FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gone But Not Forgotten
Quiz about Gone But Not Forgotten

Gone, But Not Forgotten Trivia Quiz


Over the years the NFL, NBA, and NHL have faced competition from upstart leagues. In each of the following 10 questions you will be shown 4 team names. All you have to do is identify what defunct league those four teams played in.

A multiple-choice quiz by bomber1013. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. USA by Year

Author
bomber1013
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
3,293
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
639
- -
Question 1 of 10
1. What defunct sports league do these teams have in common? Buffalo Bills - Baltimore Colts - Miami Seahawks - New York Yankees? Hint


Question 2 of 10
2. What defunct league do these teams have in common? Carolina Cougars - Minnesota Pipers - Virginia Squires - Oakland Oaks? Hint


Question 3 of 10
3. What defunct league do these teams have in common? Calgary Broncos - Dayton Aeros - Miami Screaming Eagles - San Francisco Sharks? Hint


Question 4 of 10
4. This league had: Boston Patriots - New York Titans - Dallas Texans - Los Angeles Chargers? Hint


Question 5 of 10
5. This league had: Birmingham Americans - Chicago Wind - Detroit Wheels - Jacksonville Express? Hint


Question 6 of 10
6. This league had: Chicago Fire - Jacksonville Sharks - Portland Thunder - Birmingham Vulcans? Hint


Question 7 of 10
7. These teams played in: Arizona Wranglers - Michigan Panthers - Philadelphia Stars - Jacksonville Bulls? Hint


Question 8 of 10
8. These teams played in: Richmond Rage - Atlanta Glory - Portland Power - Columbus Quest? Hint


Question 9 of 10
9. These teams were in: Racine Bells - Grand Rapids Chicks - South Bend Blue Sox - Kenosha Comets? Hint


Question 10 of 10
10. Indiana Pacers - San Antonio Spurs - New York Nets - Denver Nuggets. These teams were in the: Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What defunct sports league do these teams have in common? Buffalo Bills - Baltimore Colts - Miami Seahawks - New York Yankees?

Answer: All American Football Conference (AAFC)

The AAFC merged with the NFL starting in 1950. The Cleveland Browns, San Francisco 49ers, Baltimore Colts, and New York Yankees joined the older league.
2. What defunct league do these teams have in common? Carolina Cougars - Minnesota Pipers - Virginia Squires - Oakland Oaks?

Answer: American Basketball Association

The ABA merged with NBA after the 1976 season.
3. What defunct league do these teams have in common? Calgary Broncos - Dayton Aeros - Miami Screaming Eagles - San Francisco Sharks?

Answer: World Hockey Association

If you got this one, you know your defunct sports leagues. All four teams were charter members of the WHA, but for one reason or another, none of them ever played a game.
4. This league had: Boston Patriots - New York Titans - Dallas Texans - Los Angeles Chargers?

Answer: American Football League

The AFL is probably the most successful merger in modern sports. All 10 of the AFL teams were merged into the NFL. The league was designated the American Football Conference, and Cleveland, San Francisco, and Baltimore were shifted from the National side of the league to the American side.
5. This league had: Birmingham Americans - Chicago Wind - Detroit Wheels - Jacksonville Express?

Answer: World Football League

The WFL folded in 1975 after struggling for more than 2 years financially.
6. This league had: Chicago Fire - Jacksonville Sharks - Portland Thunder - Birmingham Vulcans?

Answer: World Football League

This is the WFL again. Teams changed names a lot during those 2 years.
7. These teams played in: Arizona Wranglers - Michigan Panthers - Philadelphia Stars - Jacksonville Bulls?

Answer: United States Football League

You didn't really think I would use the WFL three times in row, did you?
8. These teams played in: Richmond Rage - Atlanta Glory - Portland Power - Columbus Quest?

Answer: American Basketball League

This is a recently defunct league. Although the ABL managed to get started before the WNBA, financial woes forced the league to fold in 1998.
9. These teams were in: Racine Bells - Grand Rapids Chicks - South Bend Blue Sox - Kenosha Comets?

Answer: All American Girls Professional Baseball League

As portrayed in the movie 'A League of Their Own', it's the AAGPBL.
10. Indiana Pacers - San Antonio Spurs - New York Nets - Denver Nuggets. These teams were in the:

Answer: American Basketball Association

All 4 teams continue to play today in the NBA.
Source: Author bomber1013

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Year in Sports [1] Easier
2. Remember When? [5] Average
3. A Year in Sports [3] Average
4. A Year in Sports [2] Average
5. Remember When? [2] Average
6. A Year in Sports [4] Average
7. Remember When? [4] Average
8. Remember When? [1] Average
9. Remember When? [3] Average
10. The Championship Game #2 Average
11. The Championship Game #1 Average
12. Which Year Did It Happen Average

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us