
299 plays
3.
  Greatest Soccer Fantasy Team   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is my greatest team of all-time, picking players from different eras and continents. The team is 11 players and 4 substitutes.
Average, 15 Qns, wyattsheff, Nov 11 21
Average
wyattsheff
Nov 11 21
5854 plays
4.
  The A to Z of Soccer    
Multiple Choice
 25 Qns
See if you can think of the 20th century soccer clubs for every letter of the alphabet. Good luck.
Easier, 25 Qns, Ikabud, Feb 13 17
Easier
Ikabud
6897 plays
5.
Red Shirts in International Soccer
  Red Shirts in International Soccer    
Photo Quiz
 10 Qns
Can you identify the nations whose national soccer teams traditionally play in red shirts? Hopefully the photos may help...
Average, 10 Qns, Dizart, Jun 27 14
Average
Dizart gold member
471 plays
6.
  I Dare You To Ace This Quiz!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz has some assorted questions about global football. Can you take the challenge and get all ten questions right? Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Jul 23 22
Average
Lpez gold member
Jul 23 22
284 plays
7.
  Come Rain or Shine   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
When the weather isn't right, it becomes very difficult to play a professional soccer match, so it must be suspended. In other cases, players are determined to continue playing no matter what. This quiz contains examples of both instances. Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Jul 11 18
Average
Lpez gold member
Jul 11 18
1178 plays
8.
  2023 Cities: Odd One Out    
Multiple Choice
 20 Qns
I`ll give you the name of a city and 4 football teams, and you tell me which one of the four were NOT playing their home matches in that city in 2023.
Tough, 20 Qns, Dizart, Mar 24 23
Tough
Dizart gold member
Mar 24 23
75 plays
9.
  Hit Me With Your Best Shot    
Multiple Choice
 10 Qns
Football is a beautiful game most of the time, but sometimes it turns ugly when players start fighting with each other. This quiz is about some notorious fights and brawls in modern football history. Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Apr 04 21
Average
Lpez gold member
Apr 04 21
303 plays
10.
  Alphabetical Soccer Clubs    
Multiple Choice
 25 Qns
This is a quiz about soccer clubs from all over the world, with one for each letter of the alphabet apart from X.
Average, 25 Qns, Dizart, Dec 26 21
Average
Dizart gold member
Dec 26 21
190 plays
trivia question Quick Question
What happens if a defender commits a handball offence in his team's 18 yard box?

From Quiz "Mega Soccer"




11.
  It's Disney, Clive, But Not As We Know It    
Multiple Choice
 10 Qns
Some clubs are nicknamed 'Mickey Mouse' clubs, and appropriately, this quiz was inspired by Disney, although it's about football. Note: there is a slight UK bias.
Average, 10 Qns, Kankurette, Sep 15 21
Average
Kankurette gold member
Sep 15 21
159 plays
12.
  Red Card Blues    
Multiple Choice
 10 Qns
Football is the beautiful game where athletes make sweet music with their feet. But all games have rules and penalties. In football, a major penalty is signaled by a red card, and when your team is penalized you will be singing the "red card blues".
Average, 10 Qns, adam36, Dec 02 15
Average
adam36 gold member
1665 plays
13.
Football is known for the intensity of its local rivalries between club sides. Can you match these pairs of clubs with the traditional name given to their rivalry?
Average, 10 Qns, Red_John, Aug 21 21
Average
Red_John
Aug 21 21
141 plays
14.
  Villains    
Multiple Choice
 10 Qns
First there was 'Mister Psycho', a quiz about football's hard men. This quiz is its spiritual sequel, about cads, bounders, and bad behaviour on and off the pitch.
Average, 10 Qns, Kankurette, Jan 31 19
Average
Kankurette gold member
Jan 31 19
298 plays
15.
  Strangely Named Football Clubs    
Match Quiz
 10 Qns
Match the football (soccer) club name with the country it hails from.
Average, 10 Qns, gentlegiant17, Jun 07 17
Average
gentlegiant17
Jun 07 17
228 plays
16.
  General Soccer    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about soccer knowledge of general history and rules.
Easier, 10 Qns, suave1402, Mar 27 08
Easier
suave1402
1381 plays
17.
  Don't Let It Go   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Just when victory was theirs, a last-minute goal (or even more!) crushes the hopes of players and fans alike. Does this sound familiar? Here are some cases where matches were lost... at the very last minute! Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Jul 18 15
Average
Lpez gold member
210 plays
18.
  Ready Player Two    
Multiple Choice
 10 Qns
Ever watched a football match where a substitute comes on and saves the day for their team? Here are ten 'super subs' who did just that, either with crucial goals or by changing the nature of the match.
Average, 10 Qns, Kankurette, Jan 19 21
Average
Kankurette gold member
Jan 19 21
107 plays
19.
There are many local rivalries in world football. Can you match these pairs of local rivals by their nicknames (or the English translations of their nicknames) with the city that they are from?
Average, 10 Qns, Red_John, Aug 21 21
Average
Red_John
Aug 21 21
84 plays
20.
  Red and White Soccer    
Multiple Choice
 10 Qns
A number of famous soccer teams from around the world traditionally play in red and white shirts, can you identify some of them?
Average, 10 Qns, Dizart, Apr 17 14
Average
Dizart gold member
332 plays
21.
  Know Your Soccer Jerseys?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A mixed bag of quirky kit related questions, some harder than others, that will test the memory of even the most avid soccer fans.
Average, 10 Qns, mike_eleven, Jan 11 09
Average
mike_eleven
1197 plays
22.
  General Footy Facts I    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz that I hope you enjoy, covering all things football. Good luck and have fun :-)
Average, 10 Qns, runaway_drive, Feb 14 11
Average
runaway_drive gold member
568 plays
23.
  9 Famous Goals, 1 Famous Miss    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about some of the goals, and one miss, that made soccer history.
Average, 10 Qns, quogequox, Dec 23 18
Average
quogequox
Dec 23 18
730 plays
24.
  Worldwide Soccer Mix    
Multiple Choice
 10 Qns
The quiz for the soccer brain- some easier than others!
Average, 10 Qns, bwfc10, Jun 20 22
Average
bwfc10
Jun 20 22
144 plays
25.
  General Footy Facts II    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten years after my first one, here's another quiz covering all things football. Enjoy!
Average, 10 Qns, runaway_drive, Jan 20 21
Average
runaway_drive gold member
Jan 20 21
191 plays
26.
  Football for Dummies #7    
Multiple Choice
 10 Qns
More questions for people with a passion for soccer. This quiz deals with the correct spelling of famous soccer players. Good luck!
Average, 10 Qns, silverginger, Jul 23 09
Average
silverginger gold member
663 plays
27.
  Mixed Worldwide Football    
Multiple Choice
 10 Qns
Please enjoy this quiz about soccer from all over the world.
Average, 10 Qns, Helo_King, Mar 25 09
Average
Helo_King
726 plays
28.
  Football for Dummies #1    
Multiple Choice
 10 Qns
Multiple choice questions for people with a passion for soccer. Good luck!
Average, 10 Qns, silverginger, Jul 23 09
Average
silverginger gold member
1309 plays
29.
  Most Appearances on the International Scene    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey guys. Welcome to my newest quiz. This time I will test your knowledge on the top appearance makers in the world of football.
Average, 10 Qns, GunnerVd, Jan 08 22
Average
GunnerVd
Jan 08 22
102 plays
30.
  Football for Dummies #8    
Multiple Choice
 10 Qns
More questions for people with a passion for soccer. This quiz deals with notable achievements by players. Good luck!
Average, 10 Qns, silverginger, Jul 23 09
Average
silverginger gold member
784 plays
31.
  Quizmaster Soccer    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers begin with the letters of QUIZMASTER. The answer to Q.1 will begin with "Q" The answer to Q.2 will begin with "U". If you like this idea why not try my other quizmaster in the general section.
Average, 10 Qns, cal79, Nov 14 06
Average
cal79
1852 plays
32.
  Football for Dummies #4    
Multiple Choice
 10 Qns
More multiple choice questions for people with a passion for soccer. This one focuses on famous footballing Gary's. Good luck!
Average, 10 Qns, silverginger, Jul 23 09
Average
silverginger gold member
626 plays
33.
  A Decade of Soccer : 1990s    
Multiple Choice
 15 Qns
Soccer in the 1990s from around the globe.
Average, 15 Qns, dcfc3cfc2, Jul 05 15
Average
dcfc3cfc2
2809 plays
34.
  Football for Dummies #6    
Multiple Choice
 10 Qns
Yet more multiple choice questions for people with a passion for soccer. Good luck!
Average, 10 Qns, silverginger, Jul 23 09
Average
silverginger gold member
845 plays
35.
  Penalty!    
Multiple Choice
 10 Qns
Penalty! The ball is placed 12 yards from the goal, the kicker lines up his shot, but will the ball enter the back of the net? This is about Euro and World Cup.
Average, 10 Qns, ben_hammer, Apr 13 09
Average
ben_hammer
1211 plays
36.
  Unfortgettable Things in Football    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about all the unfortgettable things in which have happened down the years in English football.
Average, 10 Qns, nottmred, May 16 06
Average
nottmred
594 plays
37.
  2003 Summer Action    
Multiple Choice
 10 Qns
It was the off-season time for the professional leagues in most countries, but there were still lots of action going on during 2003 in the world of soccer.
Average, 10 Qns, mrhoujr84, Dec 16 06
Average
mrhoujr84
584 plays
38.
  Mega Soccer    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz so it might not be really hard for soccer fans. Please send back of how you think of my game or a suggestion.
Easier, 10 Qns, Dman, Nov 23 09
Easier
Dman
3581 plays
39.
  Fun Footietastic    
Multiple Choice
 10 Qns
I love football and thought I would let everyone have fun, and also learn new information off my quiz. Just make sure you have fun!
Average, 10 Qns, roories, Apr 25 14
Average
roories
445 plays
40.
  I Love Soccer    
Multiple Choice
 5 Qns
This is the easiest quiz about soccer you will ever take!
Average, 5 Qns, horselover-old, Apr 19 09
Average
horselover-old
3119 plays
41.
  Soccer Slang    
Multiple Choice
 5 Qns
A quiz on soccer lingo.
Easier, 5 Qns, Skippygirl, Nov 30 08
Easier
Skippygirl
3673 plays
42.
  International Soccer Strips    
Multiple Choice
 10 Qns
About the colours that feature on some of the 2003 soccer nations. All the questions are based on thier 'home' strips.
Average, 10 Qns, ozyboy, Dec 16 06
Average
ozyboy
1295 plays
43.
  Soccer Ultimate IV    
Multiple Choice
 5 Qns
Questions about players, teams, competitions and much more I hope you enjoy this quiz!
Average, 5 Qns, protege323, Jan 21 03
Average
protege323
791 plays
Related Topics
  World Football Challenge [Sports] (56 quizzes)


Worldwide Football Trivia Questions

1. A time to dance: which team, led by Pep Guardiola, won the European Champions League in 2023 for the first time in their history?

From Quiz
A Time to Dance, A Time to Mourn

Answer: Manchester City

In the 2018-19 season, Manchester City were the first men's team to win the England domestic treble (Premier League, FA Cup and League Cup). Although they had played in the Champions League previously, they had never won it before 2023, when they faced Inter Milan in the final, having boosted their squad with the formidable Erling Haaland. City won 1-0 thanks to a goal from Rodri. Like their local rivals in 1999, City's Champions League trophy was part of The Treble: they also won the FA Cup, beating United 2-1, and their third successive Premier League title.

2. This player started his career at CSKA SOFIA and became the most-capped Bulgarian player. His talent came to the attention of John Barnes and he was signed by Celtic. Who is this player, who became a legend at Aston Villa?

From Quiz Most Appearances on the International Scene

Answer: Stiliyan Petrov

Stiliyan Petrov made his mark with Celtic (1999-2006) and in August 2006 he moved to Aston Villa. He became Villa captain in the summer of 2009 and led the team to sixth place in the Premier league, the semi-finals of the FA Cup and the final of the League Cup in his first season holding the armband. Petrov retired from football in 2013, due to leukaemia.

3. Which Everton player was brought on as an early substitute for Muhamed Besic against Chelsea in September 2015, and ended up scoring a hat-trick?

From Quiz Ready Player Two

Answer: Steven Naismith

Naismith scored what was described as a 'perfect' hat-trick: one goal with his right foot, one with his left and one with a header. Muhamed Besic was injured in the ninth minute, and within eight minutes of coming on for Everton, Naismith scored. He went on to score again in the 22nd minute and again in the 82nd, with Chelsea's sole goal coming from Nemanja Matic. It was not a good season for Chelsea - who finished tenth - or Jose Mourinho, who left by nutual consent three months later and was replaced with another former Chelsea manager, Guus Hiddink, who acted as a caretaker.

4. Tempers flared during the FA Cup quarter final between Everton and Chelsea in 2016, when the volatile Diego Costa appeared to bite an Everton player, resulting in him being sent off. Who was his alleged victim, who also received a red card?

From Quiz Villains

Answer: Gareth Barry

Diego Costa had had previous run-ins with Everton the season before, when he taunted Seamus Coleman after the latter scored an own goal during Chelsea's 6-3 win over them. Everton goalkeeper Tim Howard came to Coleman's defence. Costa's temper repeatedly got him into trouble during his time at Chelsea, with him stamping on two Liverpool players during the 2015 League Cup semi final. He also slapped Laurent Koscielny during a match between Chelsea and Arsenal. Against Everton, Costa appeared to bite Barry, but Barry - who was also sent off later in the game - stated afterwards that Costa had not bitten him.

5. Penalties in football have always been part of the game. But the use of a red card by a referee to signal a major penalty is a rather new invention. During what FIFA event was the first red card issued?

From Quiz Red Card Blues

Answer: 1974 World Cup

The use of brightly colored red and yellow cards to signify penalties in football seems as if it has been part of the game forever. Certainly the concept of certain violations requiring a player to be ejected from a match has been part of football's rules since inception. However, it was not until the 1970s that referees were given the red and yellow cards. The card system was the invention of English football referee Ken Aston. Ashton was the head referee for the 1966 World Cup as a member of the FIFA Referees Committee. Ashton wanted to create a system for referees to communicate with players, coaches and fans that were not subject to language limitations or misinterpretation. Ashton modeled the card system on the traffic light pattern of yellow/caution and red/stop. The card system was in use for the 1970 FIFA World Cup in Mexico. However, no player was issued a red card during the event. It was not until the 1974 World Cup group play match between Chile and West Germany that Chilean player Carlos Caszely was shown the red card and ejected from the game. Chile went on to lose the match 1-0.

6. They were the only club representing the former Yugoslavia to win the European Champions Cup, and they wore their traditional red and white stripes in their final victory over Marseille. Which club is this?

From Quiz Red and White Soccer

Answer: Red Star Belgrade

Red Star (known locally as Crvena Zvezda) were founded in 1945, and were champions of the former Yugoslavia 19 times, before becoming founder members of the Serbian League in 1992. Their greatest moment came in season 1900-91 when they defeated Olympique Marseille on penalties in the European Cup Final in Bari.

7. In the final of the 2010 FIFA World Cup, who scored the winning goal?

From Quiz General Footy Facts I

Answer: Andres Iniesta

The 2010 FIFA World Cup was held in South Africa and the final was contended between Spain and the Netherlands. The game ended 1-0 to Spain, with Iniesta scoring an extra time winner to bag Spain's first World Cup win. Fernando Torres didn't score in the World Cup that year and did not live up to the expectations of the general public around the world.

8. Who was Manchester United's top scorer for the 1998-99 season?

From Quiz Mixed Worldwide Football

Answer: Dwight Yorke

Dwight Yorke scored nearly 30 goals, surpassing everyone else on the team. He was so confident, he once bet Sir Alex that he could score a hat-trick against Brondby. He scored once but was then subbed. He wasn't forced to pay.

9. Which Italian squad has worn a predominatly pink kit for 100 years?

From Quiz Know Your Soccer Jerseys?

Answer: Palermo

The unique colour was first featured on February 27, 1907. Since then, Palermo have experimented with many different designs and colours but ultimately have retained their traditional pink.

10. Maybe the most famous goal of all time, but as any Englishman will tell you, this shouldn't have been a goal at all. Maradona knocks in a goal with his hand. This goal helped Argentina defeat England, at which stage of the 1986 World Cup?

From Quiz 9 Famous Goals, 1 Famous Miss

Answer: Quarter Final

On June 22 1986 England and Argentina met on the football field for the first time since the Falklands War. Referee Ali Bennaceur allowed the goal, Maradona claimed it was "the hand of god", England was defeated 2-1, and Argentina went on to win the World Cup.

11. What famously happened to Ron Atkinson in his first game in charge of Nottingham Forest?

From Quiz Unfortgettable Things in Football

Answer: He stepped into the wrong dugout

Ron Atkinson stepped into the Arsenal dugout by accident, had his photograph taken and only realised when being told by one of the bemused Arsenal subtitutes.

12. In 2004, who became the youngest player to score in the European Championships, breaking another players record that was broken earlier in the tournament?

From Quiz Fun Footietastic

Answer: Johan Vonlanthen

Johan Vonlanthen broke Wayne Rooneys record against France in the 2004 European Championships hosted in Portugal. Rooney only broke the record himself one game earlier in the same championships, scoring against Vonlanthens team Switzerland and beating Dragan Stojkovics record from 1984.

13. In a 2004 poll for Channel 4 Television in the UK, Gary Lineker was voted into England's greatest ever team. Which other striker made the squad?

From Quiz Football for Dummies #6

Answer: Alan Shearer

The team in full was: Sir Alf Ramsay (manager), Gordon Banks (goal), Stuart Pearce (left back), George Cohen (right back), Tony Adams & Bobby Moore (centre backs), Tom Finney (left wing), David Beckham (right wing), Paul Gascoigne & Bobby Charlton (centre midfield), Alan Shearer & Gary Lineker (strikers). The poll left out such greats as Bryan Robson, Duncan Edwards, and Jack Charlton.

14. Which Gary began and ended his professional career with Middlesbrough?

From Quiz Football for Dummies #4

Answer: Gary Pallister

While Pallister did indeed begin and end his career at Middlesbrough, it was at Manchester United where he excelled at the game, playing for nearly a decade in which he totalled 317 League games for the club and also enjoyed a fine run at the centre of England's defence.

15. Which England legend had the nickname of the "Lion of Vienna"?

From Quiz Football for Dummies #1

Answer: Nat Lofthouse

Lofthouse was given the nickname after an amazing display for England in a 3-2 win over Austria in 1952. He played his whole career with Bolton Wanderers, and scored 30 goals in 33 international games for England. None of the others listed were born when this game took place.

16. Q : Niall _____ Republic Of Ireland striker.

From Quiz Quizmaster Soccer

Answer: Quinn

Quinn played for Sunderland and Arsenal. He was a tall player and uses his height to great advantage by getting his head on the ball. He scored lots of goals.

17. When did Senegal reach their first African Nations Cup Final?

From Quiz Soccer Ultimate IV

Answer: 2002

Senegal lost 3-2 in a penalty shootout to Cameroon in the 2002 final. The scores were tied at 0-0 after extra time.

18. This A is an English club that once played its home games at Highbury.

From Quiz The A to Z of Soccer

Answer: Arsenal

The Gunners.

19. What colours are on the Australian jersey?

From Quiz International Soccer Strips

Answer: Green and Gold

Every Aussie sporting team has the 'Green and Gold'.

20. FA Premier League: which team won the most titles in the nineties?

From Quiz A Decade of Soccer : 1990s

Answer: Manchester United

Man Utd won 5 out of 7 Premiership titles in the nineties.

21. What can you not use when playing soccer?

From Quiz Mega Soccer

Answer: Hands

If you use your hands it is handball, and a free kick to the other side. This excludes the two goal-keepers, and a throw-in!

22. Which country was the first to win the FIFA World Cup five times?

From Quiz Worldwide Soccer Mix

Answer: Brazil

Brazil have won five times - 1958, 1962, 1970, 1994 and 2002. They were runners-up in 1950 and 1998. Italy and Germany had won the competition three times each, when Brazil won their fifth: Germany - 1954, 1974 and 1990 (runners-up 1966, 1982, 1985 and 2002). Italy - 1934, 1938 and 1982 (runners-up 1970 and 1994).

23. Which South American country both hosted and won the first FIFA World Cup held in 1930?

From Quiz I Dare You To Ace This Quiz!

Answer: Uruguay

After FIFA was founded in 1904 by a small group of European nations, association football grew exponentially. Jules Rimet, who served as president of FIFA between 1921 and 1954, played a big role in the inception of international football competitions. FIFA officially began organizing the first World Cup in 1928 and made Uruguay the host country to celebrate 100 years of its independence. Football has long been a popular sport in South America, and Uruguay is no exception. The country, located in the southeast of the continent, is bordered by Brazil and Argentina (two famously football-loving nations). Uruguay was perhaps one of the most successful national teams in the first half of the 20th century, winning two World Cups (1930 and 1950) and several Copa America tournaments.

24. What does the term PK mean?

From Quiz Soccer Slang

Answer: penalty kick

25. How many players from each team can be on the soccer field during a game at the same time?

From Quiz I Love Soccer

Answer: 11

There are always 11 players on the field at one time, in any country.

26. A time to mourn: thousands of people lost their lives in the Turkey-Syria earthquake on 6th February 2023. Which Ghanaian footballer, who played for FC Porto, Chelsea and Newcastle United, was among the dead?

From Quiz A Time to Dance, A Time to Mourn

Answer: Christian Atsu

Christian Atsu got his big break in football when he joined FC Porto as a teenager in 2011 under André Villas-Boas; however, he was loaned out to Rio Ave in the 2011-2012 season. He moved to Chelsea, then managed by Jose Mourinho, a compatriot of Villas-Boas, and was loaned out to multiple teams. These included Everton - where he featured in their ultimately unsuccessful Europa League campaign - Bournemouth, Malaga and Newcastle United. He joined the latter permanently in 2017 under Rafa Benítez and scored his first goal against Rotherham United. When his Newcastle contract ended, he had a stint at Saudi club Al-Raed before moving to his final club, Hatayspor. Atsu scored his first and last goal for Hatayspor against Kasýmpaþa in added time on 5th February 2023, and was in Rönesans Residenz, an apartment where several Hatayspor players and staff lived, when the earthquake struck. He had been due to fly out of Turkey, but had decided to stay with the club. Atsu was declared missing for two weeks; reports initially stated that he was safe, but these turned out to be false. On 18th February 2023, Atsu's death was confirmed when his body was found in the wreckage of the building. Newcastle paid tribute to him at their match against Liverpool, with his wife and children in attendance. Atsu's body was later flown back to Ghana for his funeral.

27. He was an English goalkeeper. He played a major role in the successes of Nottingham forest in the 1970s. Who is this former goalkeeper, who retired as the most-capped player in the history of England's national football team?

From Quiz Most Appearances on the International Scene

Answer: Peter Shilton

In addition to the record for most appearances, earning 125 caps, Shilton set an all-time record for the most competitive appearances in world football with 1,390. While playing for Nottingham Forest, Shilton won many honours, including the First Division championship, two European Cups, a UEFA Super Cup, and the Football League Cup. He represented England at UEFA Euro 1980, the 1982 FIFA World Cup, the 1986 FIFA World Cup, UEFA Euro 1988 and the 1990 FIFA World Cup.

28. What nickname did Everton fans give forward Dominic Calvert-Lewin, much to the annoyance of his father? (He's scored some thumpers in his time.)

From Quiz It's Disney, Clive, But Not As We Know It

Answer: Bambi

Everton bought Dominic Calvert-Lewin from Sheffield United in 2016. He was nicknamed 'Bambi' or 'Bambi on Ice' by Everton fans due to his ungainly performance on the pitch. In spite of this, he was Everton's top scorer in the 2020-2021 season, and former Everton striker-turned-coach Duncan Ferguson has been credited with aiding Calvert-Lewin in his development. When Calvert-Lewin scored his first goal for England against Wales in October 2020, his father Karlda posted an open letter on Facebook, saying, "You called him 'Bambi on Ice', but Bambi has found his skates!" 'Bambi' was released in 1942 and was based on the book by Felix Salten. Bambi is a young deer who will one day become the Great Prince of the Forest; his mother is killed by a hunter, an enemy the animals call 'Man'. One of his closest friends is Thumper, a rabbit, who teaches him to walk.

29. Brazil scored 18 goals in the 2002 FIFA World Cup. Who scored 8 of them to win the Golden Shoe, awarded to the top goalscorer in the tournament?

From Quiz General Footy Facts II

Answer: Ronaldo

One of the true all-time great strikers, Ronaldo would lead Brazil to their fifth FIFA World Cup title, scoring two goals in a 2-0 win against Germany in the final. The Brazilian didn't just make headlines with his goalscoring exploits, but with his haircut too. Ronaldo revealed that everyone was talking about his injury heading into the tournament, so he shaved his head but left a triangle, so people would talk about his wacky hairstyle instead.

30. Roger Milla retired from football in 1988, but returned to the game two years later to play for Cameroon in the 1990 World Cup. Against which South American team did he score two goals after coming on as a substitute in the 54th minute?

From Quiz Ready Player Two

Answer: Colombia

Goalkeepers in their late thirties are fairly common, but strikers are not. Roger Milla was an exception when he played for Cameroon in the 1990 World Cup, aged 38. Against Colombia in the knockout stage, Milla scored two goals in extra time after coming on as a sub for Louis-Paul Mfédé, which brought Cameroon into the quarter finals, making them the first African team in World Cup history to get this far. Milla also came on as a sub for Emmanuel Maboang against England, setting up Eugène Ekéké's goal which took Cameroon into the lead, though England ended up winning thanks to Gary Lineker's two late penalties. Milla later went on to play in the 1994 World Cup at the ripe old age of 42, and became the tournament's oldest goalscorer yet after scoring against Russia.

This is category 626
Last Updated Feb 21 2024 1:55 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.