FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The A to Z of Soccer
Quiz about The A to Z of Soccer

The A to Z of Soccer Trivia Quiz


See if you can think of the 20th century soccer clubs for every letter of the alphabet. Good luck.

A multiple-choice quiz by Ikabud. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Worldwide Football

Author
Ikabud
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
56,645
Updated
Sep 23 25
# Qns
25
Difficulty
Easy
Avg Score
22 / 25
Plays
7022
Last 3 plays: Kevlarkev73 (18/25), Guest 137 (25/25), runaway_drive (25/25).
- -
Question 1 of 25
1. This A is an English club that once played its home games at Highbury. Hint


Question 2 of 25
2. This B is a Portugese club that plays at the original Stadium of Light. Hint


Question 3 of 25
3. This C is an English team that plays at Stamford Bridge. Hint


Question 4 of 25
4. This D is an English team which moved from the Baseball Ground to Pride Park. Hint


Question 5 of 25
5. This E is an English team whose nickname is the Toffees. Hint


Question 6 of 25
6. This F is an English team that plays at Craven Cottage. Hint


Question 7 of 25
7. This G is a Turkish club which is famed for its notoriously colorful supporters. Hint


Question 8 of 25
8. This H is a German club that can really make 'mince meat' out of their opponents. Hint


Question 9 of 25
9. This I is an English club which is based in Suffolk. Hint


Question 10 of 25
10. This J is an Italian club that could be mistaken for the 'Magpies'. Hint


Question 11 of 25
11. This K is a German team that is one of the best in their league. Hint


Question 12 of 25
12. This L is an English Club that has a great tradition of successes in Europe. Hint


Question 13 of 25
13. This M is an English club that has the biggest world-wide fan base. Hint


Question 14 of 25
14. This N is an English club whose nickname is the 'Magpies'. Hint


Question 15 of 25
15. This O is a Greek club which is always there, or thereabouts. Hint


Question 16 of 25
16. This P is a Portugese club that plays in broad stripes of blue and white. Hint


Question 17 of 25
17. This Q is an English club that plays in blue and white hoops. Hint


Question 18 of 25
18. This R is a Scottish club which is one of the two 'Big' clubs in Scotland. Hint


Question 19 of 25
19. This S is an English club which moved from Roker Park to the Stadium of Light. Hint


Question 20 of 25
20. This T is a London club that played at White Hart Lane until 2016. Hint


Question 21 of 25
21. This U is an Italian club that commenced playing in Serie A in 1994-95. Hint


Question 22 of 25
22. This V is a Portugese club that plays in white and represents the city of Portugal's first king. Hint


Question 23 of 25
23. This W is an English club who changed the name of their former ground from Upton Park. Hint


Question 24 of 25
24. This X, a Spanish club is in a wine rich region. Hint


Question 25 of 25
25. This one is doubled: this Y is an English league team. And this Z is a Spanish team (first name Real). Who are they? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Oct 28 2025 : Kevlarkev73: 18/25
Oct 22 2025 : Guest 137: 25/25
Oct 18 2025 : runaway_drive: 25/25
Oct 17 2025 : Guest 50: 22/25
Oct 11 2025 : Guest 197: 21/25
Oct 11 2025 : Guest 49: 23/25
Oct 11 2025 : Guest 78: 21/25
Oct 10 2025 : Guest 86: 25/25
Oct 09 2025 : zevan: 14/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This A is an English club that once played its home games at Highbury.

Answer: Arsenal

The Gunners.
2. This B is a Portugese club that plays at the original Stadium of Light.

Answer: Benfica

One of the mightiest teams in Europe once, this huge club had fallen on hard times in the early 2000s.
3. This C is an English team that plays at Stamford Bridge.

Answer: Chelsea

Some commentators say the Blues are the most glamorous club in England.
4. This D is an English team which moved from the Baseball Ground to Pride Park.

Answer: Derby County

The Rams.
5. This E is an English team whose nickname is the Toffees.

Answer: Everton

Everton play at Goodison Park.
6. This F is an English team that plays at Craven Cottage.

Answer: Fulham

Promoted to the FA Premier League at the end of season 2000-01, this West London club will forever live in the shadow of its more glamorous neighbour.
7. This G is a Turkish club which is famed for its notoriously colorful supporters.

Answer: Galatasaray

Galatasaray are up there with the best in Europe.
8. This H is a German club that can really make 'mince meat' out of their opponents.

Answer: Hamburg

Hamburg ... Hamburger ... oh well, never mind.
9. This I is an English club which is based in Suffolk.

Answer: Ipswich Town

Once winners of the UEFA Cup, Ipswich are only just coming back to the big time.
10. This J is an Italian club that could be mistaken for the 'Magpies'.

Answer: Juventus

Juventus are one of the world's biggest soccer clubs.
11. This K is a German team that is one of the best in their league.

Answer: Kaiserslautern

Kaiserslautern were riding high in the German championship race most years.
12. This L is an English Club that has a great tradition of successes in Europe.

Answer: Liverpool

Liverpool have one of the best records in European competition. They play at Anfield.
13. This M is an English club that has the biggest world-wide fan base.

Answer: Manchester United

What else can be said?
14. This N is an English club whose nickname is the 'Magpies'.

Answer: Newcastle United

Newcastle play at St James' Park. Their nickname, is because of their black and white strip.
15. This O is a Greek club which is always there, or thereabouts.

Answer: Olympiakos

Panathanaikos are their main rivals.
16. This P is a Portugese club that plays in broad stripes of blue and white.

Answer: Porto

Porto have been the strongest force in Portugese soccer in the late 1990s and early 2000s. They play at the Antas Stadium.
17. This Q is an English club that plays in blue and white hoops.

Answer: Queens Park Rangers

QPR play in West London.
18. This R is a Scottish club which is one of the two 'Big' clubs in Scotland.

Answer: Rangers

Rangers, a Glasgow team, are one of the most famous clubs in Britain.
19. This S is an English club which moved from Roker Park to the Stadium of Light.

Answer: Sunderland

Peter Reid's Sunderland play at the Stadium of Light.
20. This T is a London club that played at White Hart Lane until 2016.

Answer: Tottenham Hotspur

The Spurs are one of London's premier clubs.
21. This U is an Italian club that commenced playing in Serie A in 1994-95.

Answer: Udinese

Founded in 1896, Udinese are one of the under-achievers of Italian Soccer.
22. This V is a Portugese club that plays in white and represents the city of Portugal's first king.

Answer: Vitoria de Guimaraes

Afonso Henriques was the first King of Portugal, he made his capital initially at Guimaraes.
23. This W is an English club who changed the name of their former ground from Upton Park.

Answer: West Ham United

West Ham play in claret and blue and they spend their time 'blowing bubbles'. They left Upton Park in 2016, and moved to to London Stadium (built for the 2012 Olympic Games).
24. This X, a Spanish club is in a wine rich region.

Answer: Xerex

Xerex is in the Spanish second division.
25. This one is doubled: this Y is an English league team. And this Z is a Spanish team (first name Real). Who are they?

Answer: York City, Zaragoza

York City were in the English third division in the 2001-02 and Real Zaragoza are in the Spanish Premiera Liga.
Source: Author Ikabud

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/31/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us