FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ken Griffey Jr
Quiz about Ken Griffey Jr

Ken Griffey Jr. Trivia Quiz


This is an average quiz on Ken Griffey Jr.

A multiple-choice quiz by dotts 11. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Players E-K
  8. »
  9. Ken Griffey Jr.

Author
dotts 11
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,528
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
890
- -
Question 1 of 10
1. When was Ken Griffey born? Hint


Question 2 of 10
2. When did Ken's father become his teammate on the Seattle Mariners? Hint


Question 3 of 10
3. What position did Ken play? Hint


Question 4 of 10
4. How many homeruns did Ken have in 1990? Hint


Question 5 of 10
5. Who did Ken play for in 1988? Hint


Question 6 of 10
6. How many homeruns did Ken hit as a Mariner? Hint


Question 7 of 10
7. Why does Ken wear his hat backwards? Hint


Question 8 of 10
8. What year did Ken hit his 400th homerun? Hint


Question 9 of 10
9. Who is Ken's favorite actor? Hint


Question 10 of 10
10. When did Ken Griffey Sr. and Ken Griffey Jr. hit back to back homeruns? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Ken Griffey born?

Answer: November 21st, 1969

He was born November 21, 1969 in Donora, PA.
2. When did Ken's father become his teammate on the Seattle Mariners?

Answer: August 1990

They also were born in the same town.
3. What position did Ken play?

Answer: Centerfield

Later he made amazing catches.
4. How many homeruns did Ken have in 1990?

Answer: 22

He also had 80 RBIs.
5. Who did Ken play for in 1988?

Answer: San Bernardino

He had 74 hits, 13 doubles, 11 homeruns, 42 RBIs, 32 stolen bases, and his batting average was .338.
6. How many homeruns did Ken hit as a Mariner?

Answer: 417

In his 11th year as a Mariner (1999) he hit 56 homeruns. He also hit 56 dingers in 1998. He returned in 2009 and 2010 and hit another 19, for a total of 417 home runs.
7. Why does Ken wear his hat backwards?

Answer: as a kid he wore his dad's caps and they were too big

His mom says " The bill went over his eyes so he put it on backwards and it fit and that's why he wears it this way today".
8. What year did Ken hit his 400th homerun?

Answer: 2000

He only needed two homeruns to do it. He hit it on April 10th against the Rockies. Junior became the youngest player ever to hit 400 career home runs.
9. Who is Ken's favorite actor?

Answer: Danny Glover

It said it in Sports Illustrated for Kids.
10. When did Ken Griffey Sr. and Ken Griffey Jr. hit back to back homeruns?

Answer: September 14th, 1990

They were the first father and son to hit back to back homeruns.
Source: Author dotts 11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Ken Griffey Jr Tough
2. What the H? Easier
3. Chipper Jones Average
4. What the F Average
5. Lou Gehrig Tough
6. The Great Lou Gehrig Average
7. Juan Gonzalez Average
8. Harmon Killebrew Average
9. Randy Johnson's Perfect Game Average
10. Eddie Gaedel Average
11. The Big Unit: Randy Johnson Average
12. Fans Of Dodger Eric Karros Average

5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us