FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Minnesota Twins 2008
Quiz about Minnesota Twins 2008

Minnesota Twins 2008 Trivia Quiz


This quiz is about the 2008 Twins. Enjoy!

A multiple-choice quiz by glob2. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Minnesota Twins

Author
glob2
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
305,033
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
339
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who had the most home runs for the Twins in 2008? Hint


Question 2 of 10
2. On June 1, 2008, Nick Blackburn was hit in the face by a line drive off which Yankee batter? Hint


Question 3 of 10
3. The 2008 season came down to a tie between the Twins and the White Sox for the AL Central. The one-game playoff was to be played at U.S. Cellular Field. The White Sox won the game 1-0 on a home run in the seventh inning. Who hit that home run?

Hint


Question 4 of 10
4. Joe Mauer won his second batting title in 2008, after winning the title in 2006 with a .347 average. What was his average in 2008?
Hint


Question 5 of 10
5. Twins closer Joe Nathan reached which milestone in his last game of 2008? Hint


Question 6 of 10
6. The Twins had a plethora of pitchers in 2008, and had five pitchers win in double-figures. Kevin Slowey and Glen Perkins led the team with how many wins in the season? Hint


Question 7 of 10
7. On May 7, 2008 against the White Sox, history was made by Carlos Gomez. What did he do?

Hint


Question 8 of 10
8. What was the Twins' record in 2008? Hint


Question 9 of 10
9. Which AL Division did the Twins play in the 2008 season? Hint


Question 10 of 10
10. Who began the Twins' 2008 season with his opening day start at the Metrodome? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who had the most home runs for the Twins in 2008?

Answer: Justin Morneau

Morneau hit 23 home runs which was a substantial dip from 2006 and 2007 when he hit 33 and 31.
2. On June 1, 2008, Nick Blackburn was hit in the face by a line drive off which Yankee batter?

Answer: Bobby Abreu

Nick Blackburn wasn't injured severly as he was able to stick his glove up and deflect the ball to take some of the speed away. Blacburn did have to miss a couple of starts though.
3. The 2008 season came down to a tie between the Twins and the White Sox for the AL Central. The one-game playoff was to be played at U.S. Cellular Field. The White Sox won the game 1-0 on a home run in the seventh inning. Who hit that home run?

Answer: Jim Thome

Paul Konerko and Jermaine Dye only had one hit apiece, and Carlos Quentin was out with a broken wrist. Thome hit the home run off Nick Blackburn.
4. Joe Mauer won his second batting title in 2008, after winning the title in 2006 with a .347 average. What was his average in 2008?

Answer: .328

Mauer won with a .328 which was a lot better than his year before when he just hit .293. Dustin Pedroia of the Red Sox was the runner-up with .326.
5. Twins closer Joe Nathan reached which milestone in his last game of 2008?

Answer: He saved his 200th career game

Getting his 200th save, Joe Nathan moved into second place on the Twins all-time saves list in 2008 to Rick Aguilera. who had 254 with the Twins.
6. The Twins had a plethora of pitchers in 2008, and had five pitchers win in double-figures. Kevin Slowey and Glen Perkins led the team with how many wins in the season?

Answer: 12

Kevin Slowey went 12-11 while Glen Perkins went 12-4. Nick Blackburn and Scott Baker won 11 games, and Livan Hernandez won 10.
7. On May 7, 2008 against the White Sox, history was made by Carlos Gomez. What did he do?

Answer: Hit for the cycle

Gomez did hit a home run to lead off the game but it wasn't on the first pitch. He singled in the third, tripled in the fifth, singled in the seventh, and doubled in the ninth.
8. What was the Twins' record in 2008?

Answer: 88-75

The Twins finished 88-75 which is a 163 games, but they had the one-game playoff against the White Sox which counted as a season game.
9. Which AL Division did the Twins play in the 2008 season?

Answer: Central

After 25 seasons in the Western Division, the American League moved the team to the Central in 1994.
10. Who began the Twins' 2008 season with his opening day start at the Metrodome?

Answer: Livan Hernandez

Hernandez started against the Angels, and won the game 3-2. Livan went 10-10 for the season.
Source: Author glob2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us