FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lindsay Davenport
Quiz about Lindsay Davenport

Lindsay Davenport Trivia Quiz


This quiz is about top tennis player Lindsay Davenport. See how much you know about her. Enjoy playing it!

A multiple-choice quiz by James25. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
James25
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
101,126
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
612
- -
Question 1 of 10
1. In 1996 she started working with a coach of Dutch origin. What is his name? Hint


Question 2 of 10
2. In 1999 and 2000 Davenport had a doubles partner, with whom she won several major titles including Wimbledon 1999. The partnership ended, when her partner was diagnosed with leukemia. Who was this doubles partner? Hint


Question 3 of 10
3. She won her first singles title in 1993 at the European Open. How old was she at the time? Hint


Question 4 of 10
4. Davenport won her first Grand Slam title in 1998. Which of the four Grand Slams did she win? Hint


Question 5 of 10
5. Lindsay Davenport also holds an Olympic singles title which she won in 1996. Where were the Olympics held that year? Hint


Question 6 of 10
6. Lindsay was out of competition for the first half of 2002. Which injury kept her sidelined? Hint


Question 7 of 10
7. In April 2000, Davenport was number 1 in both the singles and doubles rankings. She was only the fourth player since 1975 to do so. Name one of the three others? Hint


Question 8 of 10
8. Lindsay Davenport has a Rottweiler for a pet.


Question 9 of 10
9. Her mother Ann is president of the California Association in field other than tennis. Which sport is this? Hint


Question 10 of 10
10. Lindsay Davenport also enjoys music. As a 27 year old, which type of music is her favourite? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1996 she started working with a coach of Dutch origin. What is his name?

Answer: Robert van 't Hof

Since then her career went even further up. Sven Groeneveld worked with Michael Stich, Greg Rusedski and Mary Pierce to name a few. Stanley Franker and Hans Felius both work or have worked for the Dutch Tennis Federation.
2. In 1999 and 2000 Davenport had a doubles partner, with whom she won several major titles including Wimbledon 1999. The partnership ended, when her partner was diagnosed with leukemia. Who was this doubles partner?

Answer: Corina Morariu

Morariu received chemotherapy and fortunately seems to recover. In 2002 she returned to competiton in San Diego, losing a doubles match alongside Kimberly Po-Messerli. Davenport played, and has won titles with all three other players listed.
3. She won her first singles title in 1993 at the European Open. How old was she at the time?

Answer: 16

She was 16 years and 11 months to be exact. Davenport was born on June 8, 1975.
4. Davenport won her first Grand Slam title in 1998. Which of the four Grand Slams did she win?

Answer: US Open

She won the US Open in 1998. She managed to win Wimbledon in 1999 and the Australian Open in 2000. In 2002, she has yet to win Roland Garros.
5. Lindsay Davenport also holds an Olympic singles title which she won in 1996. Where were the Olympics held that year?

Answer: Atlanta

It was again a title in her home country. Barcelona hosted the Olympics in 1992, Sydney in 2000.
6. Lindsay was out of competition for the first half of 2002. Which injury kept her sidelined?

Answer: Right knee injury

Lindsay has suffered from all the injuries mentioned. In 2002 it was her knee however that troubled her. She underwent surgery in January 2002, after aggravating the injury at the end of the 2001 season. She returned in a World Team tennis match in July.
7. In April 2000, Davenport was number 1 in both the singles and doubles rankings. She was only the fourth player since 1975 to do so. Name one of the three others?

Answer: Martina Navratilova

The other two were Sanchez Vicario and Hingis. Steffi Graf only was number one in singles. Venus and Serena have held the number one spot in singles only after 2000.
8. Lindsay Davenport has a Rottweiler for a pet.

Answer: True

According to the WTA Tour site his name is Zoltan.
9. Her mother Ann is president of the California Association in field other than tennis. Which sport is this?

Answer: Volleyball

With her height, Davenport could play this sport as well. Her father Wink is president of an engineering company. She also has two sisters, named Shannon and Leiann.
10. Lindsay Davenport also enjoys music. As a 27 year old, which type of music is her favourite?

Answer: Alternative music

According to the WTA Tour site she very much enjoys alternative music, like Offspring and Hole. Of course, this may change as she gets older.
Source: Author James25

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us