FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about K1
Quiz about K1

K-1 Trivia Quiz


This quiz is about the K-1, the greatest kick boxing event in the world.

A multiple-choice quiz by Angelo80. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Martial Arts

Author
Angelo80
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
285,696
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
338
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. K-1 is a combination of different martial arts. The 1 is derived from Formula 1, expressing the top class of racing. K-1 is the top of martial arts. What does the K stand for? Hint

All these
Kung-fu
Karate
Kick Boxing

2. K-1 is a product of Japan. Who is the founder of K-1? Hint

Noriyuki Haga
Hideki Tojo
Yasuo Fukuda
Kazuyoshi Ishii

3. Who was the victor of the first K-1 World Grand Prix Final elimination in 1993? Hint

Andy Hug
Ernesto Hoost
Peter Aerts
Branko Cikatiae

4. Ernesto Hoost is the legendary K-1 fighter who succeeded in winning the K-1 World Grand Prix Final elimination four times. What is the nickname of Hoost? Hint

The Flying Gentleman
Blitz
The Red Scorpion
Mr. Perfect

5. Sem Schilt is the tall Dutch giant who is the first K-1 fighter to claim three consecutive championships. Some people claim Schilt is being successful due to his size. However, Schilt is a martial arts expert and has beaten even bigger contestants. What is Schilt's major discipline? Hint

Boxing
Muay Thai
Karate
Hapkido

6. Frenchman Jerome Le Banner is one of K-1s legends. Although he never won a title, Le Banner is one of the most popular fighters. This resulted in as much as three nicknames. Which of these is not a nickname of Le Banner? Hint

The Bulldog of Normandy
Geronimo
Napoleon
Hyper Battle Cyborg

7. Musashi is the Japanese fighter who has been closest to be the first Japanese victor of a K-1 World Grand Prix Final Elimination. Musashi's real name is Akio Mori, but he took on the name of Musashi after a man he admires. Who was the real Musashi? Hint

A kick boxer in the late 50's
A samurai fighter
A kamikaze pilot from WWII
A motor cyclist racer

8. Mirko Filipovic is not only a K-1 legend, but is also a fierce some contestant of Pride, UFC, and Dream. Under what name do we know Filipovic better? Hint

Ubojica
Cro Cop
Bojovnik
Borac

9. Andy Hug is without a doubt one of the greatest K-1 fighters ever. He was the victor of the K-1 World Grand Prix Final Elimination in 1996, and was in the title match of the same event in 1997 and 1998 being defeated by Hoost and Aerts. Without a doubt, the Swiss Andy Hug would have won more if he had not died in 2000. What was the cause of his death? Hint

Cardiac arrest
Suicide
Leukemia
A fatal strike on the temple

10. One of the best K-1 fighters ever is "The Lumberjack". Who is being referred to with this nickname? Hint

Ray Sefo
Remy Bonjasky
Mark Hunt
Peter Aerts


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. K-1 is a combination of different martial arts. The 1 is derived from Formula 1, expressing the top class of racing. K-1 is the top of martial arts. What does the K stand for?

Answer: All these

K-1 is a mixture of all these styles. Because of that, the K stands for karate, kung-fu, and kick boxing all together.
2. K-1 is a product of Japan. Who is the founder of K-1?

Answer: Kazuyoshi Ishii

Kazuyoshi Ishii is a former karate fighter. In 1993, Ishii founded the K-1 organization. Noriyuki Haga is a motorcycle racer. Yasuo Fukuda is Japan's Prime Minister. Hideki Tojo was one of Japan's infamous generals in WWII.
3. Who was the victor of the first K-1 World Grand Prix Final elimination in 1993?

Answer: Branko Cikatiae

It was the 'Croatian Tiger' Branko Cikatiae. Cikatiae beat Ernesto Hoost in the final match. CikatiŠ was the first victor, but is also the oldest winner of the K-1 World Grand Prix Final Elimination (38). Andy Hug won the championship in 1996. Peter Aerts is the only active fighter of the four and was the victor in 1994, 1995, and 1998. Ernesto Hoost was crowned champion in 1997, 1999, 2000, and 2002.
4. Ernesto Hoost is the legendary K-1 fighter who succeeded in winning the K-1 World Grand Prix Final elimination four times. What is the nickname of Hoost?

Answer: Mr. Perfect

Referring to his all round skills, Hoost has fought 118 matches resulting in 98 wins, 19 losses and 1 draw. Mr. Perfect had an astonishing listed 62 KO's on his behalf. The Flying Gentleman is the nickname of Remy Bonjasky. The Red Scorpion is Alexey Ignashov. Blitz is the nickname of Stephan Leko.
5. Sem Schilt is the tall Dutch giant who is the first K-1 fighter to claim three consecutive championships. Some people claim Schilt is being successful due to his size. However, Schilt is a martial arts expert and has beaten even bigger contestants. What is Schilt's major discipline?

Answer: Karate

Schilt is an Ashihara Karate fighter. He won the K-1 World Grand Prix Final elimination the first time in 2005 beating Glaube Feitosa. He successfully defended his title in 2006 and 2007 against Peter Aerts, thus being the first to gain three consecutive wins.
6. Frenchman Jerome Le Banner is one of K-1s legends. Although he never won a title, Le Banner is one of the most popular fighters. This resulted in as much as three nicknames. Which of these is not a nickname of Le Banner?

Answer: Napoleon

Napoleon was also one of the shortest historical persons so not exactly a man of the same posture as Le Banner. Le Banner never won a title, but was in the K-1 World Grand Prix Final Elimination title match in 1995 against Peter Aerts. In 2002, Le Banner was in the finals of a final elimination again, fighting against Ernesto Hoost. Although Le Banner met his Waterloo, he gained sympathy by continuing the fight despite a fractured elbow.
7. Musashi is the Japanese fighter who has been closest to be the first Japanese victor of a K-1 World Grand Prix Final Elimination. Musashi's real name is Akio Mori, but he took on the name of Musashi after a man he admires. Who was the real Musashi?

Answer: A samurai fighter

The real Musashi, 1584-1645, was a legendary samurai. His full name was Shinmen Musashi No Kami Fujiwara No Genshin. Musashi is his turf, an area south west of Tokyo. The K-1 fighter Musashi is also a karate practitioner. Musashi took his ring name from the famous samurai, since his kicking technique is said to resemble the real Musashi.
8. Mirko Filipovic is not only a K-1 legend, but is also a fierce some contestant of Pride, UFC, and Dream. Under what name do we know Filipovic better?

Answer: Cro Cop

Filipovic started his career in 1996 as a kickboxer while he was a commando in the Croatian police. The name Croatian Cop was born, which was soon enough abbreviated to "Cro Cop". He has also used the nickname "Tigar" (Croatian for "tiger"). Filipovic was in the 1999 K-1 World Grand Prix Final Elimination title match where he was beaten by Ernesto Hoost. Most martial arts fans today, know him as a the fierce some destroyer from UFC.

The other words are Croatian words. Ubojica means killer. Bojovnik means warrior. Borac means fighter.
9. Andy Hug is without a doubt one of the greatest K-1 fighters ever. He was the victor of the K-1 World Grand Prix Final Elimination in 1996, and was in the title match of the same event in 1997 and 1998 being defeated by Hoost and Aerts. Without a doubt, the Swiss Andy Hug would have won more if he had not died in 2000. What was the cause of his death?

Answer: Leukemia

Hug did not die in the ring. Andy Hug was originally a Kyokushin Karate fighter. The Japanese called him "Blue-Eyed Samurai", while the rest of the world referred to him as "Andy Kick, due to his legendary axe kick.
10. One of the best K-1 fighters ever is "The Lumberjack". Who is being referred to with this nickname?

Answer: Peter Aerts

Peter Aerts from the Netherlands. Aerts won the Final Elimination tournament in 1994, 1995, and 1998. He lost the title matches in 2006 and 2007 against Sem Schilt. Remy Bonjasky, aka, "The Flying Gentleman" is also from the Netherlands, and won the Final Elimination in 2003 and 2004. Mark Hunt was the winner in 2001. Ray Sefo never won the Final Elimination, but was in the title match in 2000 where he was beaten by Ernesto Hoost.
Source: Author Angelo80

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Martial Arts Tough
2. Advanced Martial Arts Tough
3. Kickboxing Average
4. Martial Arts 200 Difficult
5. Martial Arts - Ninjutsu Difficult
6. Do You Know Martial Arts? Average
7. Japanese Samurai Swords Average
8. Japanese Martial Arts Knowledge Tough
9. Assorted Martial Arts Tough
10. Martial Arts People Difficult
11. Tai Chi Chuan Average
12. Ninja General Knowledge! Tough

9/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us