FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hollands World Cup Adventures
Quiz about Hollands World Cup Adventures

Holland's World Cup Adventures Quiz


The Dutch soccer team became world famous because of several World Cup achievements. How well do you know the team and its history? Enjoy yourselves!

A multiple-choice quiz by Kurf. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Netherlands

Author
Kurf
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
14,137
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1076
Last 3 plays: Guest 119 (2/10), dan180dan180 (10/10), Guest 73 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Holland have played in two World Cup finals. In which years? Hint


Question 2 of 10
2. In the 1994 World Cup qualifying rounds Holland played their last match away. Which country was their opponent? Hint


Question 3 of 10
3. Holland played only one game in the 1934 World Cup. Which country was the opponent? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the coach of Holland during the World Cup of 1978? Hint


Question 5 of 10
5. How many games did Holland win during the 1974 World Cup ? Hint


Question 6 of 10
6. During the 1994 World Cup in the USA, Holland lost 2-3 in the quarter finals against Brazil. Who scored the winning goal for Brazil? Hint


Question 7 of 10
7. In the 1990 World Cup the Dutch team scored only two goals, against Egypt and Ireland. Who were the goalscorers? Hint


Question 8 of 10
8. Which country ended Holland's World Cup hopes in 1990? Hint


Question 9 of 10
9. Who coached Holland during the 1994 World Cup in the USA? Hint


Question 10 of 10
10. In France 1998 Holland was eliminated by penalties in the semi-final against Brazil. How many times did the Dutch fail to score from the spot? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : Guest 119: 2/10
Jun 04 2024 : dan180dan180: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 73: 3/10
Jun 01 2024 : Guest 93: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Holland have played in two World Cup finals. In which years?

Answer: 1974 and 1978

Sadly they lost them both. In 1974 1-2 to Germany, and in 1978 1-3 to Argentina.
2. In the 1994 World Cup qualifying rounds Holland played their last match away. Which country was their opponent?

Answer: Poland

The game in Poznan was attended by 20,000 spectators: 19,000 Dutch fans and 1,000 Polish fans.
3. Holland played only one game in the 1934 World Cup. Which country was the opponent?

Answer: Switzerland

Holland lost 2-3 with goals from Smit and Vente.
4. Who was the coach of Holland during the World Cup of 1978?

Answer: Ernst Happel

Happel (Austria) died in the late 1990s.
5. How many games did Holland win during the 1974 World Cup ?

Answer: Five

They beat Uruguay, Bulgaria, Argentina, East Germany and Brazil.
6. During the 1994 World Cup in the USA, Holland lost 2-3 in the quarter finals against Brazil. Who scored the winning goal for Brazil?

Answer: Branco

Branco scored from a free kick.
7. In the 1990 World Cup the Dutch team scored only two goals, against Egypt and Ireland. Who were the goalscorers?

Answer: Kieft and Gullit

Both games ended 1-1.
8. Which country ended Holland's World Cup hopes in 1990?

Answer: West Germany

West Germany got their revenge for their defeat in the 1988 European Championship.
9. Who coached Holland during the 1994 World Cup in the USA?

Answer: Dick Advocaat

Advocaat is now manager of Glasgow Rangers.
10. In France 1998 Holland was eliminated by penalties in the semi-final against Brazil. How many times did the Dutch fail to score from the spot?

Answer: 2

Ronald de Boer and Phillip Cocu missed.
Source: Author Kurf

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us